Kapımız öğrencilere açık

SİYASET 31.08.2022 - 17:17, Güncelleme: 31.08.2022 - 17:17
 

Kapımız öğrencilere açık

Üniversite sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencileri barınma telaşı sardı. Deva Kepez İlçe Başkanı Siyahkoç, “Tüm öğrenci kardeşlerime sesleniyorum. Kapımız size açık, kimse sokakta kalmayacak” dedi

Haberimizvar-Üniversite sınav sonuçları açıklandı, çok sayıda öğrenci sonuca sevinemeden barınma sorunuyla karşı karşıya kaldı. Milyonlarca öğrenciyi etkileyen barınma sorunu, yine baş gösterdi. Bu duruma ek olarak yüzde yüzden fazla artan ev kiraları ve özel yurt fiyatlarının yüksekliği öğrencileri ve ailelerini çaresizliğe itti. Deva Partisi Kepez İlçe Başkanı Mehmet Siyahkoç, geçen yıl yaşanan barınma sorununun bu yıl yaşanmaması için öğrencilere çağrı yaptı.   BİZE ULAŞSINLAR “Deva Kepez İlçe Teşkilatı olarak kapımız tüm gençlere açık” diyen Siyahkoç, “Bizler sahada çalışma yapıyoruz. Üniversiteyi kazanan ve barınma sorunu yaşayan öğrencilere ulaşıyoruz. Ulaşamadıklarımız da bizimle iletişime geçsinler. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençler sokakta kalmamalı. Gerekirse Deva Kepez İlçe Teşkilatımızı gençlerin barınabileceği bir mekan haline getirebiliriz” diye konuştu.   EĞİTİM AYRICALIK DEĞİLDİR  Üniversiteye giren öğrenciler için bir numaralı sorununun barınma olduğunu belirten Siyahkoç, “Öğrencilerin eğitim alma haklarını kullanmalarını sağlamak sosyal devlet olmanın ve toplumsal adalet ve fırsat eşitliği ilkelerinin temel gereklerindendir. Bunun için talep eden tüm öğrencilere yurt olanağı sunmak sosyal devletin temel sorumluluğudur. Eğitim bir ayrıcalık değil, temel bir insan hakkıdır. Öğrencilerimizin insanca yaşayabilecekleri beslenme ve barınma hakkı, anayasal bir hak,  kamusal bir sorumluluktur” dedi.
Üniversite sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencileri barınma telaşı sardı. Deva Kepez İlçe Başkanı Siyahkoç, “Tüm öğrenci kardeşlerime sesleniyorum. Kapımız size açık, kimse sokakta kalmayacak” dedi

Haberimizvar-Üniversite sınav sonuçları açıklandı, çok sayıda öğrenci sonuca sevinemeden barınma sorunuyla karşı karşıya kaldı. Milyonlarca öğrenciyi etkileyen barınma sorunu, yine baş gösterdi. Bu duruma ek olarak yüzde yüzden fazla artan ev kiraları ve özel yurt fiyatlarının yüksekliği öğrencileri ve ailelerini çaresizliğe itti. Deva Partisi Kepez İlçe Başkanı Mehmet Siyahkoç, geçen yıl yaşanan barınma sorununun bu yıl yaşanmaması için öğrencilere çağrı yaptı.

 

BİZE ULAŞSINLAR

Deva Kepez İlçe Teşkilatı olarak kapımız tüm gençlere açık” diyen Siyahkoç, “Bizler sahada çalışma yapıyoruz. Üniversiteyi kazanan ve barınma sorunu yaşayan öğrencilere ulaşıyoruz. Ulaşamadıklarımız da bizimle iletişime geçsinler. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençler sokakta kalmamalı. Gerekirse Deva Kepez İlçe Teşkilatımızı gençlerin barınabileceği bir mekan haline getirebiliriz” diye konuştu.

 

EĞİTİM AYRICALIK DEĞİLDİR

 Üniversiteye giren öğrenciler için bir numaralı sorununun barınma olduğunu belirten Siyahkoç, “Öğrencilerin eğitim alma haklarını kullanmalarını sağlamak sosyal devlet olmanın ve toplumsal adalet ve fırsat eşitliği ilkelerinin temel gereklerindendir. Bunun için talep eden tüm öğrencilere yurt olanağı sunmak sosyal devletin temel sorumluluğudur. Eğitim bir ayrıcalık değil, temel bir insan hakkıdır. Öğrencilerimizin insanca yaşayabilecekleri beslenme ve barınma hakkı, anayasal bir hak,  kamusal bir sorumluluktur” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.