Kapitülasyon yüzyılı hayırlı olsun !

SİYASET 29.12.2023 - 14:04, Güncelleme: 29.12.2023 - 14:04
 

Kapitülasyon yüzyılı hayırlı olsun !

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Birleşik Arap Emirlikleri(BAE)ile imzalanan Enerji ve Doğal Kaynaklar Anlaşması ile Lozan'da kurtulduğumuz kapitülasyonların 100 yıl sonra AKP eliyle hortlatıldığını ileri sürerek, "Kapitülasyonlar yüzyılı hayırlı olsun" dedi..

HABERİMİZVAR.NET- CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Bileşik Arap Emirlikleri(BAE)ile imzalanan Enerji ve Doğal Kaynaklar Anlaşması ile Lozan'dan kurtulduğumuz kapitülasyonların 100 yıl sonra AKP hortlatıldığını söyledi. Yazılı bir açıklama yapan Kamacı, "Tam bağımsızlığı ve milli iktisat politikasını kendisine şiar edinen Mustafa Kemal Paşa önderliğinde verilen Ulusal Kurtuluş Savaşı sadece siyasi bağımsızlık için değil, iktisadi bağımsızlık ve milli kalkınma için de verilmiştir. BAE ile yapılan anlaşmaya göre Türkiye'deki enerji yatırımları BAE ışında her ülkeye kapatılıyor. BAE'li şirketlerin Türkiye'de nükleer, rüzgar, güneş alanlarında 28 bin 500 MW büyüklüğünde yatırım yapmasını öngören anlaşmada BAE'li şirketlere sunulacak sahalarda 18 ay ya da belirlenecek farklı bir süreç için hiçbir başka yatırımcı ile müzakere dahi edilemeyecek" dedi. LAFA GELDİ Mİ YERLİ VE MİLLİLİKTEN BAHSEDEN İKTİDAR Anlaşmada Türk tarafı anlaşmanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içerisinde uygun sahaları bildireceğinin taahhüt edildiğini, Türk şirketlerinin enerji yatırımı için yer ve kapasite ararken, bunun için yıllarca uğraşırken, BAE'li şirketlere kısa sürede bunların sağlanacağını vurgulayan Kamacı, şunları söyledi: "Lafa geldi mi yerli ve millilikten bahseden iktidar, enerji yatırımları için büyük önem taşıyan milli varlık niteliğindeki değerli arazilerimizi koşulsuz BAE şirketlerine peşkeş çekiliyor. Aynı zamanda BAE'li şirketlerin alacağı projeler izin, ruhsat ve ÇED değerlendirme sürecinin alınmasında kolaylık sağlanacağı anlaşmada yer alıyor. Özetle memlekette bir çok yerli ve milli enerji firması varken, iktidar eliyle adil rekabet ortamını kaldırarak, BAE'ye resmen enerji kapitülasyonu veriliyor. Kapitülasyon yüzyılı hayırlı olsun"
CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Birleşik Arap Emirlikleri(BAE)ile imzalanan Enerji ve Doğal Kaynaklar Anlaşması ile Lozan'da kurtulduğumuz kapitülasyonların 100 yıl sonra AKP eliyle hortlatıldığını ileri sürerek, "Kapitülasyonlar yüzyılı hayırlı olsun" dedi..

HABERİMİZVAR.NET- CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Bileşik Arap Emirlikleri(BAE)ile imzalanan Enerji ve Doğal Kaynaklar Anlaşması ile Lozan'dan kurtulduğumuz kapitülasyonların 100 yıl sonra AKP hortlatıldığını söyledi. Yazılı bir açıklama yapan Kamacı, "Tam bağımsızlığı ve milli iktisat politikasını kendisine şiar edinen Mustafa Kemal Paşa önderliğinde verilen Ulusal Kurtuluş Savaşı sadece siyasi bağımsızlık için değil, iktisadi bağımsızlık ve milli kalkınma için de verilmiştir. BAE ile yapılan anlaşmaya göre Türkiye'deki enerji yatırımları BAE ışında her ülkeye kapatılıyor. BAE'li şirketlerin Türkiye'de nükleer, rüzgar, güneş alanlarında 28 bin 500 MW büyüklüğünde yatırım yapmasını öngören anlaşmada BAE'li şirketlere sunulacak sahalarda 18 ay ya da belirlenecek farklı bir süreç için hiçbir başka yatırımcı ile müzakere dahi edilemeyecek" dedi.

LAFA GELDİ Mİ YERLİ VE MİLLİLİKTEN BAHSEDEN İKTİDAR

Anlaşmada Türk tarafı anlaşmanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içerisinde uygun sahaları bildireceğinin taahhüt edildiğini, Türk şirketlerinin enerji yatırımı için yer ve kapasite ararken, bunun için yıllarca uğraşırken, BAE'li şirketlere kısa sürede bunların sağlanacağını vurgulayan Kamacı, şunları söyledi: "Lafa geldi mi yerli ve millilikten bahseden iktidar, enerji yatırımları için büyük önem taşıyan milli varlık niteliğindeki değerli arazilerimizi koşulsuz BAE şirketlerine peşkeş çekiliyor. Aynı zamanda BAE'li şirketlerin alacağı projeler izin, ruhsat ve ÇED değerlendirme sürecinin alınmasında kolaylık sağlanacağı anlaşmada yer alıyor. Özetle memlekette bir çok yerli ve milli enerji firması varken, iktidar eliyle adil rekabet ortamını kaldırarak, BAE'ye resmen enerji kapitülasyonu veriliyor. Kapitülasyon yüzyılı hayırlı olsun"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.