Karaca" Zor şartlarda gazetecilik yapıyoruz"

GÜNDEM 09.01.2024 - 16:05, Güncelleme: 09.01.2024 - 16:05
 

Karaca" Zor şartlarda gazetecilik yapıyoruz"

TGF Genel Başkanı Karaca’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

TGF Genel Başkanı Karaca, yayınladığı mesajla tüm meslektaşlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Karaca, yayınladığı yazılı açıklamada, gazetecilerin ekonomik zorluklar başta olmak üzere birçok zorluğa göğüs görmek zorunda kaldığını ve bu şartlarda gazetecilik yapmaya gayret ettiklerini söyledi. Gazetecilerin yaşadıkları şehirler başta olmak üzere Türkiye’nin menfaatlerini gözeterek haber yaptıklarını aktaran Karaca, gazetecilerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini söyledi. Basının, demokrasinin vazgeçilmezi olduğunun altını çizen Karaca, ekonomik zorluklara karşı ayakta durmaya gayret eden ancak Türkiye’nin birçok ilinde gazetelerini kapatmak zorunda kalan basın mensuplarının görmezden gelindiğini vurguladı. Basının gücünü halktan aldığını anımsatan Karaca, “Ekonomik özgürlüğüne kavuşmuş bir basın mensubu aynı zamanda bağımsız ve özgür medya olmanın verdiği güçle hiçbir yere bağımlı olmadan tarafsız bir şekilde haber anlayışını sürdürebilir. Bu nedenle basın mensuplarına verilen destek basın özgürlüğü adına çok önemlidir.” diye konuştu. “YEŞİL PASAPORT” 10 OCAK MÜJDESİ OLSUN Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen gazetecilere Yeşil Pasaport konusuna da değinen Karaca, “Gazeteci meslektaşlarımıza Yeşil Pasaport verilmesi çok önemli. Hükümetin bu konuda elini çabuk tutarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gazetecilere bir müjde olarak vermesi tüm basın mensuplarını sevindirecektir. Bu konuda hükümet yetkililerinden destek beklediğimizi tekrar iletiyoruz.”  “İNTERNETTE İLAN YÖNETMELİĞİ GÖZDEN GEÇİRİLMELİ” TGF olarak Anadolu basınının sorunları gündeme getirmekten yılmayacaklarının altını çizen Karaca, “İnternet haber sitelerinde resmi ilan yayınlanmasının ardından yerel basında büyük mağduriyetler doğduğunu ifade eden Karaca, İletişim Başkanlığının yönetmeliği gözden geçirmesi gerektiğini belirtti. Açıklamasının sonunda tüm basın mensuplarına güzel bir yıl dileyen Karaca, “2024’ün meslektaşlarımız için güzel geçmesini, meslektaşlarımız adına tüm zorlukların ortadan kalktığı bir yıl olmasını diliyor, tüm meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en samimi duygularımla kutluyor, çalışma hayatlarında başarı diliyorum.” dedi.
TGF Genel Başkanı Karaca’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

TGF Genel Başkanı Karaca, yayınladığı mesajla tüm meslektaşlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Karaca, yayınladığı yazılı açıklamada, gazetecilerin ekonomik zorluklar başta olmak üzere birçok zorluğa göğüs görmek zorunda kaldığını ve bu şartlarda gazetecilik yapmaya gayret ettiklerini söyledi.

Gazetecilerin yaşadıkları şehirler başta olmak üzere Türkiye’nin menfaatlerini gözeterek haber yaptıklarını aktaran Karaca, gazetecilerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Basının, demokrasinin vazgeçilmezi olduğunun altını çizen Karaca, ekonomik zorluklara karşı ayakta durmaya gayret eden ancak Türkiye’nin birçok ilinde gazetelerini kapatmak zorunda kalan basın mensuplarının görmezden gelindiğini vurguladı.

Basının gücünü halktan aldığını anımsatan Karaca, “Ekonomik özgürlüğüne kavuşmuş bir basın mensubu aynı zamanda bağımsız ve özgür medya olmanın verdiği güçle hiçbir yere bağımlı olmadan tarafsız bir şekilde haber anlayışını sürdürebilir. Bu nedenle basın mensuplarına verilen destek basın özgürlüğü adına çok önemlidir.” diye konuştu.

“YEŞİL PASAPORT” 10 OCAK MÜJDESİ OLSUN

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen gazetecilere Yeşil Pasaport konusuna da değinen Karaca, “Gazeteci meslektaşlarımıza Yeşil Pasaport verilmesi çok önemli. Hükümetin bu konuda elini çabuk tutarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gazetecilere bir müjde olarak vermesi tüm basın mensuplarını sevindirecektir. Bu konuda hükümet yetkililerinden destek beklediğimizi tekrar iletiyoruz.” 

“İNTERNETTE İLAN YÖNETMELİĞİ GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

TGF olarak Anadolu basınının sorunları gündeme getirmekten yılmayacaklarının altını çizen Karaca, “İnternet haber sitelerinde resmi ilan yayınlanmasının ardından yerel basında büyük mağduriyetler doğduğunu ifade eden Karaca, İletişim Başkanlığının yönetmeliği gözden geçirmesi gerektiğini belirtti.

Açıklamasının sonunda tüm basın mensuplarına güzel bir yıl dileyen Karaca, “2024’ün meslektaşlarımız için güzel geçmesini, meslektaşlarımız adına tüm zorlukların ortadan kalktığı bir yıl olmasını diliyor, tüm meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en samimi duygularımla kutluyor, çalışma hayatlarında başarı diliyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.