Karacan, "Sorumlu Ak Parti"

SİYASET 07.01.2024 - 15:30, Güncelleme: 07.01.2024 - 15:30
 

Karacan, "Sorumlu Ak Parti"

Emeklilik maaşlarının adaletli bir şekilde dağıtılmasının önemli bir konu olduğunu belirten İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yaşadığı mağduriyetin temel sorumlusu olarak iktidar partisini işaret etti.

haberimizvar.net- Türkiye’nin çok kötü bir ekonomik dönemden geçtiğine dikkat çeken İYİ Parti İl Başkanı Afşin Karacan, emeklilerin yaşadığı zorluklara değindi. Özellikle büyükşehirlerde yaşayan emekli vatandaşların, kiralarını dahi ödeyemez duruma geldiklerinin altını çizen Başkan Karacan, adaletli bir sistem için artık gerekenin yapılma vaktinin geldiğini savundu.   “İKTİDAR ÇÖZÜM ÜRETMİYOR” Özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş oranlarının çok düşük seviyelerde kaldığını vurgulayan Karacan, emekli aylıklarının düşük kalmasının birçok faktöre bağlı olduğunu söyledi.  Adaletli bir maaş dağıtımı için bu faktörlerin dengelenmesi gerektiğini belirten Karacan, en önemli adımınsa 2008 öncesine dönülmesi olduğunun altını çizdi. Emekli aylıklarının düşük kalmasının sorumlusu olarak, iktidar partisi durumundaki AK Parti’yi gösteren Karacan, “Milli gelirden yüzde 70 pay alan emekliler, iktidarın 2008 yılında gittiği değişiklik nedeniyle milli gelirden yüzde 30 pay almaya başladı. Yapılacak yasal düzenlemeyle bir gecede bu iş tersine çevrilebilir ve emeklinin enflasyon altında ezilmesinin önüne geçilebilir; ancak ne hikmetse AK Parti iktidarı bu işe çözüm üretmiyor” dedi.   “ENFLASYONDA DÜNYA BİRİNCİSİYİZ” Türkiye’nin dünyada en çok enflasyon yaşanan ülkeler sıralamasında zirveyi zorladığını aktaran Başkan Karacan, 2018’de “Bu kardeşinize yetkiyi verin” diyenlerin ülkeyi felakete sürüklediğini söyledi. 2023’de ülkemizdeki enflasyon oranın yüzde 64,77 ile son 22 yılın en yüksek enflasyon oranı olarak kayıtlara geçtiğini sözlerine ekleyen Karacan, hayatın her alanında ekonomik zorlukların kendisini hissettirdiğine değindi. Gıda enflasyonu üzerinden bu cümlesini örneklendiren Karacan, “Ülkemiz, OECD ülkeleri arasında gıdada enflasyonun en yüksek olduğu ülke konumunda. Gıda fiyatlarının yükselmesine örnek gösterdikleri Almanya’da çalışan bir asgari ücretli, saatlik ücreti olan 12,55 Euro ile neredeyse 4 koli yumurta alırken Türkiye’deki asgari ücretli çalışan, saatlik asgari ücreti olan 88,90 TL ile bir koli yumurta dahi alamıyor. Durum böyleyken, enflasyonun belirlenmesini sağlayan TÜİK, kendi adıyla bir market açsın ve açıkladığı fiyatlar üzerinden ürün satsın da vatandaşımız ucuzluğun keyfini yaşasın” şeklinde konuştu. BÜYÜKŞEHİRLERDEKİ EMEKLİLERE POZİTİF AYRIŞMA Tüm bu şartlar altında emeklilerin nefes almakta dahi zorlandığını ifade eden Karacan, “Anadolu’daki emekliye aldığı aylık yeterken Antalya, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayan emekliler çok zor durumda kalıyor. Antalya’da en düşük kira ücreti 10 bin lira olmuş, emekli mevcut aylığıyla nasıl geçinsin! Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, pahalılıktan dert yanıp, ev bulamadığı için annesinin yanına yerleşirken, emekli sokakta mı yaşasın? Apartman görevlisi Sadık ağabey kadar olmasa da gerçekleri görmek zorundalar” diyerek sözlerini noktaladı.    
Emeklilik maaşlarının adaletli bir şekilde dağıtılmasının önemli bir konu olduğunu belirten İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yaşadığı mağduriyetin temel sorumlusu olarak iktidar partisini işaret etti.

haberimizvar.net- Türkiye’nin çok kötü bir ekonomik dönemden geçtiğine dikkat çeken İYİ Parti İl Başkanı Afşin Karacan, emeklilerin yaşadığı zorluklara değindi. Özellikle büyükşehirlerde yaşayan emekli vatandaşların, kiralarını dahi ödeyemez duruma geldiklerinin altını çizen Başkan Karacan, adaletli bir sistem için artık gerekenin yapılma vaktinin geldiğini savundu.
 

“İKTİDAR ÇÖZÜM ÜRETMİYOR”
Özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş oranlarının çok düşük seviyelerde kaldığını vurgulayan Karacan, emekli aylıklarının düşük kalmasının birçok faktöre bağlı olduğunu söyledi.  Adaletli bir maaş dağıtımı için bu faktörlerin dengelenmesi gerektiğini belirten Karacan, en önemli adımınsa 2008 öncesine dönülmesi olduğunun altını çizdi. Emekli aylıklarının düşük kalmasının sorumlusu olarak, iktidar partisi durumundaki AK Parti’yi gösteren Karacan, “Milli gelirden yüzde 70 pay alan emekliler, iktidarın 2008 yılında gittiği değişiklik nedeniyle milli gelirden yüzde 30 pay almaya başladı. Yapılacak yasal düzenlemeyle bir gecede bu iş tersine çevrilebilir ve emeklinin enflasyon altında ezilmesinin önüne geçilebilir; ancak ne hikmetse AK Parti iktidarı bu işe çözüm üretmiyor” dedi.

 
“ENFLASYONDA DÜNYA BİRİNCİSİYİZ”
Türkiye’nin dünyada en çok enflasyon yaşanan ülkeler sıralamasında zirveyi zorladığını aktaran Başkan Karacan, 2018’de “Bu kardeşinize yetkiyi verin” diyenlerin ülkeyi felakete sürüklediğini söyledi. 2023’de ülkemizdeki enflasyon oranın yüzde 64,77 ile son 22 yılın en yüksek enflasyon oranı olarak kayıtlara geçtiğini sözlerine ekleyen Karacan, hayatın her alanında ekonomik zorlukların kendisini hissettirdiğine değindi. Gıda enflasyonu üzerinden bu cümlesini örneklendiren Karacan, “Ülkemiz, OECD ülkeleri arasında gıdada enflasyonun en yüksek olduğu ülke konumunda. Gıda fiyatlarının yükselmesine örnek gösterdikleri Almanya’da çalışan bir asgari ücretli, saatlik ücreti olan 12,55 Euro ile neredeyse 4 koli yumurta alırken Türkiye’deki asgari ücretli çalışan, saatlik asgari ücreti olan 88,90 TL ile bir koli yumurta dahi alamıyor. Durum böyleyken, enflasyonun belirlenmesini sağlayan TÜİK, kendi adıyla bir market açsın ve açıkladığı fiyatlar üzerinden ürün satsın da vatandaşımız ucuzluğun keyfini yaşasın” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİRLERDEKİ EMEKLİLERE POZİTİF AYRIŞMA
Tüm bu şartlar altında emeklilerin nefes almakta dahi zorlandığını ifade eden Karacan, “Anadolu’daki emekliye aldığı aylık yeterken Antalya, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayan emekliler çok zor durumda kalıyor. Antalya’da en düşük kira ücreti 10 bin lira olmuş, emekli mevcut aylığıyla nasıl geçinsin! Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, pahalılıktan dert yanıp, ev bulamadığı için annesinin yanına yerleşirken, emekli sokakta mı yaşasın? Apartman görevlisi Sadık ağabey kadar olmasa da gerçekleri görmek zorundalar” diyerek sözlerini noktaladı.  
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.