Karaloğlu’ndan Diyarbakır’a ‘Chucky’ heykeli

GÜNDEM 10.05.2021 - 15:59, Güncelleme: 10.05.2021 - 15:59
 

Karaloğlu’ndan Diyarbakır’a ‘Chucky’ heykeli

Diyarbakır’a kayyım olarak atanan eski Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun diktirdiği ‘karpuz içinde çocuk’ heykeli korku filmlerinin ünlü karakteri Chucky’ye benzetildi

haberimizvar.net- Diyarbakır’a vali ve kayyım Büyükşehir Belediye Başkanı olarak atanan eski Antalya valisi Münir Karaloğlu’nun Diyarbakır Havalimanı Yonca Kavşağı’na diktirdiği karpuz içindeki çocuk heykeli eleştiri konusu oldu. Heykel ünlü korku film karakteri ‘Chucky’ye benzetildi. Heykelin fotoğrafı, Mimari Facialar hesabı tarafından Twitter’da paylaşıldı. Paylaşıma gelen yorumlarda heykelin Diyarbakır’da her yıl düzenlenen ‘Karpuz Yarışması’ festivali görüntülerinden esinlendiği iddia edildi. HEYKEL ‘DOĞAL GÜZELLİK’MİŞ Vali Münir Karaloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kayyum olarak atanmıştı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinde 6 Nisan 2021’de yayımlanan yazıda gelen konukların havalimanı kavşağında doğanın güzellikleri ile karşılaşacağı ifade edildi. Yazıda, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yonca Kavşağı’nda yaptığı çevre düzenleme çalışmasıyla kentte gelen yerli ve yabancı turistleri, doğanın güzellikleriyle karşılayacak” denildi. ÇİRKİNLİK ANITI ŞEHİR HEYKELLERİ Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Türkiye’nin dört bir yanında karpuz içindeki çocuk heykeli gibi şehri temsil edeceği söylenerek yapılan heykeller var. 2013 yılında İnegöl’e çatala batırılmış köfte heykeli yapıldı. 2008’de Erzurum’da Oltu Kalesi önüne elde tutulan tespih heykeli yapıldı. Konya-Afyonkarahisar yolundaki ‘ya tutarsa’ Nasreddin Hoca heykeli ile Tavşanlı’daki leblebi heykeli de çokça bilinen ve sosyal medyada eleştirilerek paylaşılanlar arasında. Heykel A.Ş. adlı kısa metrajlı belgesel, konu edindiği insanlar tarafından pek anlaşılamayan şehir heykellerini gözler önüne sunmuştu. 2014 yapımı belgesel, Altın Koza Film Festivali’nde jüri özel ödülü aldı. KESİK MİNARE’YE KÜLAH DİKTİRDİ Münir Karaloğlu Antalya valiliği döneminde de tarihi Kaleiçi’nin sembollerinden olan Kesik Minare’ye külah diktirmişti. Antik çağda tapınak olan, Bizans döneminde üzerine kilise inşa edilen yapı Osmanlı döneminde Antalya’da valilik yapan 2. Beyazıt’ın oğlu Şehzade Korkut tarafından camiye çevrilmişti. 125 yıl önce çıkan yangında minaresi yanan cami ‘Kesik Minare’ olarak Antalya’nın simgesi haline gelmişti. Karaloğlu, uzmanların, tarihçilerin, turizmcilerin ve kent halkının büyük çoğunluğunun karşı çıkmasına rağmen minareye külah yaptırdı. 
Diyarbakır’a kayyım olarak atanan eski Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun diktirdiği ‘karpuz içinde çocuk’ heykeli korku filmlerinin ünlü karakteri Chucky’ye benzetildi

haberimizvar.net- Diyarbakır’a vali ve kayyım Büyükşehir Belediye Başkanı olarak atanan eski Antalya valisi Münir Karaloğlu’nun Diyarbakır Havalimanı Yonca Kavşağı’na diktirdiği karpuz içindeki çocuk heykeli eleştiri konusu oldu. Heykel ünlü korku film karakteri ‘Chucky’ye benzetildi. Heykelin fotoğrafı, Mimari Facialar hesabı tarafından Twitter’da paylaşıldı. Paylaşıma gelen yorumlarda heykelin Diyarbakır’da her yıl düzenlenen ‘Karpuz Yarışması’ festi vali görüntülerinden esinlendiği iddia edildi.

HEYKEL ‘DOĞAL GÜZELLİK’MİŞ

Vali Münir Karaloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kayyum olarak atanmıştı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinde 6 Nisan 2021’de yayımlanan yazıda gelen konukların havalimanı kavşağında doğanın güzellikleri ile karşılaşacağı ifade edildi. Yazıda, “ Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yonca Kavşağı’nda yaptığı çevre düzenleme çalışmasıyla kentte gelen yerli ve yabancı turistleri, doğanın güzellikleriyle karşılayacak” denildi.

ÇİRKİNLİK ANITI ŞEHİR HEYKELLERİ

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Türkiye’nin dört bir yanında karpuz içindeki çocuk heykeli gibi şehri temsil edeceği söylenerek yapılan heykeller var. 2013 yılında İnegöl’e çatala batırılmış köfte heykeli yapıldı. 2008’de Erzurum’da Oltu Kalesi önüne elde tutulan tespih heykeli yapıldı. Konya-Afyonkarahisar yolundaki ‘ya tutarsa’ Nasreddin Hoca heykeli ile Tavşanlı’daki leblebi heykeli de çokça bilinen ve sosyal medyada eleştirilerek paylaşılanlar arasında. Heykel A.Ş. adlı kısa metrajlı belgesel, konu edindiği insanlar tarafından pek anlaşılamayan şehir heykellerini gözler önüne sunmuştu. 2014 yapımı belgesel, Altın Koza Film Festivali’nde jüri özel ödülü aldı.

KESİK MİNARE’YE KÜLAH DİKTİRDİ

Münir Karaloğlu Antalya valiliği döneminde de tarihi Kaleiçi’nin sembollerinden olan Kesik Minare’ye külah diktirmişti. Antik çağda tapınak olan, Bizans döneminde üzerine kilise inşa edilen yapı Osmanlı döneminde Antalya’da valilik yapan 2. Beyazıt’ın oğlu Şehzade Korkut tarafından camiye çevrilmişti. 125 yıl önce çıkan yangında minaresi yanan cami ‘Kesik Minare’ olarak Antalya’nın simgesi haline gelmişti. Karaloğlu, uzmanların, tarihçilerin, turizmcilerin ve kent halkının büyük çoğunluğunun karşı çıkmasına rağmen minareye külah yaptırdı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.