Karar geçerse ÖZGÜR KALACAKLAR

YAŞAM 24.10.2019 - 17:37, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Karar geçerse ÖZGÜR KALACAKLAR

Türkiye’de ilk kez kurulan TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu, yunus parkları ve hayvanlı sirklerin kapatılarak yenilerinin yasaklanması yönünde karar aldı

haberimizvar.net TBMM’deki beş siyasi partinin ortak önergesiyle hayvanlara uygulanan şiddet ve kötü muamele vakalarının önlenmesi amacıyla şubat ayında kurulan Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu, nihai raporunu 22 Ekim Salı günü Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’a teslim etti. Komisyonda AKP’den altı, CHP’den üç, HDP, MHP ve İyi Parti’den birer üye bulunuyor. KARAR İLK OLDU Raporda, Türkiye’de ilk kez, hayvanlı sirkler ve deniz memelilerinin tutsak edildiği yunus gösteri ve terapi merkezlerinin kapatılıp yasaklanması yönünde tavsiye kararı alındı. Dokuz yıldır bu doğrultuda kampanyalar düzenleyen Yunuslara Özgürlük Platformu tavsiye niteliğindeki kararın bir an önce yasalaşması için Hayvan Hakları ve Etiği Derneği’yle birlikte çalışmalarına hız vereceğini duyurdu. 10 YUNUS PARKI VAR  Kararda mevcut 10 yunus parkının en geç iki yıl içinde   kapatılması, hayvanlı sirk ve gösterilerin yurt dışından   Türkiye’ye girişinin yasaklanması da istendi. Kara ve su     sirkleri ve deniz memelileri gösteri ve terapi merkezlerine   yasak getiren kararın gerekçeleri arasında, yunus parkları ve   hayvanlı sirklerdeki rutin işkence metotları ve esaretin   hayvanlar üzerinde meydana getirdiği fiziksel ve ruhsal   tahribat öne çıktı. Aynı zamanda yunus parklarında insan   sağlığına yönelik tehditler açısından kaza, ölüm ve bulaşıcı   hastalık riskleri de değerlendirmeye alındı.
Türkiye’de ilk kez kurulan TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu, yunus parkları ve hayvanlı sirklerin kapatılarak yenilerinin yasaklanması yönünde karar aldı

haberimizvar.net TBMM’deki beş siyasi partinin ortak önergesiyle hayvanlara uygulanan şiddet ve kötü muamele vakalarının önlenmesi amacıyla şubat ayında kurulan Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu, nihai raporunu 22 Ekim Salı günü Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’a teslim etti. Komisyonda AKP’den altı, CHP’den üç, HDP, MHP ve İyi Parti’den birer üye bulunuyor.

KARAR İLK OLDU

Raporda, Türkiye’de ilk kez, hayvanlı sirkler ve deniz memelilerinin tutsak edildiği yunus gösteri ve terapi merkezlerinin kapatılıp yasaklanması yönünde tavsiye kararı alındı. Dokuz yıldır bu doğrultuda kampanyalar düzenleyen Yunuslara Özgürlük Platformu tavsiye niteliğindeki kararın bir an önce yasalaşması için Hayvan Hakları ve Etiği Derneği’yle birlikte çalışmalarına hız vereceğini duyurdu.

10 YUNUS PARKI VAR

 Kararda mevcut 10 yunus parkının en geç iki yıl içinde   kapatılması, hayvanlı sirk ve gösterilerin yurt dışından   Türkiye’ye girişinin yasaklanması da istendi. Kara ve su     sirkleri ve deniz memelileri gösteri ve terapi merkezlerine   yasak getiren kararın gerekçeleri arasında, yunus parkları ve   hayvanlı sirklerdeki rutin işkence metotları ve esaretin   hayvanlar üzerinde meydana getirdiği fiziksel ve ruhsal   tahribat öne çıktı. Aynı zamanda yunus parklarında insan   sağlığına yönelik tehditler açısından kaza, ölüm ve bulaşıcı   hastalık riskleri de değerlendirmeye alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.