Karayalçın'dan, CHP’ye nöbetçi genel başkan formülü

EKONOMİ 03.08.2023 - 17:05, Güncelleme: 03.08.2023 - 18:26
 

Karayalçın'dan, CHP’ye nöbetçi genel başkan formülü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de değişim tartışmaları sürerken konuya ilişkin bir açıklama da eski Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın'dan geldi.

haberimizvar.net - Parti içi gelişmelerle ilgili olarak CHP'li Murat Karayalçın, dün TV100'de katıldığı bir programa konuk oldu ve önemli açıklamalarda bulundu. Karayalçın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tekrar aday olması gerektiğini vurgulayarak, "Bunu bir kader kilitlenmesi olarak nitelendiriyorum. İmamoğlu, İBB Başkan adayı olmak zorundadır ifadesini kullanıyorum. Parti genel merkezimiz Ekrem Bey'i aday göstermek zorunda, Ekrem Bey de aday olmak zorunda" dedi. Karayalçın, kendisinin de Ekrem İmamoğlu'na "ben sizin ağabeyinizim, kusura bakma benim düşüncem İBB Başkan adayı olmanız, gönül koyma" şeklinde bir öneride bulunduğunu belirtti. “AĞABEY FORMÜLÜ” Ayrıca, Murat Karayalçın, genel başkanlık konusunda da açıklamalarda bulundu. "Ağabey" formülünün doğru olmadığını ve bu tür düzenlemelerin parti tüzüğüne ve siyasetine ters düştüğünü ifade ederek, tarafların mutabık kalması durumunda destek verebileceğini belirtti. Karayalçın, CHP'de bir oligarşi olduğunu ve genel merkezin tümünü kastettiğini söyledi. Parti kapasitesinin tam olarak kullanılamadığını ve bu nedenle CHP'nin seçimlerde başarısız olduğunu ifade etti. Siyasetin ve adayların belirlenmesinin örgütten alınıp genel merkeze verilmesini eleştiren Karayalçın, parti içi demokrasinin güçlendirilmesi gerektiğini savundu ve oligarşik yapıya dikkat çekti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de değişim tartışmaları sürerken konuya ilişkin bir açıklama da eski Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın'dan geldi.

haberimizvar.net - Parti içi gelişmelerle ilgili olarak CHP'li Murat Karayalçın, dün TV100'de katıldığı bir programa konuk oldu ve önemli açıklamalarda bulundu. Karayalçın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tekrar aday olması gerektiğini vurgulayarak, "Bunu bir kader kilitlenmesi olarak nitelendiriyorum. İmamoğlu, İBB Başkan adayı olmak zorundadır ifadesini kullanıyorum. Parti genel merkezimiz Ekrem Bey'i aday göstermek zorunda, Ekrem Bey de aday olmak zorunda" dedi. Karayalçın, kendisinin de Ekrem İmamoğlu'na "ben sizin ağabeyinizim, kusura bakma benim düşüncem İBB Başkan adayı olmanız, gönül koyma" şeklinde bir öneride bulunduğunu belirtti.

“AĞABEY FORMÜLÜ”

Ayrıca, Murat Karayalçın, genel başkanlık konusunda da açıklamalarda bulundu. "Ağabey" formülünün doğru olmadığını ve bu tür düzenlemelerin parti tüzüğüne ve siyasetine ters düştüğünü ifade ederek, tarafların mutabık kalması durumunda destek verebileceğini belirtti. Karayalçın, CHP'de bir oligarşi olduğunu ve genel merkezin tümünü kastettiğini söyledi. Parti kapasitesinin tam olarak kullanılamadığını ve bu nedenle CHP'nin seçimlerde başarısız olduğunu ifade etti. Siyasetin ve adayların belirlenmesinin örgütten alınıp genel merkeze verilmesini eleştiren Karayalçın, parti içi demokrasinin güçlendirilmesi gerektiğini savundu ve oligarşik yapıya dikkat çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.