Kartal Tibet son yolculuğuna uğurlandı

GÜNDEM 03.07.2021 - 15:44, Güncelleme: 03.07.2021 - 15:44
 

Kartal Tibet son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye sinemasının usta ismi Kartal Tibet, 83 yaşında vefat etti. Tibet, Zincirlikuyu Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

haberimizvar.net-  Yeşilçam’ın usta ismi oyuncu, senarist ve yönetmen Kartal Tibet, 83 yaşında vefat etti. Tibet için bugün Zincirlikuyu Camii'nde tören düzenlendi. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, sanatçılar  Nuri Alço,  Orhan Gencebay, Hülya Koçyiğit İlyas Salman, Kartal Tibet’in üvey oğlu Civan Canova, Kartal Tibet’in eşi Gündüz Tibet, oğlu Kanat Tibet, kızı Kumru Tibet katıldı. Canova, törenin salgın önlemleri kapsamında dar kapsamlı bir katılımla yapıldığını söyledi. Ailesi taziyeleri kabul etti. Ardından cenaze namazı kılındı. Tibet, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Kartal Tibet’in cenaze töreni öncesi, 3 Temmuz 2000’de vefat eden Yeşilçam’ın usta ismi Kemal Sunal da mezarı başında eşi Gül Sunal, oğlu Ali Sunal ile kızı Ezo Sunal ve severleri tarafından anıldı. Sunal ve Tibet, kariyerleri boyunca 56 filmde birlikte çalışmıştı. 'ÖRNEK BİR KARAKTERDİ' Bakan Ersoy, “Tiyatro ve sinema dünyasının en önemli sanatçılarından birini maalesef kaybettik. Kartal Tibet sanatçı olarak örnek bir karakterdi. Hepimizin hafızalarında yer etmiş çok önemli karakterlere hayat vermiştir. Örnek sanatçılarımızı maalesef birer birer kaybediyoruz. Allah rahmet diliyorum. Ailesine sevenlerine sabırlar diliyorum” dedi.
Türkiye sinemasının usta ismi Kartal Tibet, 83 yaşında vefat etti. Tibet, Zincirlikuyu Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

haberimizvar.net-  Yeşilçam’ın usta ismi oyuncu, senarist ve yönetmen Kartal Tibet, 83 yaşında vefat etti. Tibet için bugün Zincirlikuyu Camii'nde tören düzenlendi.

Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, sanatçılar  Nuri Alço,  Orhan Gencebay, Hülya Koçyiğit İlyas Salman, Kartal Tibet’in üvey oğlu Civan Canova, Kartal Tibet’in eşi Gündüz Tibet, oğlu Kanat Tibet, kızı Kumru Tibet katıldı.

Canova, törenin salgın önlemleri kapsamında dar kapsamlı bir katılımla yapıldığını söyledi. Ailesi taziyeleri kabul etti. Ardından cenaze namazı kılındı. Tibet, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kartal Tibet’in cenaze töreni öncesi, 3 Temmuz 2000’de vefat eden Yeşilçam’ın usta ismi Kemal Sunal da mezarı başında eşi Gül Sunal, oğlu Ali Sunal ile kızı Ezo Sunal ve severleri tarafından anıldı. Sunal ve Tibet, kariyerleri boyunca 56 filmde birlikte çalışmıştı.

'ÖRNEK BİR KARAKTERDİ'

Bakan Ersoy, “Tiyatro ve sinema dünyasının en önemli sanatçılarından birini maalesef kaybettik. Kartal Tibet sanatçı olarak örnek bir karakterdi. Hepimizin hafızalarında yer etmiş çok önemli karakterlere hayat vermiştir. Örnek sanatçılarımızı maalesef birer birer kaybediyoruz. Allah rahmet diliyorum. Ailesine sevenlerine sabırlar diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.