'Kaş Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi'

EKONOMİ (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 28.02.2024 - 11:10, Güncelleme: 28.02.2024 - 11:10
 

'Kaş Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi'

Antalya Valisi Hulusi Şahin, "Kaş Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi" dedi. Şahin, Kaş'ta restorasyonu tamamlanan tarihi Lami Bey Camisi'nin açılış törenine katıldı.

haberimizvar.net- Vali Hulusi Şahin, tarihi ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Kaş ilçesini ziyaret etti. Vali Şahin, Kaş programı kapsamında Kaş Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Toplantısı ve Lami Bey Cami Açılış Törenine katıldı. Ardından Kınık Yeni OSB Bölgesi hakkında detaylı bilgi alarak, Kınık Toptancı Hal inşaatı çalışmalarını yerinde inceledi. KAŞ TÜRKİYE’NİN DÜNYAYA AÇILAN PENCERESİ Kaş ilçesinde 1881 yılında yapılan ve Osmanlı-Selçuklu mimarisinin özelliklerini sergileyen ve aslına uygun restorasyonu tamamlanan Lami Bey Camisi’nin açılış töreninde konuşan Vali Hulusi Şahin, “Lami Bey Cami’nin restorasyonu belediye başkanımızın da talepleri doğrultusunda valiliğimizin destekleriyle tamamlandı. Bu coğrafyada inci tanesi gibi, çok değerli bir eser olarak yerini aldı. Kalkan Türkiye’nin dünyaya açılan pencerelerinden biri. Dışarıdan gelen konuklarımız burada Türk-İslam Medeniyetinin bu eşsiz eserini tanıma fırsatı bulacak" dedi. Tarihi Lami Bey Camisi, Vali Hulusi Şahin’in konuşmasının ardından okunan dualarla açıldı. Kaş Kınık Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin ilçe için önemine değinen Vali Şahin, “Çok önemli bir OSB’yi yoluna koyduk. Bu yıl içerisinde ilk tahsisleri yaparak Kaşlı, Kınıklı ve Kalkanlı vatandaşlarımızın istihdamına sunacağız. Çiftçilerimizin yetiştirdiği ürünlerin değerlendirilmesine yarayacak çok değerli bir sanayi tesisi olacak. Bunun alt yapısı hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek" diye konuştu. Programa Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra eski Dışişleri Bakanı Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ve ilgili kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Antalya Valisi Hulusi Şahin, "Kaş Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi" dedi. Şahin, Kaş'ta restorasyonu tamamlanan tarihi Lami Bey Camisi'nin açılış törenine katıldı.

haberimizvar.net- Vali Hulusi Şahin, tarihi ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Kaş ilçesini ziyaret etti. Vali Şahin, Kaş programı kapsamında Kaş Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Toplantısı ve Lami Bey Cami Açılış Törenine katıldı. Ardından Kınık Yeni OSB Bölgesi hakkında detaylı bilgi alarak, Kınık Toptancı Hal inşaatı çalışmalarını yerinde inceledi.

KAŞ TÜRKİYE’NİN DÜNYAYA AÇILAN PENCERESİ

Kaş ilçesinde 1881 yılında yapılan ve Osmanlı-Selçuklu mimarisinin özelliklerini sergileyen ve aslına uygun restorasyonu tamamlanan Lami Bey Camisi’nin açılış töreninde konuşan Vali Hulusi Şahin, “Lami Bey Cami’nin restorasyonu belediye başkanımızın da talepleri doğrultusunda valiliğimizin destekleriyle tamamlandı. Bu coğrafyada inci tanesi gibi, çok değerli bir eser olarak yerini aldı. Kalkan Türkiye’nin dünyaya açılan pencerelerinden biri. Dışarıdan gelen konuklarımız burada Türk-İslam Medeniyetinin bu eşsiz eserini tanıma fırsatı bulacak" dedi. Tarihi Lami Bey Camisi, Vali Hulusi Şahin’in konuşmasının ardından okunan dualarla açıldı.

Kaş Kınık Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin ilçe için önemine değinen Vali Şahin, “Çok önemli bir OSB’yi yoluna koyduk. Bu yıl içerisinde ilk tahsisleri yaparak Kaşlı, Kınıklı ve Kalkanlı vatandaşlarımızın istihdamına sunacağız. Çiftçilerimizin yetiştirdiği ürünlerin değerlendirilmesine yarayacak çok değerli bir sanayi tesisi olacak. Bunun alt yapısı hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek" diye konuştu.

Programa Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra eski Dışişleri Bakanı Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ve ilgili kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.