Kavga erken başladı, oylama 4 kez ertelendi

YEREL 05.11.2023 - 18:56, Güncelleme: 05.11.2023 - 23:38
 

Kavga erken başladı, oylama 4 kez ertelendi

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu sonrası kavga erken başladı. Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel anlaşamadı. Parti Meclisi (PM) oylamasının başlaması 4. kez ertelendi.

haberimizvar.net- KULİS HABER- CHP Kurultayı’nın ikinci gününde PM seçimleri yapılacak. Ancak hala seçime gidilemedi. Kılıçdaroğlu yenilgisinin ardından sabahın erken saatlerinde önceki dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile İstanbul İl eski Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun anahtar liste hazırlığında olduğu siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı. CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel, kendisi dışında anahtar liste oluşturulmaması adına hızlı hareket edip, bir an önce delegasyonu sandığa götürmesi gerekirken, PM seçimlerine başlama saati 4. kez ertelendi. Son olarak adaylık başvurularının saat 19.00’da son bulacağı ve PM seçimlerine geçileceği duyuruldu. Özel’in PM listesi yaparken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ters düştüğü, isimler konusunda tartışma yaşandığı bu nedenle de PM seçimlerine geçilemediği öğrenildi. İddialara göre; CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel, İmamoğlu'nun listeye İstanbul'dan 21 kişi sokma talebine "80 il var, tek bir ilden bu kadar kişiyi listeye alırsam, liste delinir" diyerek reddetti. Bunun üzerine İmamoğlu da Özel'e, "Dünkü kongrenin sahibinin kim olduğunu unutma" dediği, Özgür Özel'in bu sözlere sinirlendiği ve görüşmeyi sonlandırdığı ileri sürüldü.
CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu sonrası kavga erken başladı. Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel anlaşamadı. Parti Meclisi (PM) oylamasının başlaması 4. kez ertelendi.

haberimizvar.net- KULİS HABER- CHP Kurultayı’nın ikinci gününde PM seçimleri yapılacak. Ancak hala seçime gidilemedi.

Kılıçdaroğlu yenilgisinin ardından sabahın erken saatlerinde önceki dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile İstanbul İl eski Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun anahtar liste hazırlığında olduğu siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı. CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel, kendisi dışında anahtar liste oluşturulmaması adına hızlı hareket edip, bir an önce delegasyonu sandığa götürmesi gerekirken, PM seçimlerine başlama saati 4. kez ertelendi. Son olarak adaylık başvurularının saat 19.00’da son bulacağı ve PM seçimlerine geçileceği duyuruldu. Özel’in PM listesi yaparken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ters düştüğü, isimler konusunda tartışma yaşandığı bu nedenle de PM seçimlerine geçilemediği öğrenildi.

İddialara göre; CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel, İmamoğlu'nun listeye İstanbul'dan 21 kişi sokma talebine "80 il var, tek bir ilden bu kadar kişiyi listeye alırsam, liste delinir" diyerek reddetti. Bunun üzerine İmamoğlu da Özel'e, "Dünkü kongrenin sahibinin kim olduğunu unutma" dediği, Özgür Özel'in bu sözlere sinirlendiği ve görüşmeyi sonlandırdığı ileri sürüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.