Kaya: EXPO alanı Antalya'ya kazandırılmalıdır

SİYASET (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 27.10.2023 - 15:14, Güncelleme: 27.10.2023 - 15:14
 

Kaya: EXPO alanı Antalya'ya kazandırılmalıdır

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, TBMM'de Expo Fuar Alanı ve Antalya- Alanya otoyol projesine ilişkin önerilerde bulundu.

haberimizvar.net-TBMM Genel Kurulu'nda söz alan Milletvekili Kaya, Antalya Expo Fuar Alanı'nın 2016 yılında 550 milyon dolar harcanarak yapıldığını, ancak atıl duruma düşmüş bir alan olduğunu aktardı. Kaya, "Atıl duruma düşen yalnızca fuar alanı değil milletimizin birikimidir. Bugün 121 hektara yayılan, antalya'nın en stratejik alanlarından biri olan fuar alanı, özelleştirme idaresi tarafından satışa çıkarılmıştır. burası alelade satılacak bir yer değildir. Ulu Önder Atatürk 'Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' demişti. Bu sözden kastı milli servetlerin gelecek nesillere etkin ve verimli bir şekilde aktarılmasıdır. fuar alanının şartsız ve plansız satışının yapılması Antalya'ya yapılacak en büyük kötülüklerden birisidir. Plan değişiklikleri yapılarak satın alacak firmaya yükümlülük ve şartlar getirilerek Antalyamız için faydalı bir proje yapılması kanaatindeyim" dedi. Ayrıca yapımı yılan hikayesine dönen Antalya- Alanya otoyol projesine de değinen Milletvekili Kaya, "Bugün bir kez daha  ötelenerek, aralık ayına ertelenen Antalya- Alanya otoyolu projesi ile alakalı görüşlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ülke ekonomisine her yıl 15 milyar dolar değerinde katkı sağlayan Antalyamız, bugüne kadar hep ihmal edilmiş hak ettiği hizmetleri alamamıştır. Mevcut ulaşım sorunu vatandaşlarımızın ulaşım konforunu zedelerken aynı zamanda dünya turizminde Antalya markasına zarar vermektedir. Bir turist 3 saatte Almanya'dan havayolu ile Antalya'ya gelirken, yazın 3 saatte karayolu ile Antalya'dan Alanya'ya gidememektedir. D-400 karayolunun alternatiflerinin çeşitlendirilmesi, alternatif turizm yolunun kesintisiz bir şekilde tamamlanması acil bir ihtiyaçtır. Bahsi geçen otoyolun bir an önce yap-işlet-devret mantığıyla değil, doğrudan devletimiz tarafından, vatandaşlarımızın ücretsiz kullanması sağlanarak yapılması yalnızca Antalyalıların değil tüm ülkemizin faydasına olacaktır. Antalyamızın marka değerinin artması aynı zamanda ulusal milli gelirimizin artması da demektir" diye konuştu.
İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, TBMM'de Expo Fuar Alanı ve Antalya- Alanya otoyol projesine ilişkin önerilerde bulundu.

haberimizvar.net-TBMM Genel Kurulu'nda söz alan Milletvekili Kaya, Antalya Expo Fuar Alanı'nın 2016 yılında 550 milyon dolar harcanarak yapıldığını, ancak atıl duruma düşmüş bir alan olduğunu aktardı. Kaya, "Atıl duruma düşen yalnızca fuar alanı değil milletimizin birikimidir. Bugün 121 hektara yayılan, antalya'nın en stratejik alanlarından biri olan fuar alanı, özelleştirme idaresi tarafından satışa çıkarılmıştır. burası alelade satılacak bir yer değildir. Ulu Önder Atatürk 'Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' demişti. Bu sözden kastı milli servetlerin gelecek nesillere etkin ve verimli bir şekilde aktarılmasıdır. fuar alanının şartsız ve plansız satışının yapılması Antalya'ya yapılacak en büyük kötülüklerden birisidir. Plan değişiklikleri yapılarak satın alacak firmaya yükümlülük ve şartlar getirilerek Antalyamız için faydalı bir proje yapılması kanaatindeyim" dedi.

Ayrıca yapımı yılan hikayesine dönen Antalya- Alanya otoyol projesine de değinen Milletvekili Kaya, "Bugün bir kez daha  ötelenerek, aralık ayına ertelenen Antalya- Alanya otoyolu projesi ile alakalı görüşlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ülke ekonomisine her yıl 15 milyar dolar değerinde katkı sağlayan Antalyamız, bugüne kadar hep ihmal edilmiş hak ettiği hizmetleri alamamıştır. Mevcut ulaşım sorunu vatandaşlarımızın ulaşım konforunu zedelerken aynı zamanda dünya turizminde Antalya markasına zarar vermektedir. Bir turist 3 saatte Almanya'dan havayolu ile Antalya'ya gelirken, yazın 3 saatte karayolu ile Antalya'dan Alanya'ya gidememektedir. D-400 karayolunun alternatiflerinin çeşitlendirilmesi, alternatif turizm yolunun kesintisiz bir şekilde tamamlanması acil bir ihtiyaçtır. Bahsi geçen otoyolun bir an önce yap-işlet-devret mantığıyla değil, doğrudan devletimiz tarafından, vatandaşlarımızın ücretsiz kullanması sağlanarak yapılması yalnızca Antalyalıların değil tüm ülkemizin faydasına olacaktır. Antalyamızın marka değerinin artması aynı zamanda ulusal milli gelirimizin artması da demektir" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.