Kaya, EXPO’nun satışına dur diyecek

YEREL 15.08.2023 - 15:16, Güncelleme: 15.08.2023 - 15:58
 

Kaya, EXPO’nun satışına dur diyecek

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, “AKP tarafından Antalya’ya atılmış en büyük kazık” olarak değerlendirdiği EXPO’nun satışına tepki göstermek için bir basın toplantısı düzenleyecek.

haberimizvar.net- Antalya'nın Aksu ilçesinde 121 dekarlık arazi üzerine, 1 milyar 720 milyon liralık yatırımla inşa edilen EXPO, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi olarak 2016 yılında açıldı. EXPO 2016 Antalya Ajansı ve organizasyonu, uzun süre Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yönetildi. Yeni alınan karar ile yaklaşık 500 milyon dolardan fazla para harcanan EXPO alanı, parsel parsel satışa çıkarıldı. Başta muhalefet olmak üzere geniş çevrelerin de tepkisi çeken bu karara itiraz için İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya harekete geçti. KAYA, ALANA İNİYOR Kaya, EXPO’nun satışına dur demek için yarın saat 17.00’da alanda bir basın toplantısı düzenleyecek. Kaya, daha önceden yaptığı açıklamalarda EXPO’yu, silikon vadisi gibi bir bilişim merkezine dönüştürmeyi teklif etmişti. Sonrasında AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu da benzer bir öneri sunmuştu.
İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, “AKP tarafından Antalya’ya atılmış en büyük kazık” olarak değerlendirdiği EXPO’nun satışına tepki göstermek için bir basın toplantısı düzenleyecek.

haberimizvar.net- Antalya'nın Aksu ilçesinde 121 dekarlık arazi üzerine, 1 milyar 720 milyon liralık yatırımla inşa edilen EXPO, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi olarak 2016 yılında açıldı. EXPO 2016 Antalya Ajansı ve organizasyonu, uzun süre Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yönetildi.

Yeni alınan karar ile yaklaşık 500 milyon dolardan fazla para harcanan EXPO alanı, parsel parsel satışa çıkarıldı. Başta muhalefet olmak üzere geniş çevrelerin de tepkisi çeken bu karara itiraz için İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya harekete geçti.

KAYA, ALANA İNİYOR

Kaya, EXPO’nun satışına dur demek için yarın saat 17.00’da alanda bir basın toplantısı düzenleyecek.

Kaya, daha önceden yaptığı açıklamalarda EXPO’yu, silikon vadisi gibi bir bilişim merkezine dönüştürmeyi teklif etmişti. Sonrasında AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu da benzer bir öneri sunmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.