Kaya sanayi esnafıyla buluştu

SİYASET 07.05.2023 - 13:34, Güncelleme: 07.05.2023 - 13:34
 

Kaya sanayi esnafıyla buluştu

İyi Parti Antalya Milletvekili Adayı Aykut Kaya Finike’de sanayi esnafını ziyaret etti. Kaya, İyi Parti iktidarında sanayiye yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi.

haberimizvar.net- Genel seçim için artık geri sayım başladı. İlk günden son güne kadar aralıksız çalışan İyi Parti Antalya Milletvekili Adayı Aykut Kaya, Finike’de sanayi esnafını ziyaret etti. Esnafın sorunlarına kulak veren Kaya, Antalya Kalkınma Raporu hakkında bilgi verdi. İyi Parti’nin sanayi hamlesi hakkında da konuşan Kaya, “Gelecek 10 yılda ekonomimizin düşük-orta teknolojiye dayanan, tüketim malı ağırlıklı sanayi üretimini, ihracat odaklı, rekabetçi orta-yüksek teknolojiye dayalı, ara malı ve sermaye mallarının ağırlığının önemli oranda arttığı bir üretim yapısına kavuşturmak için gereken siyasi, ekonomik ve sosyal iklimi ivedilikle tesis edeceğiz” dedi. MİLLİ KALKINMA STRATEJİSİ Bunun için Türkiye Kaynak Kullanım Strateji Kurumu oluşturulacağını ifade eden Kaya, “Ajansları tek bir çatı altında birleştirilerek, milli kalkınma stratejisinin, özel ve kamu sektörlerinin iş birliği içinde akılcı ve bütünlüklü bir sistem çerçevesinde yapılmasını sağlayacağız. Devletin piyasalara müdahalesinin en aza indirgenmesi temel hedef olmakla birlikte, ekonomik gelişmenin tamamen piyasa tercihlerine bırakılmasının olumsuz etkileri aşikardır. Bu bağlamda devletin özellikle imar yoluyla rant yaratıp, kısıtlı kaynakları verimsiz alanlara yapay bir şekilde yönlendirmesi engelleyeceğiz. Sanayimiz için gerekli olan ve çoğunlukla ithal edilen ara malların ve makine/teçhizatın yurt içinde özel sektör tarafından üretilmesini sermaye desteği de dahil olmak üzere uzun dönemli kaynak tahsisi ve gereken yasal düzenlemelerle teşvik edeceğiz” dedi.   GENÇLER UNUTULMADI Kapsamlı bir sanayi envanter çalışması yapacaklarını da sözlerine ekleyen İyi Parti Antalya Milletvekili Adayı Aykut Kaya, “Sanayileşmenin çevre üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirgeyecek finansal ve teknolojik yardım ve teşvikler verileceğiz. AR-GE ve inovasyon destekleri önemli oranda artırılacaktır. Özel sektörün yanı sıra Kamunun AR-GE ve inovasyonda, özellikle eğitim altyapısına destek konusunda etkin bir rol üstlenmesi sağlanacak. Özellikle yenilikçi üretim yapısını güçlendirmeyi temin etmek amacıyla ölçülebilir kriterlere dayanan Sektörel Sanayi Stratejileri oluşturulacak. Üniversite ve meslek okullarının AR-GE, inovasyon ve tasarım başta olmak üzere sanayideki dönüşüme etkin katılımı her türlü kaynak sağlanarak gerçekleştirilecek. Gençlerimizin bilişim başta olmak üzere sanayi dönüşümü için gereken yan faaliyet kollarında kendi işlerine sahip olabilmeleri için gereken start-up eko-sistemi güçlendirilecek” diyerek sözlerini tamamladı.
İyi Parti Antalya Milletvekili Adayı Aykut Kaya Finike’de sanayi esnafını ziyaret etti. Kaya, İyi Parti iktidarında sanayiye yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi.

haberimizvar.net- Genel seçim için artık geri sayım başladı. İlk günden son güne kadar aralıksız çalışan İyi Parti Antalya Milletvekili Adayı Aykut Kaya, Finike’de sanayi esnafını ziyaret etti. Esnafın sorunlarına kulak veren Kaya, Antalya Kalkınma Raporu hakkında bilgi verdi. İyi Parti’nin sanayi hamlesi hakkında da konuşan Kaya, “Gelecek 10 yılda ekonomimizin düşük-orta teknolojiye dayanan, tüketim malı ağırlıklı sanayi üretimini, ihracat odaklı, rekabetçi orta-yüksek teknolojiye dayalı, ara malı ve sermaye mallarının ağırlığının önemli oranda arttığı bir üretim yapısına kavuşturmak için gereken siyasi, ekonomik ve sosyal iklimi ivedilikle tesis edeceğiz” dedi.

MİLLİ KALKINMA STRATEJİSİ

Bunun için Türkiye Kaynak Kullanım Strateji Kurumu oluşturulacağını ifade eden Kaya, “Ajansları tek bir çatı altında birleştirilerek, milli kalkınma stratejisinin, özel ve kamu sektörlerinin iş birliği içinde akılcı ve bütünlüklü bir sistem çerçevesinde yapılmasını sağlayacağız. Devletin piyasalara müdahalesinin en aza indirgenmesi temel hedef olmakla birlikte, ekonomik gelişmenin tamamen piyasa tercihlerine bırakılmasının olumsuz etkileri aşikardır. Bu bağlamda devletin özellikle imar yoluyla rant yaratıp, kısıtlı kaynakları verimsiz alanlara yapay bir şekilde yönlendirmesi engelleyeceğiz. Sanayimiz için gerekli olan ve çoğunlukla ithal edilen ara malların ve makine/teçhizatın yurt içinde özel sektör tarafından üretilmesini sermaye desteği de dahil olmak üzere uzun dönemli kaynak tahsisi ve gereken yasal düzenlemelerle teşvik edeceğiz” dedi.  

GENÇLER UNUTULMADI

Kapsamlı bir sanayi envanter çalışması yapacaklarını da sözlerine ekleyen İyi Parti Antalya Milletvekili Adayı Aykut Kaya, “Sanayileşmenin çevre üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirgeyecek finansal ve teknolojik yardım ve teşvikler verileceğiz. AR-GE ve inovasyon destekleri önemli oranda artırılacaktır. Özel sektörün yanı sıra Kamunun AR-GE ve inovasyonda, özellikle eğitim altyapısına destek konusunda etkin bir rol üstlenmesi sağlanacak. Özellikle yenilikçi üretim yapısını güçlendirmeyi temin etmek amacıyla ölçülebilir kriterlere dayanan Sektörel Sanayi Stratejileri oluşturulacak. Üniversite ve meslek okullarının AR-GE, inovasyon ve tasarım başta olmak üzere sanayideki dönüşüme etkin katılımı her türlü kaynak sağlanarak gerçekleştirilecek. Gençlerimizin bilişim başta olmak üzere sanayi dönüşümü için gereken yan faaliyet kollarında kendi işlerine sahip olabilmeleri için gereken start-up eko-sistemi güçlendirilecek” diyerek sözlerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.