Kayyım açıklaması: Demokrasi mücadelesi veriyoruz

12.09.2019 - 19:29, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Kayyım açıklaması: Demokrasi mücadelesi veriyoruz

İYİ Parti il başkanlığına kayyım atanması için mahkemeye başvuran il başkan yardımcısı Rıdvan Yıldız, “Amacımız parti içindi hizip ve kutuplaşma yaratmak değil. Meral Akşener’in MHP’de verdiği gibi hukuk mücadelesi veriyoruz” dedi.

HABERİMİZ VAR – İYİ Parti Antalya İl Başkanlığına kayyım atanması için mahkemeye başvuran il başkan yardımcısı avukat Rıdvan Yıldız, niye kayyım istediklerini anlattı. Amaçlarının İYİ Parti içinde hizip ve kutuplaşma yaratmak olmadığını söyleyen Yıldız, demokrasi mücadelesi verdiklerini vurguladı. Kongreye gitmekten kaçan ilçe ve il yönetimlerine hukuki anlamda bir ders vermek istediklerini belirten Yıldız, “Art niyetli değil, tam aksine iyi niyetliyiz. Bu partide küçük hesaplar olmasın, ahbap-çavuş ilişkileri son bulsun istiyoruz. Bu parti adına yakışır kongreler yapmasını öğrenmelidir. Demokrasi bayrağının zirveye asıldığı bir partide hak, hukuk ve adalet vardır” dedi. ‘AKŞENER GİBİ MÜCADELE VERİYORUZ’ Bu sürecin daha da yaygınlaştırılmasını ve partililere doğru anlatılmasını isteyen Rıdvan Yıldız, “Olağanüstü kongre kararı almayan illerde yapılan başvurular kıymetlidir ve kanuni bir haktır. Bu hakkın kullanılması adına ortaya konan taleplere hainlik yaftası yapıştırılma çabaları, koltukları kaybetme korkusunun açık ifadesidir. Sayın Akşener’in MHP genel başkanlığı mücadelesi verdiği 2016 yılında olağanüstü kongre talebine karşılık bu karar alınmayınca, sulh hukuk mahkemesine yapılan başvuruyu ve verilen mücadeleyi yeniden hatırlatmak isterim sizlere. Sayın Akşener ve Koray Aydın 2016 yılında nasıl demokrasi mücadelesi verdiyse, bugün İYİ Parti kurucularının, delegelerinin verdiği mücadelede aynısıdır” şeklinde açıklama yaptı. ‘AMACIMIZ PARTİ İÇİ HİZİPLEŞME DEĞİL’ Yıldız şunları söyledi: “Parti içinde sulh hukuk mahkemelerine yapılan olağanüstü kongre taleplerinin,2016 yılında Sayın Akşener ve Koray Aydın Bey’in yaptığı hak arama mücadelesinden bir farkı yoktur. Amacımız parti içinde hizip yaratma ve kutuplaşma yapmak değildir. ‘Hak haklının en mukaddes malıdır’ sözünü kendimize şiar edindik ve bize yakışacak kongrelerle İYİ Parti’yi de bir toy geleneği başlatmak istiyoruz. Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler”. (Haber Merkezi)    
İYİ Parti il başkanlığına kayyım atanması için mahkemeye başvuran il başkan yardımcısı Rıdvan Yıldız, “Amacımız parti içindi hizip ve kutuplaşma yaratmak değil. Meral Akşener’in MHP’de verdiği gibi hukuk mücadelesi veriyoruz” dedi.

HABERİMİZ VAR – İYİ Parti Antalya İl Başkanlığına kayyım atanması için mahkemeye başvuran il başkan yardımcısı avukat Rıdvan Yıldız, niye kayyım istediklerini anlattı. Amaçlarının İYİ Parti içinde hizip ve kutuplaşma yaratmak olmadığını söyleyen Yıldız, demokrasi mücadelesi verdiklerini vurguladı. Kongreye gitmekten kaçan ilçe ve il yönetimlerine hukuki anlamda bir ders vermek istediklerini belirten Yıldız, “Art niyetli değil, tam aksine iyi niyetliyiz. Bu partide küçük hesaplar olmasın, ahbap-çavuş ilişkileri son bulsun istiyoruz. Bu parti adına yakışır kongreler yapmasını öğrenmelidir. Demokrasi bayrağının zirveye asıldığı bir partide hak, hukuk ve adalet vardır” dedi.

‘AKŞENER GİBİ MÜCADELE VERİYORUZ’

Bu sürecin daha da yaygınlaştırılmasını ve partililere doğru anlatılmasını isteyen Rıdvan Yıldız, “Olağanüstü kongre kararı almayan illerde yapılan başvurular kıymetlidir ve kanuni bir haktır. Bu hakkın kullanılması adına ortaya konan taleplere hainlik yaftası yapıştırılma çabaları, koltukları kaybetme korkusunun açık ifadesidir. Sayın Akşener’in MHP genel başkanlığı mücadelesi verdiği 2016 yılında olağanüstü kongre talebine karşılık bu karar alınmayınca, sulh hukuk mahkemesine yapılan başvuruyu ve verilen mücadeleyi yeniden hatırlatmak isterim sizlere. Sayın Akşener ve Koray Aydın 2016 yılında nasıl demokrasi mücadelesi verdiyse, bugün İYİ Parti kurucularının, delegelerinin verdiği mücadelede aynısıdır” şeklinde açıklama yaptı.

‘AMACIMIZ PARTİ İÇİ HİZİPLEŞME DEĞİL’

Yıldız şunları söyledi: “Parti içinde sulh hukuk mahkemelerine yapılan olağanüstü kongre taleplerinin,2016 yılında Sayın Akşener ve Koray Aydın Bey’in yaptığı hak arama mücadelesinden bir farkı yoktur. Amacımız parti içinde hizip yaratma ve kutuplaşma yapmak değildir. ‘Hak haklının en mukaddes malıdır’ sözünü kendimize şiar edindik ve bize yakışacak kongrelerle İYİ Parti’yi de bir toy geleneği başlatmak istiyoruz. Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler”. (Haber Merkezi)

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.