Kayyum önce kendine baksın

GÜNDEM 20.08.2021 - 11:03, Güncelleme: 20.08.2021 - 11:03
 

Kayyum önce kendine baksın

Bir dönem THK yönetim kurulu üyesi olan emekli Albay Vasıf Yüceliş, THK’nın geçmiş yönetimlerine yönelik eleştirilere cevap verdi. THK’nın kurban derilerinden yıllık 7 milyon TL gelir elde ettiğin söyleyen Yüceliş, “Kayyumdan önce borçlar ödeniyor, uçaklar hazır halde bekliyordu. Şu anda uçaklar uçmuyor” dedi

haberimizvar.net- Bir dönem THK Yönetim Kurulu'nda görev yapan Gökçen Sportif Havacılık Federasyonu Başkanı, Karain Sportif Havacılık Kulübü Başkanı ve Antalya Bilim Üniversitesi ile özel bir uçuş okulunda öğretim üyesi olan Emekli Hava Albay Vasıf Yüceliş "Yangın söndürme uçaklarımız hakkında bir çok kirli bilgi var:" diyerek konunun ayrıntılarını anlattı.    KAYYUM BAŞKAN ÇÖZÜM ÜRETSİN Körfez gazetesinden Engin Korkmaz’ın haberine göre THK'nın topladığı kurban derileri üzerinden yıllarca fırtınalar kopartıldığını hatta  bu gelir ile uzaya bile araç gönderebileceğimizin iddia edildiğini anlatan  Yüceliş, “Ülke genelinde kesilen kurban derilerinin toplam ekonomik değeri yaklaşık yıllık 90 milyon liradır. THK'nın Türkiye genelinde toplayabildiği kurban derisi satışından elde edilen gelir ise 7 milyon liradır. Kayyum Başkanı Cenap Aşçı'nın 'CL-215 uçakları için 4 milyon dolar (34 milyon 400 bin lira) lazım' dediği durumda;  THK'nın halktan toplamış olduğu 7 milyon lira deri satış geliri, banka borçlarını mı, personel maaşlarını mı, sportif havacılık faaliyetlerini mi yoksa bahse konu uçakların bakım onarım ve işletme giderlerini ödemek için mi kullanılmalı? Cenap Aşçı bu beklentilerin tamamını tatmin edecek bir çözüm üretmek zorundadır. Çünkü halkın seçtiği THK başkanlarının hepsi bu sorunlara çözüm üretmeyi başardılar. Eski başkanlar, aksak da olsa, eksik de olsa personel maaşlarını ödemeye çalıştılar, yetersiz de olsa sportif havacılık kursları açtılar. Azar azar bankalara olan borcu ödediler. Borç  200 milyon dolardan yaklaşık 185 milyon dolara düşürüldü. Yangın söndürme uçaklarının 6 adedini yangın sezonu boyunca, 2 adedini ise tüm yıl aktif halde tutmayı başardılar” diye konuştu.  83 MİLYON LİRA NEREDE  Para olmadığı için uçaklara bakım yapılmadığını ileri süren  Kayyum Başkanı Cenap Aşçı’yı eleştiren Vasıf Yüceliş, “THK camiasındaki genel beklenti, kayyum heyetinin THK'yı yönetme görevini, halkın seçtiği bir ‘THK Genel Başkanına’ devretme zamanının geldiği yönündedir  Ayrıca hem kayyum başkanına, hem de ülkeyi yönetenlere 7 milyon liralık deri paralarının nerelere harcandığını soruyorum” ifadelerini kullandı.   
Bir dönem THK yönetim kurulu üyesi olan emekli Albay Vasıf Yüceliş, THK’nın geçmiş yönetimlerine yönelik eleştirilere cevap verdi. THK’nın kurban derilerinden yıllık 7 milyon TL gelir elde ettiğin söyleyen Yüceliş, “Kayyumdan önce borçlar ödeniyor, uçaklar hazır halde bekliyordu. Şu anda uçaklar uçmuyor” dedi

haberimizvar.net- Bir dönem THK Yönetim Kurulu'nda görev yapan Gökçen Sportif Havacılık Federasyonu Başkanı, Karain Sportif Havacılık Kulübü Başkanı ve Antalya Bilim Üniversitesi ile özel bir uçuş okulunda öğretim üyesi olan Emekli Hava Albay Vasıf Yüceliş "Yangın söndürme uçaklarımız hakkında bir çok kirli bilgi var:" diyerek konunun ayrıntılarını anlattı. 

 

KAYYUM BAŞKAN ÇÖZÜM ÜRETSİN

Körfez gazetesinden Engin Korkmaz’ın haberine göre THK'nın topladığı kurban derileri üzerinden yıllarca fırtınalar kopartıldığını hatta  bu gelir ile uzaya bile araç gönderebileceğimizin iddia edildiğini anlatan  Yüceliş, “Ülke genelinde kesilen kurban derilerinin toplam ekonomik değeri yaklaşık yıllık 90 milyon liradır. THK'nın Türkiye genelinde toplayabildiği kurban derisi satışından elde edilen gelir ise 7 milyon liradır. Kayyum Başkanı Cenap Aşçı'nın 'CL-215 uçakları için 4 milyon dolar (34 milyon 400 bin lira) lazım' dediği durumda;  THK'nın halktan toplamış olduğu 7 milyon lira deri satış geliri, banka borçlarını mı, personel maaşlarını mı, sportif havacılık faaliyetlerini mi yoksa bahse konu uçakların bakım onarım ve işletme giderlerini ödemek için mi kullanılmalı? Cenap Aşçı bu beklentilerin tamamını tatmin edecek bir çözüm üretmek zorundadır. Çünkü halkın seçtiği THK başkanlarının hepsi bu sorunlara çözüm üretmeyi başardılar. Eski başkanlar, aksak da olsa, eksik de olsa personel maaşlarını ödemeye çalıştılar, yetersiz de olsa sportif havacılık kursları açtılar. Azar azar bankalara olan borcu ödediler. Borç  200 milyon dolardan yaklaşık 185 milyon dolara düşürüldü. Yangın söndürme uçaklarının 6 adedini yangın sezonu boyunca, 2 adedini ise tüm yıl aktif halde tutmayı başardılar” diye konuştu. 

83 MİLYON LİRA NEREDE 

Para olmadığı için uçaklara bakım yapılmadığını ileri süren  Kayyum Başkanı Cenap Aşçı’yı eleştiren Vasıf Yüceliş, “THK camiasındaki genel beklenti, kayyum heyetinin THK'yı yönetme görevini, halkın seçtiği bir ‘THK Genel Başkanına’ devretme zamanının geldiği yönündedir  Ayrıca hem kayyum başkanına, hem de ülkeyi yönetenlere 7 milyon liralık deri paralarının nerelere harcandığını soruyorum” ifadelerini kullandı.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.