Kemal Kurkut cinayetinde sanık polise beraat

GÜNDEM 17.11.2020 - 13:41, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Kemal Kurkut cinayetinde sanık polise beraat

Diyarbakır’da katıldığı Nevruz kutlamasında öldürülen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut davasında mahkeme heyeti, sanık polis Y.Ş. hakkında beraat kararı verdi.

haberimizvar.net- Diyarbakır 2017 Nevruz'una katılırken öldürülen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un katil zanlısı polis Y.Ş. hakkında "olası kastla öldürme" suçundan açılan davanın 12’nci duruşması, Diyarbakır 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.  Mahkeme heyeti, duruşmada sanık Y.Ş. hakkında beraat kararı verirken, olası şüphelinin tespiti için de 72 polis hakkında suç duyurusunda bulunmasını kararlaştırdı. SAVCI “TAKSİRLE ÖLDÜRME” SUÇUNDAN CEZALANDIRLMASINI İSTEDİ Sanık polis Y.Ş, daha önce olası kastla öldürmek suçundan müebbet hapis cezasıı istemiyle yargılanıyordu. Ancak 16 Haziran’da görülen duruşmada savcı, ‘kasten öldürme’ suç vasfını, ‘bilinçli taksirle öldürmek’ olarak değiştirerek, sanık hakkında 2 ile 6 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle mütalaa vermişti. Bu gün görülen duruşmada savcı önceki mütalaasını tekrarlayarak, sanık polisin ‘taksirle öldürme’ suçundan cezalandırılmasını istedi. Kurkut ailesinin avukatları itiraz etti. Duruşmada söz alan sanık polis Y.Ş, kendisine yönelik suçlamaları kabul etmedi. Kendisin seken kurşunla bile Kemal Kurkut’u vurmadığını iddia eden sanık polis, şunları söyledi: “Görüntülerle maddi delillerin uyuşmadığı bir dosyada tek ben yargılanmaktayım. Diğer ateş açan polisler de dosyada olsaydı benim suçsuz olduğum görülecekti. Bu dosyada hedef olarak gösterildim. 3,5 yıldır süren bu davada benim bu şahsı kasten ve kastla vurma şansım yok. Şahısta bana ait bir çekirdek çıkmadı. Beraatımı talep ediyorum. Gerçek kusurlu olan polislerin tespit edilmesini istiyorum.” BERAAT KARARI VERİLDİ Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti, sanık polis hakkında beraat, ayrıca olay anında bulunan diğer polislerin tespiti için suç duyurusunda bulunması yönünde karar verdi.
Diyarbakır’da katıldığı Nevruz kutlamasında öldürülen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut davasında mahkeme heyeti, sanık polis Y.Ş. hakkında beraat kararı verdi.

haberimizvar.net- Diyarbakır 2017 Nevruz'una katılırken öldürülen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un katil zanlısı polis Y.Ş. hakkında "olası kastla öldürme" suçundan açılan davanın 12’nci duruşması, Diyarbakır 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

 Mahkeme heyeti, duruşmada sanık Y.Ş. hakkında beraat kararı verirken, olası şüphelinin tespiti için de 72 polis hakkında suç duyurusunda bulunmasını kararlaştırdı.

SAVCI “TAKSİRLE ÖLDÜRME” SUÇUNDAN CEZALANDIRLMASINI İSTEDİ

Sanık polis Y.Ş, daha önce olası kastla öldürmek suçundan müebbet hapis cezasıı istemiyle yargılanıyordu. Ancak 16 Haziran’da görülen duruşmada savcı, ‘kasten öldürme’ suç vasfını, ‘bilinçli taksirle öldürmek’ olarak değiştirerek, sanık hakkında 2 ile 6 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle mütalaa vermişti. Bu gün görülen duruşmada savcı önceki mütalaasını tekrarlayarak, sanık polisin ‘taksirle öldürme’ suçundan cezalandırılmasını istedi. Kurkut ailesinin avukatları itiraz etti.

Duruşmada söz alan sanık polis Y.Ş, kendisine yönelik suçlamaları kabul etmedi. Kendisin seken kurşunla bile Kemal Kurkut’u vurmadığını iddia eden sanık polis, şunları söyledi: “Görüntülerle maddi delillerin uyuşmadığı bir dosyada tek ben yargılanmaktayım. Diğer ateş açan polisler de dosyada olsaydı benim suçsuz olduğum görülecekti. Bu dosyada hedef olarak gösterildim. 3,5 yıldır süren bu davada benim bu şahsı kasten ve kastla vurma şansım yok. Şahısta bana ait bir çekirdek çıkmadı. Beraatımı talep ediyorum. Gerçek kusurlu olan polislerin tespit edilmesini istiyorum.”

BERAAT KARARI VERİLDİ

Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti, sanık polis hakkında beraat, ayrıca olay anında bulunan diğer polislerin tespiti için suç duyurusunda bulunması yönünde karar verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.