Kemer’de “Mor turizm” başlıyor

TURİZM 06.07.2023 - 13:22, Güncelleme: 06.07.2023 - 13:22
 

Kemer’de “Mor turizm” başlıyor

Gedelme Yaylası’nda Kemer Belediyesi’ne ait araziye geçen sene Nisan ayında ekimi yapılan “mor turizm” olarak bilinen lavanta bahçesine turlar düzenlenerek turizmin çeşitlendirilmesi amaçlanıyor.

haberimizvar.net- Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Antalya’nın Kemer İlçesi’nde turizmi çeşitlendirmek amacıyla geçen sene 700 rakımlı Gedelme Yaylası’ndaki Kemer Belediyesi’ne ait 2 bin 650 metrekarelik araziye salıncak, oturma alanları, dilek ağacı, eşek maketi, fotoğraf çekim çerçeveleri ve tahterevalli yerleştiriliyor. Haftanın her günü “mor turizm” olarak nitelendirilen lavanta bahçesine düzenlenecek turlar kapsamında vatandaşlar tarihi Gedelme Kalesi ile 2 bin yıllık çınar ağacını da ziyaret edebilecek. Tura katılmak isteyen vatandaşlar, 10 Temmuz Pazartesi gününden itibaren saat 14.00’de Kemer Belediyesi önünden araçlarla ücretsiz olarak taşınacak. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamasında, “Geçen sene dikimini yaptığımız lavantalarımızı herkes ziyaret edebilir. Kemer’de turizmi çeşitlendirmek amacıyla lavanta bahçemize ücretsiz olarak turlar düzenliyoruz. Vatandaşlarımızın güzel vakit geçirebilmesi için bahçemizde çeşitli düzenlemeler yapıyoruz. Rüya gibi mosmor lavanta çiçeklerinin içinde unutulmaz anlar yaşamak isteyen vatandaşlarımızı Pazartesi günü başlayacak olan ücretsiz turlarımıza davet ediyorum.” dedi.  
Gedelme Yaylası’nda Kemer Belediyesi’ne ait araziye geçen sene Nisan ayında ekimi yapılan “mor turizm” olarak bilinen lavanta bahçesine turlar düzenlenerek turizmin çeşitlendirilmesi amaçlanıyor.

haberimizvar.net- Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Antalya’nın Kemer İlçesi’nde turizmi çeşitlendirmek amacıyla geçen sene 700 rakımlı Gedelme Yaylası’ndaki Kemer Belediyesi’ne ait 2 bin 650 metrekarelik araziye salıncak, oturma alanları, dilek ağacı, eşek maketi, fotoğraf çekim çerçeveleri ve tahterevalli yerleştiriliyor. Haftanın her günü “mor turizm” olarak nitelendirilen lavanta bahçesine düzenlenecek turlar kapsamında vatandaşlar tarihi Gedelme Kalesi ile 2 bin yıllık çınar ağacını da ziyaret edebilecek.

Tura katılmak isteyen vatandaşlar, 10 Temmuz Pazartesi gününden itibaren saat 14.00’de Kemer Belediyesi önünden araçlarla ücretsiz olarak taşınacak. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamasında, “Geçen sene dikimini yaptığımız lavantalarımızı herkes ziyaret edebilir. Kemer’de turizmi çeşitlendirmek amacıyla lavanta bahçemize ücretsiz olarak turlar düzenliyoruz. Vatandaşlarımızın güzel vakit geçirebilmesi için bahçemizde çeşitli düzenlemeler yapıyoruz. Rüya gibi mosmor lavanta çiçeklerinin içinde unutulmaz anlar yaşamak isteyen vatandaşlarımızı Pazartesi günü başlayacak olan ücretsiz turlarımıza davet ediyorum.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.