Kemer'de 'Orman Benim' kampanyasında orman temizliği yapıldı

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 03.05.2024 - 14:33, Güncelleme: 03.05.2024 - 14:33
 

Kemer'de 'Orman Benim' kampanyasında orman temizliği yapıldı

Antalya'nın Kemer ilçesinde 'Orman Benim' kampanyası kapsamında protokol üyeleri ve öğrenciler birlikte ormanda temizlik yaptı.

haberimizvar.net- Orman yangınlarının önlenmesi, olası yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararlarının en aza indirilmesi, vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleyici bilincin oluşması amacıyla bütün eş zamanlı olarak 'Orman Benim' kampanyası başlatıldı. Kemer'de de Orman İşletme Şefliği koordinasyonunda organizasyon düzenlendi. Etkinliğe Kaymakam Ahmet Solmaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Seyhan, birim müdürleri, Kemer ve Ulupınar orman şeflikleri, siyasi parti başkanları, muhtarlar, vatandaşlar ile birlikte Kemer Merkez İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenleri katıldı. Atatürk Caddesi üzerindeki ormanda yapılan temizlikte Orman İşletme Şefliği ekipleri öğrencilere temizlikte yardımcı olurken, Kaymakam Ahmet Solmaz da öğrencilerle sık sık sohbetler etti. Kaymakam Ahmet Solmaz, etkinlikle ilgili şunları söyledi: "Bugün orman bilincinin arttırılması hususunda öğrencilerimizle birlikte, yaz sezonunun da başlamasıyla orman yangınlarının önlenmesi amacıyla hem orman temizliği hem de orman yangınları konusunda bilinçlendirmek için bir faaliyet düzenlendi orman şefliğimiz aracılığıyla. Bizler de bu faaliyette öğrencilerimizle birlikte hem sahaya atılmış olan katı atıkların temizlenmesi hem de çocuklarımızın orman bilinci hususunda doğru bilgilere ulaşması konusunda yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Bu ormanlar turizm açısından önemli olduğu kadar bizlerin hayatı anlamında da çok ciddi katkıları olan mekanlar. Oksijen anlamında ve diğer canlıların bir nevi evi sayılacak konumunda." "Bizler buraları korumakla sorumlu insanlarız özellikle Antalya bölgemiz, Kemer ilçemiz orman yönünden çok zengin. Bizlere de çok ciddi sorumluluklar düşmekte. Orman içerisinde faaliyetlerde bulunan, piknik yapan ya da herhangi bir spor faaliyetinde bulunan tüm vatandaşlarımızın bu bilinçte olmasını istirham ediyoruz. Çünkü koruyamadığımız her bir canlı bizim hayatımıza olumsuz etkiler de bırakmakta. Orman da bu varlıkların, canlıların en başında gelmekte. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." 
Antalya'nın Kemer ilçesinde 'Orman Benim' kampanyası kapsamında protokol üyeleri ve öğrenciler birlikte ormanda temizlik yaptı.

haberimizvar.net- Orman yangınlarının önlenmesi, olası yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararlarının en aza indirilmesi, vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleyici bilincin oluşması amacıyla bütün eş zamanlı olarak 'Orman Benim' kampanyası başlatıldı. Kemer'de de Orman İşletme Şefliği koordinasyonunda organizasyon düzenlendi.

Etkinliğe Kaymakam Ahmet Solmaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Seyhan, birim müdürleri, Kemer ve Ulupınar orman şeflikleri, siyasi parti başkanları, muhtarlar, vatandaşlar ile birlikte Kemer Merkez İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenleri katıldı. Atatürk Caddesi üzerindeki ormanda yapılan temizlikte Orman İşletme Şefliği ekipleri öğrencilere temizlikte yardımcı olurken, Kaymakam Ahmet Solmaz da öğrencilerle sık sık sohbetler etti.

Kaymakam Ahmet Solmaz, etkinlikle ilgili şunları söyledi:

"Bugün orman bilincinin arttırılması hususunda öğrencilerimizle birlikte, yaz sezonunun da başlamasıyla orman yangınlarının önlenmesi amacıyla hem orman temizliği hem de orman yangınları konusunda bilinçlendirmek için bir faaliyet düzenlendi orman şefliğimiz aracılığıyla. Bizler de bu faaliyette öğrencilerimizle birlikte hem sahaya atılmış olan katı atıkların temizlenmesi hem de çocuklarımızın orman bilinci hususunda doğru bilgilere ulaşması konusunda yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Bu ormanlar turizm açısından önemli olduğu kadar bizlerin hayatı anlamında da çok ciddi katkıları olan mekanlar. Oksijen anlamında ve diğer canlıların bir nevi evi sayılacak konumunda."

"Bizler buraları korumakla sorumlu insanlarız özellikle Antalya bölgemiz, Kemer ilçemiz orman yönünden çok zengin. Bizlere de çok ciddi sorumluluklar düşmekte. Orman içerisinde faaliyetlerde bulunan, piknik yapan ya da herhangi bir spor faaliyetinde bulunan tüm vatandaşlarımızın bu bilinçte olmasını istirham ediyoruz. Çünkü koruyamadığımız her bir canlı bizim hayatımıza olumsuz etkiler de bırakmakta. Orman da bu varlıkların, canlıların en başında gelmekte. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.