Kendimizi düzeltmemiz lazım

GÜNDEM 15.07.2021 - 10:32, Güncelleme: 15.07.2021 - 10:40
 

Kendimizi düzeltmemiz lazım

Tuz Gölü’nden yavru flamingoların ölümü büyük tepki topladı. Yaşanan olaya kendi çektiği bir fotoğrafla tepki gösteren iş insanı Murat Ülker “Kendimizi düzeltmezsek, dünyanın vebali yarın çocuklarımızı vuracak” dedi.

haberimizvar.net- Tuz Gölü’ne her yıl olduğu gibi bu yıl da göç yoluyla gelen flamingoların, kuluçkalarından çıkan yüzlerce yavrusu öldü. Tuz Gölü’nde çekilen ve ölen yavru flamingoları gösteren görüntüler ise büyük tepki topladı. Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, sosyal medya hesabından kendi çekmiş olduğu bir fotoğrafı paylaşarak tepkisini dile getirdi. ‘KATLİAM VAR’ BAŞLIKLI PAYLAŞIM Yaşanan acı olayı ‘Katliam Var’ başlığı ile paylaşan Murat Ülker şunları yazdı: “Kanayan yaraya tuz basmak gibi oldu bu flamingo ölümleri... Birkaç bin yavru flamingo toplu bir şekilde ölüyorsa memleketin en önemli meselelerinden biridir bu. Popülasyonu az zaten. Bir ilçe komple yok olsaydı ne yapardık? Türkiye’de çoğu ilçe yüz bin nüfusun üzerinde. Bütün dünyadaki flamingo popülasyonu ise sadece 600 bin civarı! Bütün dünyada! Türkiye’de oldukça azlar ve hassas durumdalar. İki tane yeri ev olarak kullanıyorlar. İzmir’de Gediz Deltası ve Tuz Gölü. İkisi de çok hassas ekosistemler”. BURADA BİR TRAJEDİ YAŞANDI “Şimdi Tuz Gölü’ndeki üreme popülasyonunun bu seneki yavrularının hepsi öldü. Binlerce olduğu söyleniyor. Konu birçok yere çekiliyor ve düzgün bir açıklama yapılmıyor. Bugün flamingolar giderse çocuklarımız onları göremez demek gene insanın bir bencilliğidir. Bugün onları yaşam alanlarından gönderirsek yarın biz de olmayacağız. Elbette flamingoların soyu bir nesilde tükenmez. Ancak burada bir trajedi yaşandı. Düşünün sıcakta yavrular suya ve besine ulaşamıyor. Yavaş yavaş güçten düşüyorlar ve ölmeye başlıyorlar. Orada değildim, ama yaşananları düşündükçe çok bozuluyorum”. YAVRULARINI BEKLEMİŞLERDİR “Ebeveynleri yavrularını son ana kadar beklemişlerdir ve bırakmak zorunda kalmışlardır. Belki bazıları gitmemiştir. Kim bilir nasıl bir strestir... Bugün yaşadığımız bu dünyaya olan etkilerimizi evire çevire konuşmazsak ve kendimizi düzeltmez isek, yarın çocuklarımızı vuracak dünyanın tepkisinin vebalini şimdiden alıyoruz demektir. Onlara yaşanacak bir dünya bırakmak demek, dünyayı ve öteki canlıları yaşatmak demektir. Bu sene artık çok geç. Bölgeden tüm bu aktarımları yapan Fahri Tunç’un bildirdiğine göre şu anda DSİ kanalları tıkayan tüm bentleri yıkıp pompaları kaldırıyor. Ancak çok geç... Önümüzdeki sene aynısı olmamalı. Sorumluluk hepimizin üzerinde. Buraya yaşayan bir flamingo ailesini bırakıyorum. 2007’de İzmir Gediz Deltası’nda çekmiştim”. 
Tuz Gölü’nden yavru flamingoların ölümü büyük tepki topladı. Yaşanan olaya kendi çektiği bir fotoğrafla tepki gösteren iş insanı Murat Ülker “Kendimizi düzeltmezsek, dünyanın vebali yarın çocuklarımızı vuracak” dedi.

haberimizvar.net- Tuz Gölü’ne her yıl olduğu gibi bu yıl da göç yoluyla gelen flamingoların, kuluçkalarından çıkan yüzlerce yavrusu öldü. Tuz Gölü’nde çekilen ve ölen yavru flamingoları gösteren görüntüler ise büyük tepki topladı. Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, sosyal medya hesabından kendi çekmiş olduğu bir fotoğrafı paylaşarak tepkisini dile getirdi.

‘KATLİAM VAR’ BAŞLIKLI PAYLAŞIM

Yaşanan acı olayı ‘ Katliam Var’ başlığı ile paylaşan Murat Ülker şunları yazdı: “Kanayan yaraya tuz basmak gibi oldu bu flamingo ölümleri... Birkaç bin yavru flamingo toplu bir şekilde ölüyorsa memleketin en önemli meselelerinden biridir bu. Popülasyonu az zaten. Bir ilçe komple yok olsaydı ne yapardık? Türkiye’de çoğu ilçe yüz bin nüfusun üzerinde. Bütün dünyadaki flamingo popülasyonu ise sadece 600 bin civarı! Bütün dünyada! Türkiye’de oldukça azlar ve hassas durumdalar. İki tane yeri ev olarak kullanıyorlar. İzmir’de Gediz Deltası ve Tuz Gölü. İkisi de çok hassas ekosistemler”.

BURADA BİR TRAJEDİ YAŞANDI

“Şimdi Tuz Gölü’ndeki üreme popülasyonunun bu seneki yavrularının hepsi öldü. Binlerce olduğu söyleniyor. Konu birçok yere çekiliyor ve düzgün bir açıklama yapılmıyor. Bugün flamingolar giderse çocuklarımız onları göremez demek gene insanın bir bencilliğidir. Bugün onları yaşam alanlarından gönderirsek yarın biz de olmayacağız. Elbette flamingoların soyu bir nesilde tükenmez. Ancak burada bir trajedi yaşandı. Düşünün sıcakta yavrular suya ve besine ulaşamıyor. Yavaş yavaş güçten düşüyorlar ve ölmeye başlıyorlar. Orada değildim, ama yaşananları düşündükçe çok bozuluyorum”.

YAVRULARINI BEKLEMİŞLERDİR

“Ebeveynleri yavrularını son ana kadar beklemişlerdir ve bırakmak zorunda kalmışlardır. Belki bazıları gitmemiştir. Kim bilir nasıl bir strestir... Bugün yaşadığımız bu dünyaya olan etkilerimizi evire çevire konuşmazsak ve kendimizi düzeltmez isek, yarın çocuklarımızı vuracak dünyanın tepkisinin vebalini şimdiden alıyoruz demektir. Onlara yaşanacak bir dünya bırakmak demek, dünyayı ve öteki canlıları yaşatmak demektir. Bu sene artık çok geç. Bölgeden tüm bu aktarımları yapan Fahri Tunç’un bildirdiğine göre şu anda DSİ kanalları tıkayan tüm bentleri yıkıp pompaları kaldırıyor. Ancak çok geç... Önümüzdeki sene aynısı olmamalı. Sorumluluk hepimizin üzerinde. Buraya yaşayan bir flamingo ailesini bırakıyorum. 2007’de İzmir Gediz Deltası’nda çekmiştim”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.