Kent orkestrasından unutulmayan şarkılar

KÜLTÜR 28.12.2021 - 15:43, Güncelleme: 28.12.2021 - 15:43
 

Kent orkestrasından unutulmayan şarkılar

Muratpaşa Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi'nce (AKHEM) düzenlenen, birçoğu genç ve yetişkin kursiyerin sahneye çıktığı 'Yeni Nesil ile Eskimeyen Nameler' adlı ve 'Başöğretmen Atatürk'e Saygı' konserinde, çok sesli orkestra ve solistler unutulmayan şarkılar seslendirdi.

haberimizvar.net- Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde AKHEM'in açtığı müzik kurslarına katılan birçoğu öğrenci, avukat, doktor, hemşire, öğretmen, emekli 53 kursiyer 16 farklı enstrüman ile sahneye çıktı. Şef Furkan Üstündağ'ın yönetiminde oluşturulan ve 'Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi Üstün Kent Orkestrası' adı verilen çok sesli orkestranın konserine ilgi yoğun oldu. İl Milli Eğitim, Muratpaşa, Kepez, Döşemealtı, Konyaaltı, Aksu ilçe milli eğitim, halk eğitimi merkezleri müdürleri, yönetici, personel ve kursiyerler salonu doldurdu. ÇOĞUNLUĞU GENÇ MÜZİSYEN Çoğunluğu genç ve yetişkin kursiyerlerin çaldığı enstrümanlardan oluşan saz heyeti, şef Furkan Üstündağ'ın yönetiminde devasa bir orkestraya dönüştü. 'O Ses Türkiye' adlı ses yarışmasında 'Dadaloğlu' türküsüyle dikkatleri üzerinde toplayan Alper Kuş ile sanatçı Füsun Soğuksu da solist sanatçı olarak sahnedeki yerlerini aldı. KONSER 'ÇÖKERTME' İLE SONLANDI Konser, orkestranın seslendirdiği klasik bir eserle başladı, 'Dadaloğlu' türküsüyle devam etti. Konser süresince 'Fikrimin İnce Gülü', 'Vardar Ovası', 'Bülbülüm Altın Kafeste', 'Sabahın Seherinde', 'İki Keklik', 'Manastırın Ortasında', 'Koca Konak', 'Memleketim' adlı ve daha birçok zihinlerde yer etmiş eskimeyen eser orkestra eşliğinde yorumlandı. Muhteşem konser, 'Çökertme' ile sonlandı. ŞEF ESPRİLERİYLE GÜLDÜRDÜ İzleyenler orkestranın güçlü sesiyle, keyifli, neşeli şarkılarla unutulmaz bir akşam yaşarken, orkestra şefi Furkan Üstündağ maestroluğunun yanı sıra, seyirciyle etkileşimi, esprileri, orkestrasında yer alan her üyeye aşıladığı özgüvenle geceye damgasını vurdu.  MÜDÜRLER TEŞEKKÜR ETTİ  Orkestra ve solistler alkış yağmuru altında kalırken, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Yavuz, Muratpaşa Azize Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Fedai Yaman sahneye çıktı, konseri hazırlayan şef Furkan Üstündağ'a, orkestra üyelerine, emeği geçen herkese "Muhteşem bir konserle izleyenleri büyülediniz, devasa orkestramızla gurur duyduk" dedi, çiçek sunumuyla teşekkür etti.
Muratpaşa Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi'nce (AKHEM) düzenlenen, birçoğu genç ve yetişkin kursiyerin sahneye çıktığı 'Yeni Nesil ile Eskimeyen Nameler' adlı ve 'Başöğretmen Atatürk'e Saygı' konserinde, çok sesli orkestra ve solistler unutulmayan şarkılar seslendirdi.

haberimizvar.net- Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde AKHEM'in açtığı müzik kurslarına katılan birçoğu öğrenci, avukat, doktor, hemşire, öğretmen, emekli 53 kursiyer 16 farklı enstrüman ile sahneye çıktı. Şef Furkan Üstündağ'ın yönetiminde oluşturulan ve 'Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi Üstün Kent Orkestrası' adı verilen çok sesli orkestranın konserine ilgi yoğun oldu. İl Milli Eğitim, Muratpaşa, Kepez, Döşemealtı, Konyaaltı, Aksu ilçe milli eğitim, halk eğitimi merkezleri müdürleri, yönetici, personel ve kursiyerler salonu doldurdu.

ÇOĞUNLUĞU GENÇ MÜZİSYEN

Çoğunluğu genç ve yetişkin kursiyerlerin çaldığı enstrümanlardan oluşan saz heyeti, şef Furkan Üstündağ'ın yönetiminde devasa bir orkestraya dönüştü. 'O Ses Türkiye' adlı ses yarışmasında 'Dadaloğlu' türküsüyle dikkatleri üzerinde toplayan Alper Kuş ile sanatçı Füsun Soğuksu da solist sanatçı olarak sahnedeki yerlerini aldı.

KONSER 'ÇÖKERTME' İLE SONLANDI

Konser, orkestranın seslendirdiği klasik bir eserle başladı, 'Dadaloğlu' türküsüyle devam etti. Konser süresince 'Fikrimin İnce Gülü', 'Vardar Ovası', 'Bülbülüm Altın Kafeste', 'Sabahın Seherinde', 'İki Keklik', 'Manastırın Ortasında', 'Koca Konak', 'Memleketim' adlı ve daha birçok zihinlerde yer etmiş eskimeyen eser orkestra eşliğinde yorumlandı. Muhteşem konser, 'Çökertme' ile sonlandı.

ŞEF ESPRİLERİYLE GÜLDÜRDÜ

İzleyenler orkestranın güçlü sesiyle, keyifli, neşeli şarkılarla unutulmaz bir akşam yaşarken, orkestra şefi Furkan Üstündağ maestroluğunun yanı sıra, seyirciyle etkileşimi, esprileri, orkestrasında yer alan her üyeye aşıladığı özgüvenle geceye damgasını vurdu.

 MÜDÜRLER TEŞEKKÜR ETTİ

 Orkestra ve solistler alkış yağmuru altında kalırken, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Yavuz, Muratpaşa Azize Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Fedai Yaman sahneye çıktı, konseri hazırlayan şef Furkan Üstündağ'a, orkestra üyelerine, emeği geçen herkese "Muhteşem bir konserle izleyenleri büyülediniz, devasa orkestramızla gurur duyduk" dedi, çiçek sunumuyla teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.