‘Kente ihanet etmeden karardan dönülmelidir!’

YEREL 04.08.2023 - 12:42, Güncelleme: 04.08.2023 - 13:35
 

‘Kente ihanet etmeden karardan dönülmelidir!’

CHP eski Antalya Milletvekili, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın, imar plan değişikliğiyle konut ve ticari alana dönüştürülen Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Real AVM alanıyla ilgili görüşlerini açıkladı.

haberimizvar.net- Haşim İşcan Kültür Kütür Merkezi ve Real AVM alanının imar plan değişikliğiyle özel proje alanından konut ve ticari alana dönüştürülmesiyle ilgili tartışmalara CHP önceki dönem Milletvekili ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın da dahil oldu. Mimarlar Odası Başkanı Antalya Şube Başkanı Hasan Çerçiler’in alınan kararı ‘kentsel dönüşüm değil, rantsal dönüşüm olarak’ değerlendirerek, konuyu yargıya taşımasının ardından plan değişiklik önerisini firma için hazırlayan ve altında imzası bulunan Antalya Şehir Plancıları Odası Başkanı Funda Yörük, “Mimarlar Odası’nın görüşlerine katılmıyorum, “Ben temsil ettiğim oda adına riske girer miyim? Herkesin derdi başka!” demişti. AKAYDIN’DAN AÇIKLAMA Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nin imar planı hakkında yaptığı eleştirilere hak verdiğini söyleyen Akaydın ise, "Mimarlar Odasının eleştirilerini haklı buluyorum. Bir kültür merkezinin ticaret alanına dönüştürülmesinin kamu yararına ve şehircilik ilkelerine uygun olmadığı kanısındayım. Yargının bu idari işlemi iptal etmesini umuyorum. Diğer yandan var olan ticari alanın hiçbir mantıklı gerekçeye dayanmadan emsalinin yükseltilerek kullanım alanının arttırılması da planlama ilkelerine aykırıdır. Kentte ihanet etmeden karardan dönülmelidir" ifadelerini kullandı.
CHP eski Antalya Milletvekili, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın, imar plan değişikliğiyle konut ve ticari alana dönüştürülen Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Real AVM alanıyla ilgili görüşlerini açıkladı.

haberimizvar.net- Haşim İşcan Kültür Kütür Merkezi ve Real AVM alanının imar plan değişikliğiyle özel proje alanından konut ve ticari alana dönüştürülmesiyle ilgili tartışmalara CHP önceki dönem Milletvekili ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın da dahil oldu.

Mimarlar Odası Başkanı Antalya Şube Başkanı Hasan Çerçiler’in alınan kararı ‘kentsel dönüşüm değil, rantsal dönüşüm olarak’ değerlendirerek, konuyu yargıya taşımasının ardından plan değişiklik önerisini firma için hazırlayan ve altında imzası bulunan Antalya Şehir Plancıları Odası Başkanı Funda Yörük, “Mimarlar Odası’nın görüşlerine katılmıyorum, “Ben temsil ettiğim oda adına riske girer miyim? Herkesin derdi başka!” demişti.

AKAYDIN’DAN AÇIKLAMA

Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nin imar planı hakkında yaptığı eleştirilere hak verdiğini söyleyen Akaydın ise, "Mimarlar Odasının eleştirilerini haklı buluyorum. Bir kültür merkezinin ticaret alanına dönüştürülmesinin kamu yararına ve şehircilik ilkelerine uygun olmadığı kanısındayım. Yargının bu idari işlemi iptal etmesini umuyorum. Diğer yandan var olan ticari alanın hiçbir mantıklı gerekçeye dayanmadan emsalinin yükseltilerek kullanım alanının arttırılması da planlama ilkelerine aykırıdır. Kentte ihanet etmeden karardan dönülmelidir" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.