Kentlerin geleceği oldu-bittiye getirilemez

GÜNDEM 22.05.2022 - 15:34, Güncelleme: 22.05.2022 - 15:34
 

Kentlerin geleceği oldu-bittiye getirilemez

Batı Akdeniz Bölgesi ile ilgili Bakanlığın çevre düzeni plan değişikliğini eleştiren İyi Parti Antalya Milletvekili Subaşı, “Batı Akdeniz’deki plan değişikliği kararı tarihi ve doğal zenginlikleri yok edecek bir talan planıdır” dedi.

haberimizvar.net- İyi Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Antalya-Burdur-Isparta Planlama Bölgesi 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliğinin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca onaylanıp, askıya çıkarıldığını hatırlatarak, “Böylesi önemli planlamaların, oldu-bittiye getirilmesi, maalesef tarihi ve doğal zenginliklerimizin talan edilmesi dışına bir sonuç doğurmamaktadır” dedi. Subaşı, plan değişikliği gerçekleşirse tarihi ve doğal zenginliklerimizin yok olacağını da söyledi. EKOSİSTEM HARAP EDİLECEK Planla İlgili eleştirilerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemi ile TBMM Başkanlığına verdiği önerge ile dile getiren Hasan Subaşı, “Pandemi sürecinde tüm dünya devletlerinin en stratejik öncelikli başlıkları gıda üretimi ve tarım olmuştur. Küresel kıtlık ve gıda krizi riski ülkeleri tehdit etmektedir. Böyle bir sorunla karşı karşıya iken, sulanabilir verimli tarım topraklarının turizm tesis alanına dönüştürülerek yapılaşmaya açılması için planlama yapılması kabul edilemez” dedi. Subaşı ayrıca Koruma altındaki alanlarda yapılaşma kararları alınmasının, doğal sit alanlarına geri dönülmez, telafisi güç zararlar vereceğini de dile getirerek, çevresinde de yapılaşma baskılarını artıracağını, yetersiz olan altyapı ve artıma sistemleriyle, doğa kirlenerek, turizmden beklenen fayda sağlanamayacağı gibi, ekosistem de harap edileceğini dile getirdi.
Batı Akdeniz Bölgesi ile ilgili Bakanlığın çevre düzeni plan değişikliğini eleştiren İyi Parti Antalya Milletvekili Subaşı, “Batı Akdeniz’deki plan değişikliği kararı tarihi ve doğal zenginlikleri yok edecek bir talan planıdır” dedi.

haberimizvar.net- İyi Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Antalya-Burdur-Isparta Planlama Bölgesi 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliğinin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca onaylanıp, askıya çıkarıldığını hatırlatarak, “Böylesi önemli planlamaların, oldu-bittiye getirilmesi, maalesef tarihi ve doğal zenginliklerimizin talan edilmesi dışına bir sonuç doğurmamaktadır” dedi. Subaşı, plan değişikliği gerçekleşirse tarihi ve doğal zenginliklerimizin yok olacağını da söyledi.

EKOSİSTEM HARAP EDİLECEK
Planla İlgili eleştirilerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemi ile TBMM Başkanlığına verdiği önerge ile dile getiren Hasan Subaşı, “Pandemi sürecinde tüm dünya devletlerinin en stratejik öncelikli başlıkları gıda üretimi ve tarım olmuştur. Küresel kıtlık ve gıda krizi riski ülkeleri tehdit etmektedir. Böyle bir sorunla karşı karşıya iken, sulanabilir verimli tarım topraklarının turizm tesis alanına dönüştürülerek yapılaşmaya açılması için planlama yapılması kabul edilemez” dedi. Subaşı ayrıca Koruma altındaki alanlarda yapılaşma kararları alınmasının, doğal sit alanlarına geri dönülmez, telafisi güç zararlar vereceğini de dile getirerek, çevresinde de yapılaşma baskılarını artıracağını, yetersiz olan altyapı ve artıma sistemleriyle, doğa kirlenerek, turizmden beklenen fayda sağlanamayacağı gibi, ekosistem de harap edileceğini dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.