Kepez başkan vekilini seçecek

SİYASET 19.04.2024 - 15:53, Güncelleme: 19.04.2024 - 15:53
 

Kepez başkan vekilini seçecek

Kepez Belediye Meclisi hukuksuz ve siyasi bir kararla tutuklanan Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün vekilini seçmek üzere 22 Nisan Pazartesi günü toplanıyor. Belediye Başkan Vekilini seçecek olan Kepez Belediye Meclisi'nde CHP'nin 26, AKP'nin 13, MHP'nin 6 sandalyesi bulunuyor.

haberimizvar.net- 31 Mart yerel seçimlerinde büyük oy farkıyla Kepez Belediye Başkanlığı'nı kazanan CHP'li Mesut Kocagöz'ün teleferik kazası bahane edilerek hukuksuz ve siyasi bir kararla tutuklanmasının yankıları sürerken, Kepez Belediye Meclisi'nin başkanvekilini seçmek üzere 22 Nisan Pazartesi günü toplanmasına karar verildi. Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tahliyesine kadar görev yapacak belediye başkanvekilini seçecek olan Kepez Belediye Meclisi'nde CHP'nin 26, Ak Parti'nin 13 ve MHP'nin 6 sandalyesi bulunuyor. CHP Kepez Belediye Meclisi'nin CHP kanadında belediye başkanvekilinin Başkan Mesut Kocagöz'ün kontenjan adayı ve Kocagöz'e en yakın isimlerden olan Prof. Dr. Refik Emre Altekin'in olması yönünde görüş birliği olduğu belirtiliyor. 22 Nisan Pazartesi günü yapılacak Kepez Belediye Meclisi toplantısında başkanvekili gizli oy, açık tasnif yöntemiyle seçilecek. KEPEZ BELEDİYE MECLİSİ KİMLERDEN OLUŞUYOR? 22 Nisan Pazartesi günü belediye başkan vekilini seçmek üzere toplanacak olan Kepez Belediye Meclisi şu isimlerden oluşuyor: CHP: Adnan Kabaağaç, Ahmet Paksoy, Ahmet Şahin, Barış Şenyurt, Berna Polat, Büşra Özdemir, Emre Atmaca, Erdoğan Yarbaş, Gökhan Yılmaz, Hasan Sarı, Hüseyin Tatar, İbrahim Velican, İbrahim Yılmaz, İlknur Gülümser Solmaz, İzzet Çeliktürk, Mahmut Taş, Mazlum Yücel, Melek Çoban, Mesut Emrah Yıldırımlar, Nilüfer Deveci, Özcan Alptekin, Refik Emre Altekin, Rüştü Peker, Selçuk Koçnebioğulları, Veli Yılmaz ve Yılmaz Yıldız. AK PARTİ: Ali Koç, Bahaddin Bayraktar, Cengiz Avcı, Esra Özkoç, Hasan Cumhur Göncü, Mekin Arslan Başak, Muhammed Çayır, Muhammet Emin İlhan, Murat Menzilcioğlu, Murat Poyraz, Süleyman Acar, Şaban Kula, Yusuf İşeri. MHP: Adem Çelik, Ali Baki Sarıca, Cihan Ak, Ercan Uğur, İbrahim Katrağ, Mehmet Köktaş.CHP BÖLÜNÜRSE CUMHUR’A GEÇEBİLİR Öte yandan CHP blok olarak hareket ederse kendi meclis üyelerinden birsinin başkan olması garantileniyor. Ancak CHP içerisinde yaşanacak olası bir bölünme ile 30 yıl sonra alınan CHP yeniden Cumhur ittifakına geçebilir. Bu nedenle de CHP’nin tek adayda birleşip işi sıkı tutmasına kesin gözüyle bakılıyor. PROF DR REFİK EMRE ALTEKİN KİMDİR? Kardiyolog. Akdeniz Üniversitesi’nden ayrılarak özel bir hastanede görev almıştır. Son yerel seçimlerde Başkan Kocagöz’ün kontenjan adayı olarak meclise girmiştir. Aday olmadan kısa bir süre önce CHP üyesi olmuştur.    
Kepez Belediye Meclisi hukuksuz ve siyasi bir kararla tutuklanan Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün vekilini seçmek üzere 22 Nisan Pazartesi günü toplanıyor. Belediye Başkan Vekilini seçecek olan Kepez Belediye Meclisi'nde CHP'nin 26, AKP'nin 13, MHP'nin 6 sandalyesi bulunuyor.

haberimizvar.net- 31 Mart yerel seçimlerinde büyük oy farkıyla Kepez Belediye Başkanlığı'nı kazanan CHP'li Mesut Kocagöz'ün teleferik kazası bahane edilerek hukuksuz ve siyasi bir kararla tutuklanmasının yankıları sürerken, Kepez Belediye Meclisi'nin başkanvekilini seçmek üzere 22 Nisan Pazartesi günü toplanmasına karar verildi. Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tahliyesine kadar görev yapacak belediye başkanvekilini seçecek olan Kepez Belediye Meclisi'nde CHP'nin 26, Ak Parti'nin 13 ve MHP'nin 6 sandalyesi bulunuyor.

CHP Kepez Belediye Meclisi'nin CHP kanadında belediye başkanvekilinin Başkan Mesut Kocagöz'ün kontenjan adayı ve Kocagöz'e en yakın isimlerden olan Prof. Dr. Refik Emre Altekin'in olması yönünde görüş birliği olduğu belirtiliyor. 22 Nisan Pazartesi günü yapılacak Kepez Belediye Meclisi toplantısında başkanvekili gizli oy, açık tasnif yöntemiyle seçilecek.

KEPEZ BELEDİYE MECLİSİ KİMLERDEN OLUŞUYOR?

22 Nisan Pazartesi günü belediye başkan vekilini seçmek üzere toplanacak olan Kepez Belediye Meclisi şu isimlerden oluşuyor:

CHP: Adnan Kabaağaç, Ahmet Paksoy, Ahmet Şahin, Barış Şenyurt, Berna Polat, Büşra Özdemir, Emre Atmaca, Erdoğan Yarbaş, Gökhan Yılmaz, Hasan Sarı, Hüseyin Tatar, İbrahim Velican, İbrahim Yılmaz, İlknur Gülümser Solmaz, İzzet Çeliktürk, Mahmut Taş, Mazlum Yücel, Melek Çoban, Mesut Emrah Yıldırımlar, Nilüfer Deveci, Özcan Alptekin, Refik Emre Altekin, Rüştü Peker, Selçuk Koçnebioğulları, Veli Yılmaz ve Yılmaz Yıldız.

AK PARTİ: Ali Koç, Bahaddin Bayraktar, Cengiz Avcı, Esra Özkoç, Hasan Cumhur Göncü, Mekin Arslan Başak, Muhammed Çayır, Muhammet Emin İlhan, Murat Menzilcioğlu, Murat Poyraz, Süleyman Acar, Şaban Kula, Yusuf İşeri.

MHP: Adem Çelik, Ali Baki Sarıca, Cihan Ak, Ercan Uğur, İbrahim Katrağ, Mehmet Köktaş.CHP BÖLÜNÜRSE CUMHUR’A GEÇEBİLİR
Öte yandan CHP blok olarak hareket ederse kendi meclis üyelerinden birsinin başkan olması garantileniyor. Ancak CHP içerisinde yaşanacak olası bir bölünme ile 30 yıl sonra alınan CHP yeniden Cumhur ittifakına geçebilir. Bu nedenle de CHP’nin tek adayda birleşip işi sıkı tutmasına kesin gözüyle bakılıyor.

PROF DR REFİK EMRE ALTEKİN KİMDİR?
Kardiyolog. Akdeniz Üniversitesi’nden ayrılarak özel bir hastanede görev almıştır. Son yerel seçimlerde Başkan Kocagöz’ün kontenjan adayı olarak meclise girmiştir. Aday olmadan kısa bir süre önce CHP üyesi olmuştur.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.