Kepez kongresi İYİ Parti GİK gündeminde

SİYASET 11.12.2022 - 20:59, Güncelleme: 11.12.2022 - 20:59
 

Kepez kongresi İYİ Parti GİK gündeminde

İYİ Parti’de tartışmalara neden olan Kepez ilçe Kongresi ‘sahte kongre’ ibaresiyle yarın yapılacak partinin en üst yönetimden oluşan genel idare kurulunun (GİK) gündeminde görüşülecek.

haberimizvar.net- İYİ Parti’de ilçe kongreleri tamamlanmasına karşı tartışmaları hala bitmiyor. Parti içi demokrasi arayışı nedeniyle Kepez İlçe Kongresi’ne ‘sahte kongre’ olarak tanımlayanlar konuyu genel merkeze taşıdı. Partinin en üst yönetim kurulu olan genel idare kurulu yarın saat 10.30’da Ankara’da genel merkez binasında toplantı yapacak.  GİK toplantısı gündeminde Kepez kongresi de yer alıyor. Yaşanan sürecin ve parti tüzüğüne aykırı alınan kararların ifade edildiği talep dilekçesinde şu ifadelere yer verildi; “Parti Tüzüğü’nün kongreler başlıklı 28. maddesinde belirtilen, ‘Genel İdare Kurulu delege seçimlerinde Siyasi Partiler Kanunu ve İYİ Parti Tüzüğü’nün hükümlerine aykırılık olmasının tespit edilmesi hâline münhasır olmak üzere ilçe, il ve Kurultay delege seçimlerini il ve ilçe ölçeğine göre kısmen veya tamamen iptal edip, yeniden yapılmasına Genel İdare Kurulu üye tam sayısının salt çoğunluğunun oyu ile karar verebilir.’ hükmü gereğince, İYİ Parti Kepez İlçe Başkanlığı Kongresi’nin tüm sonuçlarıyla iptal edilmesi istemiyle Genel İdare Kurulu’na sevk edilmesine…” Dilekçenin yarın gerçekleşecek GİK toplantısında gündeme alınacağı ve konunun oylamaya sunulacağı öğrenildi.  
İYİ Parti’de tartışmalara neden olan Kepez ilçe Kongresi ‘sahte kongre’ ibaresiyle yarın yapılacak partinin en üst yönetimden oluşan genel idare kurulunun (GİK) gündeminde görüşülecek.

haberimizvar.net- İYİ Parti’de ilçe kongreleri tamamlanmasına karşı tartışmaları hala bitmiyor. Parti içi demokrasi arayışı nedeniyle Kepez İlçe Kongresi’ne ‘sahte kongre’ olarak tanımlayanlar konuyu genel merkeze taşıdı.

Partinin en üst yönetim kurulu olan genel idare kurulu yarın saat 10.30’da Ankara’da genel merkez binasında toplantı yapacak.  GİK toplantısı gündeminde Kepez kongresi de yer alıyor.

Yaşanan sürecin ve parti tüzüğüne aykırı alınan kararların ifade edildiği talep dilekçesinde şu ifadelere yer verildi; “Parti Tüzüğü’nün kongreler başlıklı 28. maddesinde belirtilen, ‘Genel İdare Kurulu delege seçimlerinde Siyasi Partiler Kanunu ve İYİ Parti Tüzüğü’nün hükümlerine aykırılık olmasının tespit edilmesi hâline münhasır olmak üzere ilçe, il ve Kurultay delege seçimlerini il ve ilçe ölçeğine göre kısmen veya tamamen iptal edip, yeniden yapılmasına Genel İdare Kurulu üye tam sayısının salt çoğunluğunun oyu ile karar verebilir.’ hükmü gereğince, İYİ Parti Kepez İlçe Başkanlığı Kongresi’nin tüm sonuçlarıyla iptal edilmesi istemiyle Genel İdare Kurulu’na sevk edilmesine…”

Dilekçenin yarın gerçekleşecek GİK toplantısında gündeme alınacağı ve konunun oylamaya sunulacağı öğrenildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.