Kepez'de 100'ncü yıla özel Antalya Kütüphanesi

EĞİTİM 27.10.2023 - 11:08, Güncelleme: 27.10.2023 - 11:15
 

Kepez'de 100'ncü yıla özel Antalya Kütüphanesi

Kepez Belediyesi’nin 22 kütüphane projesinin amiral gemisi olan Antalya Kütüphanesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 Yılında 29 Ekim Pazar günü 15.00’da hizmete giriyor.

haberimizvar.net- Kepez’den Cumhuriyetin 100 Yılına çok özel kütüphane… Kepez Belediyesi’nin 22 kütüphane projesinin amiral gemisi olan Antalya Kütüphanesi, hizmete giriyor. Dünya küresi şeklindeki mimarisiyle, konferans salonuyla, sergi alanlarıyla, çocuk kütüphanesiyle, tefrişatıyla, üniversiteye yakınlıyla ve zengin kitap koleksiyonuyla şehrin kültür ve eğitim hayatına katkı sağlayacak kütüphane 29 Ekim Pazar günü 15.00’da hizmete giriyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 Yılında kapılarını kitapseverlere aralayacak olan   Antalya Kütüphanesi, Modern kütüphanecilik anlayışıyla projelendirildi. Kütüphane 8 bin metre kare kullanım alanı, 1 milyon kitap kapasitesiyle, 365 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunacak ve aynı anda 2 bin 500 kişi istifade edebilecek.   MUAZZAM BİR KÜTÜPHANE Antalya Kütüphanesi, her açıdan düşünülerek tasarlanmış muazzam bir kütüphane… Mimari tasarımı, doğal ışığın kullanılması dikkate alınarak planlandı. Kitabın, okumanın, bilginin önemine dikkat çekmek amacıyla da kütüphanenin cam kubbeli tavanına Kalem suresinin ‘Kaleme ve onun satır satır yazdıklarına yemin olsun.’ ayeti yazıldı.   Kütüphanenin giriş fuayesinin ortasına ise Akdeniz iklimine özgü bir ağaç türü olan bereket ve bolluğun simgeleyen zeytin ağacı konuldu. Bu özel eser, akşamları ise dış cephesindeki aydınlatmalar kullanılarak, Türk bayrağı şeklinde ışıklandırılıyor. Ziyaretçiler, kütüphane koleksiyonunda güncel basılı kaynakların yanı sıra, elektronik veri tabanıyla da nadir eserlere erişim imkânı bulacak. Kütüphane, konferans salonuyla, sergi ve fuaye alanlarıyla da şehrin kültür ve sanat faaliyetlerinin zenginleşmesine de katkı sağlayacak. Binadaki sergi ve fuaye alanları da, yerel ve ulusal sanatçılara, yazarlara eserlerini sergileme ve tanıtma fırsatı sunacak. Antalya Kütüphanesi, engelli kullanıcıların bütün alanlara erişebileceği şekilde tasarlandı.
Kepez Belediyesi’nin 22 kütüphane projesinin amiral gemisi olan Antalya Kütüphanesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 Yılında 29 Ekim Pazar günü 15.00’da hizmete giriyor.
haberimizvar.net- Kepez’den Cumhuriyetin 100 Yılına çok özel kütüphane… Kepez Belediyesi’nin 22 kütüphane projesinin amiral gemisi olan Antalya Kütüphanesi, hizmete giriyor. Dünya küresi şeklindeki mimarisiyle, konferans salonuyla, sergi alanlarıyla, çocuk kütüphanesiyle, tefrişatıyla, üniversiteye yakınlıyla ve zengin kitap koleksiyonuyla şehrin kültür ve eğitim hayatına katkı sağlayacak kütüphane 29 Ekim Pazar günü 15.00’da hizmete giriyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 Yılında kapılarını kitapseverlere aralayacak olan
 
Antalya Kütüphanesi, Modern kütüphanecilik anlayışıyla projelendirildi. Kütüphane 8 bin metre kare kullanım alanı, 1 milyon kitap kapasitesiyle, 365 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunacak ve aynı anda 2 bin 500 kişi istifade edebilecek.
 
MUAZZAM BİR KÜTÜPHANE
Antalya Kütüphanesi, her açıdan düşünülerek tasarlanmış muazzam bir kütüphane… Mimari tasarımı, doğal ışığın kullanılması dikkate alınarak planlandı. Kitabın, okumanın, bilginin önemine dikkat çekmek amacıyla da kütüphanenin cam kubbeli tavanına Kalem suresinin
‘Kaleme ve onun satır satır yazdıklarına yemin olsun.’ ayeti yazıldı.
 
Kütüphanenin giriş fuayesinin ortasına ise Akdeniz iklimine özgü bir ağaç türü olan bereket ve bolluğun simgeleyen zeytin ağacı konuldu. Bu özel eser, akşamları ise dış cephesindeki aydınlatmalar kullanılarak, Türk bayrağı şeklinde ışıklandırılıyor. Ziyaretçiler, kütüphane koleksiyonunda güncel basılı kaynakların yanı sıra, elektronik veri tabanıyla da nadir eserlere erişim imkânı bulacak. Kütüphane, konferans salonuyla, sergi ve fuaye alanlarıyla da şehrin kültür ve sanat faaliyetlerinin zenginleşmesine
de katkı sağlayacak. Binadaki sergi ve fuaye alanları da, yerel ve ulusal sanatçılara, yazarlara eserlerini sergileme ve tanıtma fırsatı sunacak. Antalya Kütüphanesi, engelli kullanıcıların bütün alanlara erişebileceği şekilde tasarlandı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.