Kepez'de geleneksel oyunlar yaşatılıyor

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 11.10.2023 - 12:57, Güncelleme: 11.10.2023 - 12:57
 

Kepez'de geleneksel oyunlar yaşatılıyor

Kepez Belediyesi ve Dünya Etnospor Konfederasyonu işbirliğiyle çocuklar geleneksel sporlar ve oyunlarla buluştu.

haberimizvar.net- Kepez Belediyesi işbirliği ile geleneksel oyunların yaşatılmasına, kültürel zenginliğin korunmasına ve oyunların genç nesillere aktarılması için yollara çıkan Dünya Etnospor Konfederasyonu'nun il ve ilçeleri gezen Etnotırı, Kepez'de çocuklarla buluştu. Geçmişi geleceğe bağlayan köprü olarak gençlerin kültürel bağ kurmasını sağlayan Kepez Belediyesi, Dünya Etnospor Konfederasyonu ile işbirliği yaparak Kepez Kent Meydanı'nda Etnospor etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen mas güreşi, okçuluk, masa oyunları ve zeka oyunları gibi geleneksel aktiviteler ile çocuklar hem eğlendi hem öğrendi. Çocuklar bu oyunları uzman eğitmenler eşliğinde deneyimleyerek geçmişin eğlenceli oyunlarına yolculuk yaptı. ETNOSPOR NEDİR Etnospor, günümüz spor oyunlarının artan bir şekilde sanayileştiği, kurumsallaştığı ve başarının tek bir gösterge olduğu bir zamanda geleneksel kültürlerin muhafaza edildiği yerel kimliklere özgü çok sayıda elementi bünyesinde bulunduran spor aktivitelerinin genel bir tanımı olarak ifade edilmektedir. Etnospor, mas güreşi, okçuluk, güreş, at yarışları ve daha birçok geleneksel sporların yaygınlaştırılması, kültürel çeşitliliği korumak ve kültürel mirası gelecek nesillere aktarmak için önem taşımaktadır. Geleneksel sporlar ve oyunlar, evrensel değerler çerçevesinde sahip olduğu; gelenek, saygı, dayanışma ve barış temelinde dört ilke etrafında insanlığa katkı sağlamayı amaçlamaktadır.  
Kepez Belediyesi ve Dünya Etnospor Konfederasyonu işbirliğiyle çocuklar geleneksel sporlar ve oyunlarla buluştu.

haberimizvar.net-  Kepez Belediyesi işbirliği ile geleneksel oyunların yaşatılmasına, kültürel zenginliğin korunmasına ve oyunların genç nesillere aktarılması için yollara çıkan Dünya Etnospor Konfederasyonu'nun il ve ilçeleri gezen Etnotırı, Kepez'de çocuklarla buluştu. Geçmişi geleceğe bağlayan köprü olarak gençlerin kültürel bağ kurmasını sağlayan Kepez Belediyesi, Dünya Etnospor Konfederasyonu ile işbirliği yaparak Kepez Kent Meydanı'nda Etnospor etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen mas güreşi, okçuluk, masa oyunları ve zeka oyunları gibi geleneksel aktiviteler ile çocuklar hem eğlendi hem öğrendi. Çocuklar bu oyunları uzman eğitmenler eşliğinde deneyimleyerek geçmişin eğlenceli oyunlarına yolculuk yaptı.

ETNOSPOR NEDİR

Etnospor, günümüz spor oyunlarının artan bir şekilde sanayileştiği, kurumsallaştığı ve başarının tek bir gösterge olduğu bir zamanda geleneksel kültürlerin muhafaza edildiği yerel kimliklere özgü çok sayıda elementi bünyesinde bulunduran spor aktivitelerinin genel bir tanımı olarak ifade edilmektedir. Etnospor, mas güreşi, okçuluk, güreş, at yarışları ve daha birçok geleneksel sporların yaygınlaştırılması, kültürel çeşitliliği korumak ve kültürel mirası gelecek nesillere aktarmak için önem taşımaktadır. Geleneksel sporlar ve oyunlar, evrensel değerler çerçevesinde sahip olduğu; gelenek, saygı, dayanışma ve barış temelinde dört ilke etrafında insanlığa katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.