Kepez'de otizmli bireyler için eğitim merkezi

EĞİTİM 16.10.2023 - 13:48, Güncelleme: 16.10.2023 - 13:48
 

Kepez'de otizmli bireyler için eğitim merkezi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Otizmli çocuğu olan anne ve babalar bizden sonra çocuğumuz ne olacak diye düşünmeyecek. Antalya’da otizmli çocuklarımızı el ele vererek sevgiyle sarıp sarmalayacağımız o sistemi kurmayı biz başaracağız.” dedi. Tütüncü, otizmli bireyler için Kepez’de eğitim merkezi kurulacağını, istihdam edilmeleriyle ilgili de çalışmalar yürüttüklerini de müjdeledi.

haberimizvar.net- Otizmli Genç Bireylere Beceri ve Meslek Kazandırma Çalıştayı Antalya Bilim Üniversitesi ABU Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Çalıştaya konuşmacı olarak katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, otizmli birey ve ailelerine müjdeler üstüne müjde verdi. Otizmli bireylerin hayata tutunması, sosyal yaşama adapte olmaları konusunda gereken neyse yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini belirten Başkan Tütüncü, Aksu’da otizmli çocuklara eğitim yuvası olan merkezin bir benzerinin Kepez’e kazandırılacağını müjdeledi. Aksu’da otizmliler için meydana getirilen tesise değinen Başkan Tütüncü, “Bu tesis güzel bir model. Bir Antalya modeli. Oradaki eğitim kalitesini çeşitliliğini artırmaya çalışıyoruz, hem orayı el ele vererek daha güzel bir hale getirmeye çalışıyoruz. Belediye olarak onların ulaşımlarını kolaylaştırıcı adımlar atıyoruz. Orada ailelerin çocuklarıyla ne kadar mutlu olduklarını gördüm ve bu gerçekten çok önemli. Şimdi o tesislerin sayısını artırıyoruz ve bir tanede Kepez’de yapıyoruz. Tabi bu işler gönüllü arkadaşlarımızla ilerliyor. Biz belediye olarak bu işler için ne kadar imkan sağlasak, finansal koysak, her ne kadar bu hizmetler için binalar tahsis etsek, onların sürdürülürlüğü sevgi dolu kalplerle oluyor. Sivil inisiyatif olmadan sürdürülebilirliğe maalesef erişmiyor. Sivil toplumun, derneklerin, gönüllülerimizin bu işe gönül koymaları yapmış olduğumuz bu çalışmaların sürdürülebilirliği bakımından çok değerli, çok önemli, çok kıymetli. “ dedi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, otizmli yetişkin bireylerin istihdamına yönelik örnek adımlar atacaklarının da altını çizdi.   TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK Başkan Tütüncü, “Bizim yaptığımız belediyecilik çalışmalarının bazıları Türkiye’ye örnek oldu. Biz o tecrübeleri diğer belediyelerle paylaşmaktan mutlu oluyoruz. Bilim merkezi, kütüphanelerimiz, sağlık merkezlerimiz Türkiye’de birçok belediye tarafından örnek alınan projeler. Otistik bireylerimiz için yaptığımız çalışmalarında Türkiye’ye örnek olmasını istiyorum.” diye konuştu.   SEVGİYLE SARIP SARMALAYACAĞIZ “Anne ve babalar bizden sonra çocuğumuz ne olacak diye düşünmeyecek.” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Tütüncü, “Antalya’da da kendi kendini besleyen, kendi kendini çeviren o sistemi biz başara biliriz. Ve biz bunu başaracağız.  İnşallah Antalya’ya kısa bir sürede bu sistemi kazandıracağız. Belediyelerin rehberliğinde güzel bir hizmet kervanına dönüşecek. Otizmli çocuklarımızı hep birlikte el ele vererek sevgiyle sarıp sarmalayacağız“dedi. Başkan Tütüncü konuşmasının sonunda otizmli bireylere katkılarından dolayı Kafkasın Kadınları Derneği ve Akdeniz Otizm Spor Derneği Başkanı Demet Çileli Baz’a teşekkür etti.    
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Otizmli çocuğu olan anne ve babalar bizden sonra çocuğumuz ne olacak diye düşünmeyecek. Antalya’da otizmli çocuklarımızı el ele vererek sevgiyle sarıp sarmalayacağımız o sistemi kurmayı biz başaracağız.” dedi. Tütüncü, otizmli bireyler için Kepez’de eğitim merkezi kurulacağını, istihdam edilmeleriyle ilgili de çalışmalar yürüttüklerini de müjdeledi.

haberimizvar.net- Otizmli Genç Bireylere Beceri ve Meslek Kazandırma Çalıştayı Antalya Bilim Üniversitesi ABU Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Çalıştaya konuşmacı olarak katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, otizmli birey ve ailelerine müjdeler üstüne müjde verdi. Otizmli bireylerin hayata tutunması, sosyal yaşama adapte olmaları konusunda gereken neyse yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini belirten Başkan Tütüncü, Aksu’da otizmli çocuklara eğitim yuvası olan merkezin bir benzerinin Kepez’e kazandırılacağını müjdeledi. Aksu’da otizmliler için meydana getirilen tesise değinen Başkan Tütüncü, “Bu tesis güzel bir model. Bir Antalya modeli. Oradaki eğitim kalitesini çeşitliliğini artırmaya çalışıyoruz, hem orayı el ele vererek daha güzel bir hale getirmeye çalışıyoruz. Belediye olarak onların ulaşımlarını kolaylaştırıcı adımlar atıyoruz. Orada ailelerin çocuklarıyla ne kadar mutlu olduklarını gördüm ve bu gerçekten çok önemli. Şimdi o tesislerin sayısını artırıyoruz ve bir tanede Kepez’de yapıyoruz. Tabi bu işler gönüllü arkadaşlarımızla ilerliyor. Biz belediye olarak bu işler için ne kadar imkan sağlasak, finansal koysak, her ne kadar bu hizmetler için binalar tahsis etsek, onların sürdürülürlüğü sevgi dolu kalplerle oluyor. Sivil inisiyatif olmadan sürdürülebilirliğe maalesef erişmiyor. Sivil toplumun, derneklerin, gönüllülerimizin bu işe gönül koymaları yapmış olduğumuz bu çalışmaların sürdürülebilirliği bakımından çok değerli, çok önemli, çok kıymetli. “ dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, otizmli yetişkin bireylerin istihdamına yönelik örnek adımlar atacaklarının da altını çizdi.  

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

Başkan Tütüncü, “Bizim yaptığımız belediyecilik çalışmalarının bazıları Türkiye’ye örnek oldu. Biz o tecrübeleri diğer belediyelerle paylaşmaktan mutlu oluyoruz. Bilim merkezi, kütüphanelerimiz, sağlık merkezlerimiz Türkiye’de birçok belediye tarafından örnek alınan projeler. Otistik bireylerimiz için yaptığımız çalışmalarında Türkiye’ye örnek olmasını istiyorum.” diye konuştu.  

SEVGİYLE SARIP SARMALAYACAĞIZ

“Anne ve babalar bizden sonra çocuğumuz ne olacak diye düşünmeyecek.” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Tütüncü, “Antalya’da da kendi kendini besleyen, kendi kendini çeviren o sistemi biz başara biliriz. Ve biz bunu başaracağız.  İnşallah Antalya’ya kısa bir sürede bu sistemi kazandıracağız. Belediyelerin rehberliğinde güzel bir hizmet kervanına dönüşecek. Otizmli çocuklarımızı hep birlikte el ele vererek sevgiyle sarıp sarmalayacağız“dedi.

Başkan Tütüncü konuşmasının sonunda otizmli bireylere katkılarından dolayı Kafkasın Kadınları Derneği ve Akdeniz Otizm Spor Derneği Başkanı Demet Çileli Baz’a teşekkür etti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.