KESK'ten TÜİK eylemi

GÜNDEM 05.07.2022 - 17:15, Güncelleme: 05.07.2022 - 17:15
 

KESK'ten TÜİK eylemi

KESK Antalya Şubeler Platformu, rakamları çarpıttığını iddia ettikleri TÜİK’in Antalya Bölge Müdürlüğü önünde eylem yaptı

haberimizvar.net- Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamlarına tepkiler sürüyor. KESK Antalya Şubeler Platformu da  TÜİK Antalya Bölge Müdürlüğü önünde protesto eylem yaptı. Eylemde kouşan KESK Dönem Sözcüsü Devrim Mol “Resmi enflasyon her ne kadar aylık yüzde 4,95 ve 6 aylık ta yüzde 42,35 çıkmış olsa da gerçeği yansıtmadığını bir kez daha tüm kamuoyuna duyuruyoruz. Hükümetin kamu emekçilerine ilk 6 ay için reva gördüğü  yüzde 5+2,5 maaş artışı TÜİK’in hesaplamalarına göre bile 2022 yılı Ocak-Haziran ayı TÜFE rakamı yüzde olan 42,35’un bile 34,85 puan gerisinde kalmıştır." dedi.  YÜZDE 47 OLMALIYDI  Memura verilen zamların yetersizliğinden de yakınan Mol, "Dayatılan yalan rakamlar yetmezmiş gibi 6 aylık enflasyon yüzde 42,35 iken memur ve memur emeklisi zammının yüzde 41 olarak açıklanıyor. Oysa enflasyon farkı, Ocak 2022’deki yüzde 5 toplu sözleşme zammı düşülünce yüzde 37,35 oluyor, bunun üzerine yüzde 7 toplu sözleşme zammı eklenecek. TÜİK rakamlarına göre maaş zammımızın yüzde 47 olması gerekiyor. Ancak toplu sözleşmeye aykırı davranılarak Ocak ayında refah payı olarak verilen yüzde 2,5 lik iyileştirme enflasyondan düşülerek bahsi geçen yüzde  41’e ulaşılıyor. Burada bile hile yapılıyor. Ve bu hesaplamayla örneğin bir öğretmen aylık 500 lira kayıp yaşıyor. Çarşıda, pazarda, markette, barınmada, ulaşımda yani yaşamsal ihtiyaçlarımızı en asgari düzeyde karşılarken bile ortalama bir hesapla 2022 yılı ilk altı ayında emekçilerin enflasyonu yüz 76’lara dayanmıştır. Yani kamu emekçileri 2022 yılı Haziran ayında ücretlerinde yüzde 68 i aşan enflasyon kaybına uğramıştır” dedi. BEDELİNİ BİZ ÖDÜYORUZ  Enflasyon farkının zam olmadığını dile getiren Devrim Mol açıklamasını şöyle sürdürdü: Verilen rakam  geçmiş aylarda kaybettiğimiz gelirimizin telafisidir. 2022 Ocak ayındaki alım gücümüze dahi ulaşamadığımızı buradan tüm kamuoyuna deklare ediyoruz. Enflasyon olduğundan düşük gösterilmeye devam ediyor. Bedelini biz emekçiler, emekliler, işçiler, halk ödüyor. AKP-MHP iktidarı her geçen gün ülkeyi yönetme becerisinden uzaklaşarak kamu emekçilerini ve ücretlileri yoksulluğa ve sefalete mahkum ediyor. Bizi yok sayan siyasi iktidarı bir kez daha uyarıyoruz! Bu ülkeyi üreten, var eden biziz. İnsanca bir yaşam, güvenceli iş, güvenli bir gelecek istiyoruz ve bunu ellerimizle kuracağız. KESK olarak, tüm kamu emekçilerini insanca yaşamaya yetecek bir ücret talebine sahip çıkmaya, hayat pahalılığına,  adaletsiz vergi sistemine, yoksulluk, yolsuzluk ve israf düzenine karşı emeğin haklarını korumak için birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz”
KESK Antalya Şubeler Platformu, rakamları çarpıttığını iddia ettikleri TÜİK’in Antalya Bölge Müdürlüğü önünde eylem yaptı

haberimizvar.net- Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamlarına tepkiler sürüyor. KESK Antalya Şubeler Platformu da  TÜİK Antalya Bölge Müdürlüğü önünde protesto eylem yaptı. Eylemde kouşan KESK Dönem Sözcüsü Devrim Mol “Resmi enflasyon her ne kadar aylık yüzde 4,95 ve 6 aylık ta yüzde 42,35 çıkmış olsa da gerçeği yansıtmadığını bir kez daha tüm kamuoyuna duyuruyoruz. Hükümetin kamu emekçilerine ilk 6 ay için reva gördüğü  yüzde 5+2,5 maaş artışı TÜİK’in hesaplamalarına göre bile 2022 yılı Ocak-Haziran ayı TÜFE rakamı yüzde olan 42,35’un bile 34,85 puan gerisinde kalmıştır." dedi. 

YÜZDE 47 OLMALIYDI 
Memura verilen zamların yetersizliğinden de yakınan Mol, "Dayatılan yalan rakamlar yetmezmiş gibi 6 aylık enflasyon yüzde 42,35 iken memur ve memur emeklisi zammının yüzde 41 olarak açıklanıyor. Oysa enflasyon farkı, Ocak 2022’deki yüzde 5 toplu sözleşme zammı düşülünce yüzde 37,35 oluyor, bunun üzerine yüzde 7 toplu sözleşme zammı eklenecek. TÜİK rakamlarına göre maaş zammımızın yüzde 47 olması gerekiyor. Ancak toplu sözleşmeye aykırı davranılarak Ocak ayında refah payı olarak verilen yüzde 2,5 lik iyileştirme enflasyondan düşülerek bahsi geçen yüzde  41’e ulaşılıyor. Burada bile hile yapılıyor. Ve bu hesaplamayla örneğin bir öğretmen aylık 500 lira kayıp yaşıyor. Çarşıda, pazarda, markette, barınmada, ulaşımda yani yaşamsal ihtiyaçlarımızı en asgari düzeyde karşılarken bile ortalama bir hesapla 2022 yılı ilk altı ayında emekçilerin enflasyonu yüz 76’lara dayanmıştır. Yani kamu emekçileri 2022 yılı Haziran ayında ücretlerinde yüzde 68 i aşan enflasyon kaybına uğramıştır” dedi.
BEDELİNİ BİZ ÖDÜYORUZ 
Enflasyon farkının zam olmadığını dile getiren Devrim Mol açıklamasını şöyle sürdürdü: Verilen rakam  geçmiş aylarda kaybettiğimiz gelirimizin telafisidir. 2022 Ocak ayındaki alım gücümüze dahi ulaşamadığımızı buradan tüm kamuoyuna deklare ediyoruz. Enflasyon olduğundan düşük gösterilmeye devam ediyor. Bedelini biz emekçiler, emekliler, işçiler, halk ödüyor. AKP-MHP iktidarı her geçen gün ülkeyi yönetme becerisinden uzaklaşarak kamu emekçilerini ve ücretlileri yoksulluğa ve sefalete mahkum ediyor. Bizi yok sayan siyasi iktidarı bir kez daha uyarıyoruz! Bu ülkeyi üreten, var eden biziz. İnsanca bir yaşam, güvenceli iş, güvenli bir gelecek istiyoruz ve bunu ellerimizle kuracağız. KESK olarak, tüm kamu emekçilerini insanca yaşamaya yetecek bir ücret talebine sahip çıkmaya, hayat pahalılığına,  adaletsiz vergi sistemine, yoksulluk, yolsuzluk ve israf düzenine karşı emeğin haklarını korumak için birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz”

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.