Kestaneye laf söyletmem

SİYASET 17.01.2020 - 11:40, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Kestaneye laf söyletmem

CHP’li Kumluca Belediye Başkanı Köleoğlu’nun eski AKP’li kadın meclis üyesine söylediği sözler ilçeyi karıştırdı. AKP İl Başkanı Taş’ın sözlerine karşılık veren Köleoğlu, “O zat diyor ki, ‘Kestane pişirip de siyaset yapamazsın’. Oysa kestane de bir nimettir” dedi.

haberimizvar.net-CHP’li Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’nun ilçenin simgesi ‘Kale Kule’ye ‘yatak odası’ diyerek, kendisini eleştiren AKP’li eski meclis üyesi Dilek Elmas Cengiz’i davet etmesi ilçenin tek gündemi haline geldi. AKP Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal, “Bu ithamları kendisine iade ediyoruz. Biz bu seviyeye düşmeyiz” sözleriyle özür beklediklerini açıkladı. İlçe Başkanı Uysal’ın ardından bir basın açıklaması yapan AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş da,  “Ey belediye başkanı, kendine gel. Kimsenin şerefine, namusuna dil uzatma. Bir kadını oraya çağıramazsın. Kumlucalılarla dalga geçemezsin” diye yüklendi.   CAMİ 5 YILDIR NİYE BİTMEDİ? Belediye Başkanı Köleoğlu’nda ise bu sözlere yanıt geldi. Kumluca’da nahoş bir açıklamalar silsilesi yaşandığını söyleyen Köleoğlu, “Mesele Kumluca’mızdaki Kale Kule’nin halka açılması, pencerelerinin genişletilmesi hususundaki tadilattır. AKP’li Kumluca eski belediye meclis üyesinin bu çalışmamızı eleştirmek amacıyla sosyal medyada yapmış olduğu, ağır ithamlarla dolu açıklamalarıydı. Önce bu ithamın ne olduğunu tekrar okuyayım: ‘İllaki bir para aklanacaksa kulenin karşısındaki camiyi tamamlayın’ diyor kendileri. Beş yıldır cami inşaatının bitmeme sebebi bu muydu? ‘Şecaat arz ederken merd-i Kıpti sirkatin söyler’. Buradan şu sonucu mu çıkarmalıyız; demek bunun için mi hala bitmedi? Metodunuz bu muydu?” diye sordu. ‘KESTANE DE BİR NİMETTİR’ Köleoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu durumunuzu örtbas etmek için mi bütün çabanız? Yoksa bütün yaygaranız dört pencere genişletildiği için olamaz. Asıl niyetiniz nedir? Ağzınızdaki baklayı çıkarın. Olayı çarpıtarak, kadınlara şiddet diyerek, hedef saptırarak Kumluca’yı kaosa sürükleyemezsiniz. İddianızı ispatlamaya davet ediyoruz”. CHP’li belediye başkanı Köleoğlu, AKP İl Başkanı Taş’a da, “Kumluca Belediye Başkanından ‘zat’ diye bahseden o zatın kurmuş olduğu, ‘Eline, beline, diline sahip ol’ cümlesini kendisine iade ediyorum. O zat diyor ki; ‘Kestane pişirip de siyaset yapamazsın’. Oysa kestane de bir nimettir. Biz önemli bir tarım bölgesiyiz. Buradan, sağlıklı gıdanın başkentinden, kestane üreticisi çiftçilerimize bereketli mahsuller, hayırlı işler diliyorum” şeklinde yanıt verdi.   
CHP’li Kumluca Belediye Başkanı Köleoğlu’nun eski AKP’li kadın meclis üyesine söylediği sözler ilçeyi karıştırdı. AKP İl Başkanı Taş’ın sözlerine karşılık veren Köleoğlu, “O zat diyor ki, ‘Kestane pişirip de siyaset yapamazsın’. Oysa kestane de bir nimettir” dedi.

haberimizvar.net-CHP’li Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’nun ilçenin simgesi ‘Kale Kule’ye ‘yatak odası’ diyerek, kendisini eleştiren AKP’li eski meclis üyesi Dilek Elmas Cengiz’i davet etmesi ilçenin tek gündemi haline geldi. AKP Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal, “Bu ithamları kendisine iade ediyoruz. Biz bu seviyeye düşmeyiz” sözleriyle özür beklediklerini açıkladı. İlçe Başkanı Uysal’ın ardından bir basın açıklaması yapan AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş da,  “Ey belediye başkanı, kendine gel. Kimsenin şerefine, namusuna dil uzatma. Bir kadını oraya çağıramazsın. Kumlucalılarla dalga geçemezsin” diye yüklendi.

 

CAMİ 5 YILDIR NİYE BİTMEDİ?

Belediye Başkanı Köleoğlu’nda ise bu sözlere yanıt geldi. Kumluca’da nahoş bir açıklamalar silsilesi yaşandığını söyleyen Köleoğlu, “Mesele Kumluca’mızdaki Kale Kule’nin halka açılması, pencerelerinin genişletilmesi hususundaki tadilattır. AKP’li Kumluca eski belediye meclis üyesinin bu çalışmamızı eleştirmek amacıyla sosyal medyada yapmış olduğu, ağır ithamlarla dolu açıklamalarıydı. Önce bu ithamın ne olduğunu tekrar okuyayım: ‘İllaki bir para aklanacaksa kulenin karşısındaki camiyi tamamlayın’ diyor kendileri. Beş yıldır cami inşaatının bitmeme sebebi bu muydu? ‘Şecaat arz ederken merd-i Kıpti sirkatin söyler’. Buradan şu sonucu mu çıkarmalıyız; demek bunun için mi hala bitmedi? Metodunuz bu muydu?” diye sordu.

‘KESTANE DE BİR NİMETTİR’

Köleoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu durumunuzu örtbas etmek için mi bütün çabanız? Yoksa bütün yaygaranız dört pencere genişletildiği için olamaz. Asıl niyetiniz nedir? Ağzınızdaki baklayı çıkarın. Olayı çarpıtarak, kadınlara şiddet diyerek, hedef saptırarak Kumluca’yı kaosa sürükleyemezsiniz. İddianızı ispatlamaya davet ediyoruz”. CHP’li belediye başkanı Köleoğlu, AKP İl Başkanı Taş’a da, “Kumluca Belediye Başkanından ‘zat’ diye bahseden o zatın kurmuş olduğu, ‘Eline, beline, diline sahip ol’ cümlesini kendisine iade ediyorum. O zat diyor ki; ‘Kestane pişirip de siyaset yapamazsın’. Oysa kestane de bir nimettir. Biz önemli bir tarım bölgesiyiz. Buradan, sağlıklı gıdanın başkentinden, kestane üreticisi çiftçilerimize bereketli mahsuller, hayırlı işler diliyorum” şeklinde yanıt verdi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.