Kılıçdaroğlu: Emekliye hemen zam! Derhal zam!

SİYASET 05.09.2023 - 16:26, Güncelleme: 05.09.2023 - 16:49
 

Kılıçdaroğlu: Emekliye hemen zam! Derhal zam!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), ağustos ayı enflasyon verilerini açıklamasından sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından konuya ilişkin paylaşım yaptı.

haberimizvar.net- CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK'in veriler üzerinde oynadığını belirterek 12 aylık enflasyonun yüzde 128 olduğunu ifade etti. Kemal Kılıçdaroğlu ayrıca; emekli, işçi ve memura gerçek oranlarda telafi zammı yapılmasını gerektiğini de belirtti. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Dün paylaşılan verilerden anlaşılıyor ki TÜİK, hesaplama anlayışını değiştirdi. Bir başka deyişle, verilerin üstündeki makyajı azalttı, gerçeklere yaklaştı. Artık gerçekler konuşuluyorsa, 12 aylık enflasyon %58 değil, %128’dir. Emekliden, işçi ve memurdan özür dilenerek, gerçek oranlara göre, derhal telafi zammı yapılmalıdır." TÜİK bu “hesaplama” değişikliğiyle, daha önce milletin aldatıldığını; enflasyona göre maaşına zam alan milyonlarca vatandaşın kul hakkının yendiğini; talimat veren Sarayın ve o talimatı yerine getirenlerin suç işlediğini kabul etmiş oldu. Artık gerçekler konuşuluyorsa, 12 aylık enflasyon %58 değil, %128’dir. Emekliden, işçi ve memurdan özür dilenerek, gerçek oranlara göre, derhal telafi zammı yapılmalıdır."  
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), ağustos ayı enflasyon verilerini açıklamasından sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından konuya ilişkin paylaşım yaptı.

haberimizvar.net- CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK'in veriler üzerinde oynadığını belirterek 12 aylık enflasyonun yüzde 128 olduğunu ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu ayrıca; emekli, işçi ve memura gerçek oranlarda telafi zammı yapılmasını gerektiğini de belirtti.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Dün paylaşılan verilerden anlaşılıyor ki TÜİK, hesaplama anlayışını değiştirdi. Bir başka deyişle, verilerin üstündeki makyajı azalttı, gerçeklere yaklaştı. Artık gerçekler konuşuluyorsa, 12 aylık enflasyon %58 değil, %128’dir. Emekliden, işçi ve memurdan özür dilenerek, gerçek oranlara göre, derhal telafi zammı yapılmalıdır."

TÜİK bu “hesaplama” değişikliğiyle, daha önce milletin aldatıldığını; enflasyona göre maaşına zam alan milyonlarca vatandaşın kul hakkının yendiğini; talimat veren Sarayın ve o talimatı yerine getirenlerin suç işlediğini kabul etmiş oldu.

Artık gerçekler konuşuluyorsa, 12 aylık enflasyon %58 değil, %128’dir. Emekliden, işçi ve memurdan özür dilenerek, gerçek oranlara göre, derhal telafi zammı yapılmalıdır."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.