Kılıçdaroğlu, Isparta'da gül topladı

GÜNDEM 27.05.2021 - 11:26, Güncelleme: 27.05.2021 - 11:26
 

Kılıçdaroğlu, Isparta'da gül topladı

Gül işçileriyle bir araya gelmek için Isparta'ya giden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gün doğumunda gül hasadı yaptı. İçiler kuraklık nedeniyle verimin düşük olduğunu anlattı.

haberimizvar.net- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Isparta’nın Gönen İlçesinde gül işçileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, işçilerle birlikte gül bahçesinde hasat yaptı. Daha sonra işçilerle kahvaltı yaparak sohbet eden CHP lideri Gönen Belediyesi'ni de ziyaret ederek Belediye Başkanı Osman Kesmen ile makamında görüştü. Saat 05.45’te gül bahçesine gelen Kılıçdaroğlu'na gül işçileri tarafından topladıkları güllerin konulduğu, önden bağlamalı bir çuval verildi. Kılıçdaroğlu, gül işçisi Halime Karaöz ile birlikte gül topladı. Karaöz, bu yıl yağışların az olması ve sıcak nedeniyle gül çiçeklerinde verimin düşük olduğunu anlattı. Çiftçinin zor durumda olduğundan da bahseden Karaöz, çok sıkıntı yaşandığını, genel olarak harcanan emeğin karşılığının alınamadığından bahsetti. 'GÜLDE TABAN FİYAT BELİRLENSİN' Gül bahçesinde çalışan işçileri gördüğünü belirten Kılıçdaroğlu, "Üreticiler çalışıyor, emek harcıyor. Onlar da gül alım fiyatlarının şimdiye kadar açıklanmamasından şikâyet ediyor. Çünkü onlar üreticiye iyi bir fiyat verilirse 'İyi bir gelir elde ederiz.' diyor. Hükümetten bekliyoruz, arzu ediyoruz, gülde taban fiyat belirlensin, dolayısıyla gül üreticisi şunun veya bunun eline düşmesin. Isparta gül yağı açısından hazine, dünyada sayılı kentlerden birisi hatta bir numaralı kent. Isparta'nın bu özelliğinin korunması lazım. En büyük arzumuz bu." İlçe merkezindeki esnafla da bir araya gelen Kılıçdaroğlu, İsmail Hakkı Tonguç Müzesi'ni gezdikten sonra Burdur'un Bucak ilçesine hareket etti.
Gül işçileriyle bir araya gelmek için Isparta'ya giden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gün doğumunda gül hasadı yaptı. İçiler kuraklık nedeniyle verimin düşük olduğunu anlattı.

haberimizvar.net- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Isparta’nın Gönen İlçesinde gül işçileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, işçilerle birlikte gül bahçesinde hasat yaptı. Daha sonra işçilerle kahvaltı yaparak sohbet eden CHP lideri Gönen Belediyesi'ni de ziyaret ederek Belediye Başkanı Osman Kesmen ile makamında görüştü.

Saat 05.45’te gül bahçesine gelen Kılıçdaroğlu'na gül işçileri tarafından topladıkları güllerin konulduğu, önden bağlamalı bir çuval verildi. Kılıçdaroğlu, gül işçisi Halime Karaöz ile birlikte gül topladı. Karaöz, bu yıl yağışların az olması ve sıcak nedeniyle gül çiçeklerinde verimin düşük olduğunu anlattı. Çiftçinin zor durumda olduğundan da bahseden Karaöz, çok sıkıntı yaşandığını, genel olarak harcanan emeğin karşılığının alınamadığından bahsetti.

'GÜLDE TABAN FİYAT BELİRLENSİN'

Gül bahçesinde çalışan işçileri gördüğünü belirten Kılıçdaroğlu, "Üreticiler çalışıyor, emek harcıyor. Onlar da gül alım fiyatlarının şimdiye kadar açıklanmamasından şikâyet ediyor. Çünkü onlar üreticiye iyi bir fiyat verilirse 'İyi bir gelir elde ederiz.' diyor. Hükümetten bekliyoruz, arzu ediyoruz, gülde taban fiyat belirlensin, dolayısıyla gül üreticisi şunun veya bunun eline düşmesin. Isparta gül yağı açısından hazine, dünyada sayılı kentlerden birisi hatta bir numaralı kent. Isparta'nın bu özelliğinin korunması lazım. En büyük arzumuz bu."

İlçe merkezindeki esnafla da bir araya gelen Kılıçdaroğlu, İsmail Hakkı Tonguç Müzesi'ni gezdikten sonra Burdur'un Bucak ilçesine hareket etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.