Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul ihalesini alan olursa çok ağır bedeller ödeyecek

GÜNDEM 05.11.2021 - 14:24, Güncelleme: 05.11.2021 - 14:24
 

Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul ihalesini alan olursa çok ağır bedeller ödeyecek

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP iktidarının bilim insanları ve kamuoyunun tüm itirazlarına rağmen hayata geçirmeyi planladığı Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin, "Kanal İstanbul ihalesini hiç kimse almayacak, alan olursa çok ağır bedeller ödeyecek" açıklamasını yaptı.

haberimizvar.net- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul Projesi'ni hiç kimsenin alamayacağını belirterek, ihaleye alanların ağır bedeller ödeyeceğini söyledi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, "Başlı başına iklim tehdidi olan Beton Kanal iklim krizini arttırmakla kalmayacak, alınan önlemleri de etkisiz hale getirecektir" dedi.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), karbon nötr ve iklim dayanıklı bir dünya kenti olma hedefini kamuoyu ile paylatı. İBB’nin iklim kriziyle mücadele yol haritası İstanbul İklim Vizyonu ve Revize İklim Eylem Planı'nı, Müze Gazhane’de gerçekleştirilecek ​tanıtım toplantısında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıkladı. Açıklamasında Kanal İstanbul Projesi'ne tepki gösteren İmamoğlu, "Beton Kanal yaşama düşman. Başlı başına iklim tehdidi olan Beton Kanal iklim krizini arttırmakla kalmayacak, alınan önlemleri de etkisiz hale getirecektir" ifadelerini kullandı. "Uluslararası taahhütlerine uygun olarak, çok daha kapsamlı ve somut hedefler tanımlayan bir plan hazırladık" diyen İmamoğlu, şunları söyledi: "İstanbul dayanıklı bir kent olacak. Metro hatlarımızın uzunluğunu 630 kilometreye çıkartma hedefi koyduk. Park-et - devam et alanlarını genişletiyor, vatandaşlarımızı toplu taşımaya yönlendirme adımlarımızı daha da hızlı hale getiriyoruz. Bisiklet yollarını 650 kilometreye çıkartıyoruz." KILIÇDAROĞLU: İHALEYE ALAN BEDEL ÖDEYECEK CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Kanal İstanbul Projesi'ne tepki gösterdi. "Kanal İstanbul ihalesini hiç kimse almayacak" diyen Kılıçdaroğlu, "Alan olursa çok ağır bedeller ödeyecek. İster içeriden, ister dışarıdan, bu coğrafyaya ihanet etmek üzere açılan ihaleyi birisi alıyorsa ve iklim krizinin bu kadar yaygın olarak konuşulduğu dünyada siz hâlâ İstanbul'a ihanet etmeye devam edecekseniz ve bunun ihalesi açılacaksa ihaleye giren ağır bedeller ödeyecektir. Bunu herkesin bilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP iktidarının bilim insanları ve kamuoyunun tüm itirazlarına rağmen hayata geçirmeyi planladığı Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin, "Kanal İstanbul ihalesini hiç kimse almayacak, alan olursa çok ağır bedeller ödeyecek" açıklamasını yaptı.

haberimizvar.net-  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul Projesi'ni hiç kimsenin alamayacağını belirterek, ihaleye alanların ağır bedeller ödeyeceğini söyledi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, "Başlı başına iklim tehdidi olan Beton Kanal iklim krizini arttırmakla kalmayacak, alınan önlemleri de etkisiz hale getirecektir" dedi.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), karbon nötr ve iklim dayanıklı bir dünya kenti olma hedefini kamuoyu ile paylatı. İBB’nin iklim kriziyle mücadele yol haritası İstanbul İklim Vizyonu ve Revize İklim Eylem Planı'nı, Müze Gazhane’de gerçekleştirilecek ​tanıtım toplantısında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıkladı.

Açıklamasında Kanal İstanbul Projesi'ne tepki gösteren İmamoğlu, "Beton Kanal yaşama düşman. Başlı başına iklim tehdidi olan Beton Kanal iklim krizini arttırmakla kalmayacak, alınan önlemleri de etkisiz hale getirecektir" ifadelerini kullandı.

"Uluslararası taahhütlerine uygun olarak, çok daha kapsamlı ve somut hedefler tanımlayan bir plan hazırladık" diyen İmamoğlu, şunları söyledi: "İstanbul dayanıklı bir kent olacak. Metro hatlarımızın uzunluğunu 630 kilometreye çıkartma hedefi koyduk. Park-et - devam et alanlarını genişletiyor, vatandaşlarımızı toplu taşımaya yönlendirme adımlarımızı daha da hızlı hale getiriyoruz. Bisiklet yollarını 650 kilometreye çıkartıyoruz."

KILIÇDAROĞLU: İHALEYE ALAN BEDEL ÖDEYECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Kanal İstanbul Projesi'ne tepki gösterdi.

" Kanal İstanbul ihalesini hiç kimse almayacak" diyen Kılıçdaroğlu, "Alan olursa çok ağır bedeller ödeyecek. İster içeriden, ister dışarıdan, bu coğrafyaya ihanet etmek üzere açılan ihaleyi birisi alıyorsa ve iklim krizinin bu kadar yaygın olarak konuşulduğu dünyada siz hâlâ İstanbul'a ihanet etmeye devam edecekseniz ve bunun ihalesi açılacaksa ihaleye giren ağır bedeller ödeyecektir. Bunu herkesin bilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.