Kılıçdaroğlu resmen cumhurbaşkanı adayı

EKONOMİ 06.03.2023 - 21:03, Güncelleme: 06.03.2023 - 22:17
 

Kılıçdaroğlu resmen cumhurbaşkanı adayı

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin oluşturduğu Altılı Masa, bugün gerçekleştirdiği 14. toplantısında cumhurbaşkanı adayını belirledi. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olarak belirlendi.

Millet İttifakı'nın Saadet Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleşecek olan ve cumhurbaşkanı adayının kamuoyuna duyurulacağı tarihi toplantı saat 16.00'da başladı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ın icracı cumhurbaşkanı yardımcısı olması yönündeki formülle birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itiraz ettiği için ittifaktan ayrılan İYİ Parti lideri Meral Akşener'in de toplantıya katılacağını açıkladı.   Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşecek olan toplantı için parti genel merkezine gelen ilk isim DEVA Partisi lideri Ali Babacan oldu. Babacan'ın ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, art arda Saadet Partisi'ne geldi. Genel merkeze ulaşan üçüncü isim CHP lideri Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganıyla karşılandı.   İYİ Parti lideri Akşener, İmamoğlu ile Yavaş için düşünülen 'icracı cumhurbaşkanı yardımcılığı' formülüyle masaya geri döndü. Akşener, saat 15.48'de Saadet Partisi Genel Merkezi'ne giriş yaptı. Akşener, "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganıyla karşılandı.   Daha önce saat 14.00'te gerçekleştirilmesi beklenen toplantı, CHP ve İYİ Parti ile yürütülen yoğun görüşme trafiği nedeniyle önce saat 15.00'e daha sonra ise 16.00'ya ertelenmişti.     Toplantı devam ederken, altı liderin bir araya geldiği Saadet Partisi Genel Merkezi'ne büyük Atatürk posteri asıldı. Atatürk posterinin yanına büyük Türk bayrağı da asılırken, Genel Merkez'in önünde Saadet Partisi flamasının bulunduğu direğin yanındaki direğe de bayrak çekildi. KARAMOLLAOĞLU: ADAYIMIZ KILIÇDAROĞLU Toplantının ardınan ilk açıklamayı Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu yapıyor. Karamollaoğlu'nun açıklamaları şu şekilde: "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bizim cumhurbaşkanı adayımız. " Kılıçdaroğlu'nun açıklaması ise şöyle: "Değerli kardeşlerim Sayın Genel Başkanlarıma, hepinizin huzurunda teker teker teşekkür ediyorum. Yunus Emre "Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz" der. Biz Yunus Emre'nin sözünden aldığımız ilhamla Türkiye'nin bütün renklerini Türkiye'nin bütün renklerini bir araya getirmek için yola çıktık. Parlamenter sisteme geçiş sürecinde diğer partilerin genel başkanları cumhurbaşkanı yardımcısı olacaktır."
CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin oluşturduğu Altılı Masa, bugün gerçekleştirdiği 14. toplantısında cumhurbaşkanı adayını belirledi. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olarak belirlendi.

Millet İttifakı'nın Saadet Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleşecek olan ve cumhurbaşkanı adayının kamuoyuna duyurulacağı tarihi toplantı saat 16.00'da başladı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ın icracı cumhurbaşkanı yardımcısı olması yönündeki formülle birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itiraz ettiği için ittifaktan ayrılan İYİ Parti lideri Meral Akşener'in de toplantıya katılacağını açıkladı.
 

Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşecek olan toplantı için parti genel merkezine gelen ilk isim DEVA Partisi lideri Ali Babacan oldu. Babacan'ın ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, art arda Saadet Partisi'ne geldi.

Genel merkeze ulaşan üçüncü isim CHP lideri Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganıyla karşılandı.
 

İYİ Parti lideri Akşener, İmamoğlu ile Yavaş için düşünülen 'icracı cumhurbaşkanı yardımcılığı' formülüyle masaya geri döndü. Akşener, saat 15.48'de Saadet Partisi Genel Merkezi'ne giriş yaptı. Akşener, "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganıyla karşılandı.

 

Daha önce saat 14.00'te gerçekleştirilmesi beklenen toplantı, CHP ve İYİ Parti ile yürütülen yoğun görüşme trafiği nedeniyle önce saat 15.00'e daha sonra ise 16.00'ya ertelenmişti.

 

 

Toplantı devam ederken, altı liderin bir araya geldiği Saadet Partisi Genel Merkezi'ne büyük Atatürk posteri asıldı. Atatürk posterinin yanına büyük Türk bayrağı da asılırken, Genel Merkez'in önünde Saadet Partisi flamasının bulunduğu direğin yanındaki direğe de bayrak çekildi.

KARAMOLLAOĞLU: ADAYIMIZ KILIÇDAROĞLU

Toplantının ardınan ilk açıklamayı Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu yapıyor.

Karamollaoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bizim cumhurbaşkanı adayımız. "

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması ise şöyle:

"Değerli kardeşlerim Sayın Genel Başkanlarıma, hepinizin huzurunda teker teker teşekkür ediyorum. Yunus Emre "Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz" der. Biz Yunus Emre'nin sözünden aldığımız ilhamla Türkiye'nin bütün renklerini Türkiye'nin bütün renklerini bir araya getirmek için yola çıktık.

Parlamenter sisteme geçiş sürecinde diğer partilerin genel başkanları cumhurbaşkanı yardımcısı olacaktır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.