Kılıçdaroğlu'na yeni dava

SİYASET 14.09.2023 - 12:30, Güncelleme: 14.09.2023 - 12:33
 

Kılıçdaroğlu'na yeni dava

Kılıçdaroğlu hakkında dokunulmazlığı olduğu dönemlerde bekletilen çok sayıda fezleke vardı. Bunlardan ilkiyle ilgili tebligat, Cumhuriyet gazetesinden Barış Terkoğlu’nun verdiği bilgiye göre üç gün önce, 11 Eylül’de yapıldı.

haberimizvar.net- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olup kaybettiği için bu dönem milletvekili değil. “Kamu görevlisine alenen hakaret” suçlamasıyla açılan açılan davada Kılıçdaroğlu’na 1 yıl 2 ay ila 2 yıl 4 ay arasında hapis cezası ve siyasi yasak isteniyor. Terkoğlu’nun yazısına göre yargılama nedeni, 9 yıl önce, 26 Kasım 2014’te, Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde, CHP İstanbul bölge toplantısı sırasında, Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşma. Kılıçdaroğlu, o toplantıda şunları söylemişti: “17 ve 25 Aralık’ta Cumhuriyet tarihimizin en büyük yolsuzluğu oldu, gerçekleşti. Bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna tanık olduk. Sonunda bir soruşturma komisyonu kuruldu. TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek mahkemeye başvuruyor. Diyor ki, komisyonla ilgili olarak yayın yasağı getirin. TBMM’de kurulan komisyonla ilgili yayın yasağı getirin, diyor. Ve mahkemeden karar çıkarıyor. Ne zamandan beri TBMM hırsızların hamisi konumuna geldi Sayın Cemil Çiçek, bunu bir açıklar mısın? Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin görevi bu mudur? Senin görevin başka bir şey. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin itibarını korumaktır. Yayın yasağı getirerek kimlere arka çıkıyorsun sen?” Konuşmada defalarca geçen “hırsız” ifadesi nedeniyle eski Bakan Erdoğan Bayraktar dilekçe vererek şikâyetçi olmuş. Kılıçdaroğlu hakkında 31 Ekim 2016 tarihinde iddianame hazırlanmış. Dokunulmazlığı kalkınca da kamu davası açılmış.
Kılıçdaroğlu hakkında dokunulmazlığı olduğu dönemlerde bekletilen çok sayıda fezleke vardı. Bunlardan ilkiyle ilgili tebligat, Cumhuriyet gazetesinden Barış Terkoğlu’nun verdiği bilgiye göre üç gün önce, 11 Eylül’de yapıldı.

haberimizvar.net- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olup kaybettiği için bu dönem milletvekili değil.

“Kamu görevlisine alenen hakaret” suçlamasıyla açılan açılan davada Kılıçdaroğlu’na 1 yıl 2 ay ila 2 yıl 4 ay arasında hapis cezası ve siyasi yasak isteniyor.

Terkoğlu’nun yazısına göre yargılama nedeni, 9 yıl önce, 26 Kasım 2014’te, Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde, CHP İstanbul bölge toplantısı sırasında, Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşma. Kılıçdaroğlu, o toplantıda şunları söylemişti:

“17 ve 25 Aralık’ta Cumhuriyet tarihimizin en büyük yolsuzluğu oldu, gerçekleşti. Bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna tanık olduk. Sonunda bir soruşturma komisyonu kuruldu. TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek mahkemeye başvuruyor. Diyor ki, komisyonla ilgili olarak yayın yasağı getirin. TBMM’de kurulan komisyonla ilgili yayın yasağı getirin, diyor. Ve mahkemeden karar çıkarıyor. Ne zamandan beri TBMM hırsızların hamisi konumuna geldi Sayın Cemil Çiçek, bunu bir açıklar mısın? Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin görevi bu mudur? Senin görevin başka bir şey. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin itibarını korumaktır. Yayın yasağı getirerek kimlere arka çıkıyorsun sen?”

Konuşmada defalarca geçen “hırsız” ifadesi nedeniyle eski Bakan Erdoğan Bayraktar dilekçe vererek şikâyetçi olmuş. Kılıçdaroğlu hakkında 31 Ekim 2016 tarihinde iddianame hazırlanmış. Dokunulmazlığı kalkınca da kamu davası açılmış.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.