Kılıçdaroğlu'ndan '418 milyar dolar' paylaşımı: Unutmayın

GÜNDEM 05.02.2023 - 13:13, Güncelleme: 05.02.2023 - 13:13
 

Kılıçdaroğlu'ndan '418 milyar dolar' paylaşımı: Unutmayın

Hazine'den 418 milyar dolar çalındığını belirten CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir paylaşım yaparak, "Unutmayın, 418 milyar dolar çok büyük paradır" dedi.

haberimizvar.net -CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hazine'den 418 milyar dolar çalındığı açıklamasına ilişkin sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu, paylaşımında, "Unutmayın, 418 milyar dolar çok büyük paradır" ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Ocak Salı günü partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.  Sayıştay'a seslenen Kılıçdaroğlu, "Sayıştay'a ve onurlu denetçilerine seslenmek istiyorum. İktidara geldiğimizde 418 milyar doları görmezsem görevinizi yerine getirmemişsiniz demektir. Raporda görmezsem yakarım sizi!" demişti. "ASLA GERİ ADIMA ATMAYACAĞIM" Kılıçdaroğlu, açıklamasında şunları söylemişti: "Bir konuda en başından beri çok açık ve net konuşuyorum. Bu beşli çetelerin devlet hazinesinden fazlasıyla götürdükleri paraları, malları tahsil edeceğimin sözünü verdim. O paralar bu ülkenin doğmamış bebeklerinin parasıdır. Bu çetelerle bu savaşı ilan etmeden önce, dost meclislerinde çok uyarıldım. Mafyası var, paramiliter grupları var, diyen insanlarla bir araya geldim. Bunların tamamı samimi kaygılardı. Ben bütün bunları bilerek yola çıktım. Görüşme talepleriyle geldiklerinde, görüşmeyi kabul edersem bu kirli düzenin hedefi olmayacağımı da çok iyi biliyordum. Bu çetelerin bir kısmı Erdoğan da önceden vardı. Her gelen iktidarla hizalanmış bunlar. Ne kadar karanlık odak varsa hepsini beslemek zorundasın, bunlarla işbirliği yaparsan. Asıl panik ne zaman başladı? Uzman ekiplerin Hazine'den çalınan paranın peşine düştüler. Devletin Hazinesi'nden çalınan paranın 418 milyar dolar olduğunu saptayınca karalama kampanyaları, suikast tehditleri gelmeye başladı. Asla ve asla geri adım atmayacağım. "DEV BİR DİJİTAL PANO KURDURACAĞIM" Bu vesileyle, devletimizin temel konularından biri olan Sayıştay'a ve onurlu denetçilerine seslenmek istiyorum. İktidara geldiğimizde 418 milyar doları görmezsem görevinizi yerine getirmemişsiniz demektir. Raporda görmezsem yakarım sizi! 3,5 ay sonra iktidara geldiğimizde kendi raporlarımızla karşılaştıracağız. Son bir şans vermek için randevu talep edeceğim, daha ayrıntılısını onlarla konuşacağım. Halkıma buradan bu konuyla ilgili bir tahahhütte bulunmak istiyorum. Çeteleri temizleme, devlet hazinesinden sülükleri, parazitleri temizleme operasyonu başlamadan önce Ankara'ya dev bir dijital pano kurduracağım. Adı 'Çetemetre' olacak. Halktan çalınan ve geri aldığımız her doları bu panoda görecek bütün Türkiye... Vatandaştan çalışan 418 milyar doları burada görünceye kadar, o para devletin kasasına girinceye kadar asla ve asla durmayacağım."
Hazine'den 418 milyar dolar çalındığını belirten CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir paylaşım yaparak, "Unutmayın, 418 milyar dolar çok büyük paradır" dedi.

haberimizvar.net -CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hazine'den 418 milyar dolar çalındığı açıklamasına ilişkin sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu, paylaşımında, "Unutmayın, 418 milyar dolar çok büyük paradır" ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Ocak Salı günü partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. 

Sayıştay'a seslenen Kılıçdaroğlu, "Sayıştay'a ve onurlu denetçilerine seslenmek istiyorum. İktidara geldiğimizde 418 milyar doları görmezsem görevinizi yerine getirmemişsiniz demektir. Raporda görmezsem yakarım sizi!" demişti.

"ASLA GERİ ADIMA ATMAYACAĞIM"

Kılıçdaroğlu, açıklamasında şunları söylemişti: "Bir konuda en başından beri çok açık ve net konuşuyorum. Bu beşli çetelerin devlet hazinesinden fazlasıyla götürdükleri paraları, malları tahsil edeceğimin sözünü verdim. O paralar bu ülkenin doğmamış bebeklerinin parasıdır. Bu çetelerle bu savaşı ilan etmeden önce, dost meclislerinde çok uyarıldım. Mafyası var, paramiliter grupları var, diyen insanlarla bir araya geldim. Bunların tamamı samimi kaygılardı. Ben bütün bunları bilerek yola çıktım. Görüşme talepleriyle geldiklerinde, görüşmeyi kabul edersem bu kirli düzenin hedefi olmayacağımı da çok iyi biliyordum. Bu çetelerin bir kısmı Erdoğan da önceden vardı. Her gelen iktidarla hizalanmış bunlar. Ne kadar karanlık odak varsa hepsini beslemek zorundasın, bunlarla işbirliği yaparsan.

Asıl panik ne zaman başladı? Uzman ekiplerin Hazine'den çalınan paranın peşine düştüler. Devletin Hazinesi'nden çalınan paranın 418 milyar dolar olduğunu saptayınca karalama kampanyaları, suikast tehditleri gelmeye başladı. Asla ve asla geri adım atmayacağım.


"DEV BİR DİJİTAL PANO KURDURACAĞIM"

Bu vesileyle, devletimizin temel konularından biri olan Sayıştay'a ve onurlu denetçilerine seslenmek istiyorum. İktidara geldiğimizde 418 milyar doları görmezsem görevinizi yerine getirmemişsiniz demektir. Raporda görmezsem yakarım sizi! 3,5 ay sonra iktidara geldiğimizde kendi raporlarımızla karşılaştıracağız. Son bir şans vermek için randevu talep edeceğim, daha ayrıntılısını onlarla konuşacağım.

Halkıma buradan bu konuyla ilgili bir tahahhütte bulunmak istiyorum. Çeteleri temizleme, devlet hazinesinden sülükleri, parazitleri temizleme operasyonu başlamadan önce Ankara'ya dev bir dijital pano kurduracağım. Adı 'Çetemetre' olacak. Halktan çalınan ve geri aldığımız her doları bu panoda görecek bütün Türkiye... Vatandaştan çalışan 418 milyar doları burada görünceye kadar, o para devletin kasasına girinceye kadar asla ve asla durmayacağım."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.