Kılıçdaroğlu’ndan ABD’ye: Anlaşılan bir tek bizden istememişsiniz

GÜNDEM 19.08.2021 - 10:21, Güncelleme: 19.08.2021 - 10:21
 

Kılıçdaroğlu’ndan ABD’ye: Anlaşılan bir tek bizden istememişsiniz

ABD Büyükelçiliği’nin ‘Erdoğan’la mülteciler konusunda anlaşma olmadığı’ açıklamasına yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Birçok ülke ‘Biden’ın talebiyle mülteci ağırlayacağız’ açıklaması yapıyor. Anlaşılan Biden bunu bir tek Türkiye’den talep etmemiş” dedi.

haberimizvar.net-  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Büyükelçiliği’nin Twitter’dan yaptığı “ABD Büyükelçiliği, Başkan Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında Afgan mülteciler ya da göçmenler konusunda bir ‘anlaşma’ veya ‘pazarlık’ yapıldığına dair iddiaların tamamen temelsiz olduğunu belirtmek ister” açıklamasını inandırıcı bulmadı.  TÜRKÇE VE İNGİLİZCE PAYLAŞIM  Twitter hesabından Türkçe ve İngilizce olarak paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, ABD Büyükelçiliği’nin açıklamasına göndermede bulunarak, “Birçok ülke ‘Biden yönetiminin talebiyle Afgan mülteci ağırlayacağız’ açıklaması yapıyor. Batı Avrupa, Asya, Afrika ve Balkan ülkeleri… Anlaşılan Biden bunu bir tek Türkiye’den talep etmemiş. Dışişleri yetkililerinin bile girmesine izin verilmeyen toplantıda, hiç konuşulmamış(!)” ifadelerini kullandı.  BİR DAHA YÜRÜRLÜĞE GİRMEYECEK  Kılıçdaroğlu şunları belirtti: “Nedense tam da o toplantıdan sonra on binlerce Afgan sığınmacı ülkemize yöneldi. Tüm taraflara hatırlatıyorum: Bizler, halkımızın taleplerine hizmet etmekle mükellefiz. Ve halkımızın talebi nettir: İster yazılı ister sözlü, bir daha asla böyle anlaşmalar yürürlüğe giremeyecek!”  
ABD Büyükelçiliği’nin ‘Erdoğan’la mülteciler konusunda anlaşma olmadığı’ açıklamasına yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Birçok ülke ‘Biden’ın talebiyle mülteci ağırlayacağız’ açıklaması yapıyor. Anlaşılan Biden bunu bir tek Türkiye’den talep etmemiş” dedi.

haberimizvar.net-   CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Büyükelçiliği’nin Twitter’dan yaptığı “ ABD Büyükelçiliği, Başkan Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında Afgan mülteciler ya da göçmenler konusunda bir ‘anlaşma’ veya ‘pazarlık’ yapıldığına dair iddiaların tamamen temelsiz olduğunu belirtmek ister” açıklamasını inandırıcı bulmadı.

 TÜRKÇE VE İNGİLİZCE PAYLAŞIM

 Twitter hesabından Türkçe ve İngilizce olarak paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, ABD Büyükelçiliği’nin açıklamasına göndermede bulunarak, “Birçok ülke ‘ Biden yönetiminin talebiyle Afgan mülteci ağırlayacağız’ açıklaması yapıyor. Batı Avrupa, Asya, Afrika ve Balkan ülkeleri… Anlaşılan Biden bunu bir tek Türkiye’den talep etmemiş. Dışişleri yetkililerinin bile girmesine izin verilmeyen toplantıda, hiç konuşulmamış(!)” ifadelerini kullandı.

 BİR DAHA YÜRÜRLÜĞE GİRMEYECEK

  Kılıçdaroğlu şunları belirtti: “Nedense tam da o toplantıdan sonra on binlerce Afgan sığınmacı ülkemize yöneldi. Tüm taraflara hatırlatıyorum: Bizler, halkımızın taleplerine hizmet etmekle mükellefiz. Ve halkımızın talebi nettir: İster yazılı ister sözlü, bir daha asla böyle anlaşmalar yürürlüğe giremeyecek!”  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.