Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Konuralp, RTÜK üyesi seçildi

GÜNDEM 17.03.2020 - 14:38, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Konuralp, RTÜK üyesi seçildi

TBMM Genel Kurulu'nda RTÜK'te CHP kontenjanında boş bulunan üyelik için seçim yapıldı. 426 milletvekilinin oy kullandığı seçimde Okan Konuralp 274 oyla RTÜK üyesi seçilirken Faruk Bildirici 133 oy aldı. Konuralp, 5 yıldır Kılıçdaroğlu’nun danışmanlığını yapıyordu

haberimizvar.net- CHP kontenjanından Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi seçilen Faruk Bildirici’nin üyeliğinin düşürülmesinin ardından, Meclis Genel Kurulu’nda seçim gerçekleştirildi. Oylama sonucunda RTÜK’ün yeni üyesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İletişim Koordinatörü Okan Konuralp oldu.  Okan Konuralp, 274 milletvekilinin oyunu alarak RTÜK Üyesi seçildi. Faruk Bildirici'ye ise 133 oy çıktı.  Oylama sonrası usta gazeteci Bildirici, Konuralp’i tebrik etti. Bildirici, “TBMM’de yapılan seçimde beni yeniden aday göstererek RTÜK’teki mücadeleme sahip çıkan CHP’ye teşekkür ederim. Yeni üye seçilen Okan Konuralp’e de başarılar dilerim… Görevini yapmış olmanın gönül rahatlığı içindeyim” dedi. OKAN KONURALP KİMDİR? 1973 Adapazarı doğumlu olan Okan Konuralp, 1997 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nden Sosyolog unvanı ile mezun oldu. 1998 yılında Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Programı’nı tamamladı. Uzun yıllar Tempo Dergisi ve Hürriyet Gazetesi’nde Parlamento Muhabiri olarak görev yaptı; Diyanet ve İslami Hareketler, Kürt Sorunu, Azınlıklar konusunda çalışmalar yürüttü, yazı dizileri hazırladı. 2015 yılından itibaren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İletişim Koordinatörlüğü görevini yürüttü. Konuralp, Gökçen Çamlıyurt Konuralp ile evli, Aren ve Mavi adlarında ikiz çocuk babası.
TBMM Genel Kurulu'nda RTÜK'te CHP kontenjanında boş bulunan üyelik için seçim yapıldı. 426 milletvekilinin oy kullandığı seçimde Okan Konuralp 274 oyla RTÜK üyesi seçilirken Faruk Bildirici 133 oy aldı. Konuralp, 5 yıldır Kılıçdaroğlu’nun danışmanlığını yapıyordu

haberimizvar.net- CHP kontenjanından Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi seçilen Faruk Bildirici’nin üyeliğinin düşürülmesinin ardından, Meclis Genel Kurulu’nda seçim gerçekleştirildi. Oylama sonucunda RTÜK’ün yeni üyesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İletişim Koordinatörü Okan Konuralp oldu.  Okan Konuralp, 274 milletvekilinin oyunu alarak RTÜK Üyesi seçildi. Faruk Bildirici'ye ise 133 oy çıktı.  Oylama sonrası usta gazeteci Bildirici, Konuralp’i tebrik etti. Bildirici, “TBMM’de yapılan seçimde beni yeniden aday göstererek RTÜK’teki mücadeleme sahip çıkan CHP’ye teşekkür ederim. Yeni üye seçilen Okan Konuralp’e de başarılar dilerim… Görevini yapmış olmanın gönül rahatlığı içindeyim” dedi.

OKAN KONURALP KİMDİR?

1973 Adapazarı doğumlu olan Okan Konuralp, 1997 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nden Sosyolog unvanı ile mezun oldu. 1998 yılında Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Programı’nı tamamladı. Uzun yıllar Tempo Dergisi ve Hürriyet Gazetesi’nde Parlamento Muhabiri olarak görev yaptı; Diyanet ve İslami Hareketler, Kürt Sorunu, Azınlıklar konusunda çalışmalar yürüttü, yazı dizileri hazırladı. 2015 yılından itibaren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İletişim Koordinatörlüğü görevini yürüttü. Konuralp, Gökçen Çamlıyurt Konuralp ile evli, Aren ve Mavi adlarında ikiz çocuk babası.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.