kim bu 3 kişi?

SİYASET 02.11.2023 - 14:34, Güncelleme: 02.11.2023 - 15:01
 

kim bu 3 kişi?

4-5 Kasım günlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek olan CHP Büyük Kurultayı öncesinde Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen istifa ettiği için 33'e düşen Antalya delegasyonundan 30 kişinin Genel Başkan Adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu'na 3 delegenin ise Özgür Özel için imza verdiği bildiriliyor. CHP ve siyaset kulislerinde Kılıçdaroğlu'na daha önce oy vermeyeceğini belirten Şengül Yeşildal'dan başka Özgür Özel için imza veren Antalyalı diğer 2 delegenin kimler olduğu yönünde çeşitli tahminler yapılıyor.

haberimizvar.net- 4-5 Kasım günlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek olan CHP Büyük Kurultayı öncesinde tansiyon yükseliyor, heyecan da artıyor. Kurultay öncesinde Antalya delegelerinin genel başkan adayı konusundaki imza tercihlerinin de belli olduğu, 30 delegenin Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan adayı olması için, 3 delegenin de Özgür Özel'in genel başkan adayı olması için imza verdiği siyaset kulislerine yansıyan bilgiler arasında. 8 Ekim'de yapılan blok liste ile yapılan CHP Antalya İl Kongresi'nde İl Başkanı seçilen Nail Kamacı'nın 34 kişilik kurultay delegesi listesi kazanmıştı. Seçimden hemen sonra Alanyalı delege Şengül Yeşildal, Kamacı'nın kurultay delegesi listesinin cinsiyet kotasına uyulmadan hazırlandığı iddiasıyla Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu'na itiraz etmiş, Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu da itirazı yerinde bularak, Ahmet Kumbul'un kurultay delegeliğini düşerek, bağımsız aday olan Şengül Yeşildal'ı kurultay delegesi olarak ilan etmişti. MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI SÖZEN DE İSTİFA ETMİŞTİ  CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de 'arkadaşlarımın olmadığı, desteklemediğim bir listede olmam' diyerek istifa edince Antalya'nın 34 olan kurultay delegesi listesi 33'e düşmüştü. CHP kulislerinden edinilen bilgilere göre 30 Antalya delegesi Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 3 Antalya delegesi ise Özgür Özel'in genel başkan adayı gösterilmesi için imza verdi. Seçim kuruluna yaptığı itiraz sonucu kurultay delegesi olma hakkını elde eden Şengül Yeşildal, Antalya delegasyonunun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na genel merkezde yaptıkları ziyaret sırasında diğer delegeleri işaret ederek, "Genel Başkanım bunlar size imza verir ama kurultayda oy vermezler'' diyerek tercihinin değişimden ve Özgür Özel'den yana olduğunu işaret etmişti. CHP ve siyaset kulislerinde Özgür Özel'in genel başkan adayı gösterilmesi için Şengül Yeşildal ile birlikte imza veren Antalyalı diğer 2 delegenin kimler olduğu merak ediliyor ve çeşitli yorum ve tahmin yapılıyor. KILIÇDAROĞLU'NUN MASASINDAKİ SONUÇ CHP ve siyaset kulislerinden edinilen bilgilere göre CHP'nin 4-5 Kasım günlerinde Ankara Spor Salonu'nda yapılacak 38'inci Olağan Büyük Kurultayı'nda genel başkan adayı olarak yarışacak olan Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel'in aday gösterilmesi için delegelerin verdikleri imza sayısı da belli oldu. Geçtiğimiz hafta sonu illerine giderek delegelerin nabzını yoklayan CHP milletvekillerinin  verdikleri raporlara ilişkin olarak, genel merkez tarafından yapılan değerlendirmeye göre oy kullanması beklenen bin 370 delegeden 718'i oyunu Kemal Kılıçdaroğlu'na, 650 delegenin Özgür Özel'e oy vermesi bekleniyor. Delegelerin imza tercihine göre Kılıçdaroğlu'nun 68 oy farklı yeniden genel seçileceği ifade ediliyor.
4-5 Kasım günlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek olan CHP Büyük Kurultayı öncesinde Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen istifa ettiği için 33'e düşen Antalya delegasyonundan 30 kişinin Genel Başkan Adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu'na 3 delegenin ise Özgür Özel için imza verdiği bildiriliyor. CHP ve siyaset kulislerinde Kılıçdaroğlu'na daha önce oy vermeyeceğini belirten Şengül Yeşildal'dan başka Özgür Özel için imza veren Antalyalı diğer 2 delegenin kimler olduğu yönünde çeşitli tahminler yapılıyor.

haberimizvar.net- 4-5 Kasım günlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek olan CHP Büyük Kurultayı öncesinde tansiyon yükseliyor, heyecan da artıyor. Kurultay öncesinde Antalya delegelerinin genel başkan adayı konusundaki imza tercihlerinin de belli olduğu, 30 delegenin Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan adayı olması için, 3 delegenin de Özgür Özel'in genel başkan adayı olması için imza verdiği siyaset kulislerine yansıyan bilgiler arasında. 8 Ekim'de yapılan blok liste ile yapılan CHP Antalya İl Kongresi'nde İl Başkanı seçilen Nail Kamacı'nın 34 kişilik kurultay delegesi listesi kazanmıştı. Seçimden hemen sonra Alanyalı delege Şengül Yeşildal, Kamacı'nın kurultay delegesi listesinin cinsiyet kotasına uyulmadan hazırlandığı iddiasıyla Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu'na itiraz etmiş, Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu da itirazı yerinde bularak, Ahmet Kumbul'un kurultay delegeliğini düşerek, bağımsız aday olan Şengül Yeşildal'ı kurultay delegesi olarak ilan etmişti.

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI SÖZEN DE İSTİFA ETMİŞTİ 

CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de 'arkadaşlarımın olmadığı, desteklemediğim bir listede olmam' diyerek istifa edince Antalya'nın 34 olan kurultay delegesi listesi 33'e düşmüştü. CHP kulislerinden edinilen bilgilere göre 30 Antalya delegesi Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 3 Antalya delegesi ise Özgür Özel'in genel başkan adayı gösterilmesi için imza verdi. Seçim kuruluna yaptığı itiraz sonucu kurultay delegesi olma hakkını elde eden Şengül Yeşildal, Antalya delegasyonunun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na genel merkezde yaptıkları ziyaret sırasında diğer delegeleri işaret ederek, "Genel Başkanım bunlar size imza verir ama kurultayda oy vermezler'' diyerek tercihinin değişimden ve Özgür Özel'den yana olduğunu işaret etmişti. CHP ve siyaset kulislerinde Özgür Özel'in genel başkan adayı gösterilmesi için Şengül Yeşildal ile birlikte imza veren Antalyalı diğer 2 delegenin kimler olduğu merak ediliyor ve çeşitli yorum ve tahmin yapılıyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN MASASINDAKİ SONUÇ

CHP ve siyaset kulislerinden edinilen bilgilere göre CHP'nin 4-5 Kasım günlerinde Ankara Spor Salonu'nda yapılacak 38'inci Olağan Büyük Kurultayı'nda genel başkan adayı olarak yarışacak olan Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel'in aday gösterilmesi için delegelerin verdikleri imza sayısı da belli oldu. Geçtiğimiz hafta sonu illerine giderek delegelerin nabzını yoklayan CHP milletvekillerinin  verdikleri raporlara ilişkin olarak, genel merkez tarafından yapılan değerlendirmeye göre oy kullanması beklenen bin 370 delegeden 718'i oyunu Kemal Kılıçdaroğlu'na, 650 delegenin Özgür Özel'e oy vermesi bekleniyor. Delegelerin imza tercihine göre Kılıçdaroğlu'nun 68 oy farklı yeniden genel seçileceği ifade ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.