Kimlere korona testi yapılacak?

GÜNDEM 20.03.2020 - 14:13, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Kimlere korona testi yapılacak?

Neredeyse tüm hastanelerde korona testi yapılacağını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her isteyene değil, klinik bulgusu olan kişilere test yapılacağını belitti. Koca, klinik bulgusu olan kişide test sonucu negatif çıksa bile 3 gün sonra tekrarlanacağını söyledi.

haberimizvar.net-Sağlık Bakanlığı, virüsle mücadelede bugün itibariyle yeni bir aşamaya geçti. Bundan böyle tüm araştırma ve üniversite hastaneleri ile laboratuvar olanakları iyi olan bazı vakıf üniversiteleri hastaneleri de teste başlayacak. Bununla birlikte Çin’den ithal edilen 15 dakika içinde virüs durumunu gösteren kitler de dağıtılacak ve bunların uygulamasına bu sabah itibarıyla başlanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni dönemle ilgili Haber Türk’ten Muharrem Sarıkaya’nın sorularını yanıtladı.   DOKTOR SEVKİYLE YAPILACAK   Herkesin korona testi yaptırabileceğini söyleyen Bakan Koca, “Ancak doktor sevkiyle test merkezlerinde yapılacak. Tüm Türkiye’de testleri ve test merkezlerini yaygınlaştıracağız. Klinik bulgu varsa test yapılacak. Örneğin siz normalde testi yaptırdınız, baktınız hiçbir bulgunuz yok. Negatif çıktı; ama sonradan pozitif çıkanlar da var. Çin’de de öyle olmuş, negatif çıkan, sonra pozitif olan var, Aytaç Paşa gibi. Diyelim ilk aşamada büyük oranda negatif çıktı. Ben de yok diye rahat davranacaksınız. Bu test yanlışa sevk edebilir. Başkalarına gidip bulaştırabilir. O nedenle üç gün sonra testi tekrarlamak gerektiği söyleniyor. Çünkü 3 gün sonra çıkabiliyor. Bizde de doktorlarımız testi yaptığımız kişiyi üç gün sonra tekrar çağırıp, bir daha teste tabi tutacak. Bu arada siz negatif diye her tarafa gittiniz, o da ayrı bir risk oluşturabilir; onu engellemeye çalışıyoruz. O nedenle herkesin baştan kendisini izole etmesi lazım. Hastalık bulgusu olmasa da… Biz ne kadar sıkı durabilirsek o kadar üstesinden gelebiliriz, yayılımını önlemiş oluruz. Şu iki üç hafta sıkı durmamız gerekiyor” dedi.  
Neredeyse tüm hastanelerde korona testi yapılacağını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her isteyene değil, klinik bulgusu olan kişilere test yapılacağını belitti. Koca, klinik bulgusu olan kişide test sonucu negatif çıksa bile 3 gün sonra tekrarlanacağını söyledi.

haberimizvar.net-Sağlık Bakanlığı, virüsle mücadelede bugün itibariyle yeni bir aşamaya geçti. Bundan böyle tüm araştırma ve üniversite hastaneleri ile laboratuvar olanakları iyi olan bazı vakıf üniversiteleri hastaneleri de teste başlayacak. Bununla birlikte Çin’den ithal edilen 15 dakika içinde virüs durumunu gösteren kitler de dağıtılacak ve bunların uygulamasına bu sabah itibarıyla başlanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni dönemle ilgili Haber Türk’ten Muharrem Sarıkaya’nın sorularını yanıtladı.

 

DOKTOR SEVKİYLE YAPILACAK

 

Herkesin korona testi yaptırabileceğini söyleyen Bakan Koca, “Ancak doktor sevkiyle test merkezlerinde yapılacak. Tüm Türkiye’de testleri ve test merkezlerini yaygınlaştıracağız. Klinik bulgu varsa test yapılacak. Örneğin siz normalde testi yaptırdınız, baktınız hiçbir bulgunuz yok. Negatif çıktı; ama sonradan pozitif çıkanlar da var. Çin’de de öyle olmuş, negatif çıkan, sonra pozitif olan var, Aytaç Paşa gibi. Diyelim ilk aşamada büyük oranda negatif çıktı. Ben de yok diye rahat davranacaksınız. Bu test yanlışa sevk edebilir. Başkalarına gidip bulaştırabilir. O nedenle üç gün sonra testi tekrarlamak gerektiği söyleniyor. Çünkü 3 gün sonra çıkabiliyor. Bizde de doktorlarımız testi yaptığımız kişiyi üç gün sonra tekrar çağırıp, bir daha teste tabi tutacak. Bu arada siz negatif diye her tarafa gittiniz, o da ayrı bir risk oluşturabilir; onu engellemeye çalışıyoruz. O nedenle herkesin baştan kendisini izole etmesi lazım. Hastalık bulgusu olmasa da… Biz ne kadar sıkı durabilirsek o kadar üstesinden gelebiliriz, yayılımını önlemiş oluruz. Şu iki üç hafta sıkı durmamız gerekiyor” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.