Kınıkspor Deve Güreşi Festivali başlıyor

YEREL 22.02.2022 - 11:40, Güncelleme: 22.02.2022 - 11:40
 

Kınıkspor Deve Güreşi Festivali başlıyor

Antalya Süper Amatör Lig'de mücadele eden Kaş Kınıkspor tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen deve güreşi festivali yarınbaşlıyor.

haberimizvar.net- Kaş Kınıkspor Kulübü 4. Geleneksel Deve Güreşi Festivali kapsamında 4 gün konserler yapılacak. Deve güreşleri pazar günü gerçekleştirilecek. Kaş Kınıkspor tarafından kulübe gelir sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikler yarın Hamiyet konseriyle başlayacak. Perşembe akşamı Ankaralı Turgut, cuma akşamı Havva Öğüt, cumartesi akşamı da sanatçı Fatih Bulut sahne alacak. Etkinliklep razar günü deve güreşleri ile sona erecek. Kaş Kınıkspor Kulübü Başkanı Ayhan Yıldırım, "Kaş Kınıkspor'a gelir sağlamak hedefiyle bölge insanımıza müzikle, deve güreşleri ile yöresel ürünler ve yiyecek standlarıyla dolu dolu 5 gün yaşatacağız. Deve güreşlerinde Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinden 50 ünlü deve katılacak. Birinciliğin olmadığı deve güreşlerinde, foklorik deve güreşleri yapılacak. Amacımız bölge kültürünün bir parçası olan deve güreşlerini yaşatmak. Bu kültürü gelecek kuşaklara taşıyarak, hem seyir, hem de kulübümüze gelir sağlamak" diye konuştu.  
Antalya Süper Amatör Lig'de mücadele eden Kaş Kınıkspor tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen deve güreşi festivali yarınbaşlıyor.

haberimizvar.net- Kaş Kınıkspor Kulübü 4. Geleneksel Deve Güreşi Festivali kapsamında 4 gün konserler yapılacak. Deve güreşleri pazar günü gerçekleştirilecek. Kaş Kınıkspor tarafından kulübe gelir sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikler yarın Hamiyet konseriyle başlayacak. Perşembe akşamı Ankaralı Turgut, cuma akşamı Havva Öğüt, cumartesi akşamı da sanatçı Fatih Bulut sahne alacak. Etkinliklep razar günü deve güreşleri ile sona erecek.

Kaş Kınıkspor Kulübü Başkanı Ayhan Yıldırım, "Kaş Kınıkspor'a gelir sağlamak hedefiyle bölge insanımıza müzikle, deve güreşleri ile yöresel ürünler ve yiyecek standlarıyla dolu dolu 5 gün yaşatacağız. Deve güreşlerinde Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinden 50 ünlü deve katılacak. Birinciliğin olmadığı deve güreşlerinde, foklorik deve güreşleri yapılacak. Amacımız bölge kültürünün bir parçası olan deve güreşlerini yaşatmak. Bu kültürü gelecek kuşaklara taşıyarak, hem seyir, hem de kulübümüze gelir sağlamak" diye konuştu.

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.