Kira ücretleri korkunç seviyede

EKONOMİ 03.09.2021 - 15:24, Güncelleme: 03.09.2021 - 15:24
 

Kira ücretleri korkunç seviyede

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla Eylül ayı kira artış oranı da yüzde 15.78 oldu. Kılıçdaroğlu, “Kira ücretleri korkunç seviyede. Ev sahibi olma hayali kalmayan çilekeş insanımız artık kiralık ev tutamayacak duruma getirildi” dedi.

haberimizvar.net- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), TÜFE’nin 12 aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranını Eylül ayı için yüzde 15.78 olarak açıkladı. TÜFE’de 2021 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1.12, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 11.65, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19.25 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 15.78 artış gerçekleşti. Kira ücretlerinin korkunç seviyede olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ev sahibi olma hayali kalmayan çilekeş insanımız artık kiralık ev tutamayacak duruma getirildi. Kira mı ödesin, elektrik-doğalgaz mı, çocuğunun okul masrafını mı?” diye sordu.   KİRACI SAYISI 7 YILDA YÜZDE 25 ARTTI  Twitter hesabından açıklamalarda bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizde son 7 yılda kiracıların sayısı yüzde 25 civarında arttı. Kira ücretleri korkunç seviyede. Ev sahibi olma hayali kalmayan çilekeş insanımız artık kiralık ev tutamayacak duruma getirildi. Kira mı ödesin, elektrik-doğalgaz mı, çocuğunun okul masrafını mı? Kira meselesi ancak, iktidar değişimiyle birlikte ekonomik toparlanma üzerinden dengelenebileceği için, bu süreçte diğer hane masrafları ile ilgili çetin bir mücadele vermemiz gerekecek. Halkımız ve bizim için başka bir seçenek kalmamıştır”.  O ŞİRKETLER HALKIN SIRTINDAN DÜŞSÜN  “Saray, sanayi ve elektrik üretim amaçlı doğalgaz tarifesine yüzde 15 zam yaptı. Bu olduğunda bir sonraki adım, gerçekleşen zammın halka yansıtılmasıdır. Saray, gözüm üzerinde; hanelere ne elektrik ne de doğalgaz zammını aklından bile geçirme! Size süre tanıdık, ‘oturun elektrik şirketleriyle konuşun ve 84 milyonu ilgilendirecek bir kış destek paketi açıklayın’ dedik. Hazine'yi peşkeş çektiğiniz o şirketler biraz az kâr etsin, düşsün bu halkın sırtından artık!”  
Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla Eylül ayı kira artış oranı da yüzde 15.78 oldu. Kılıçdaroğlu, “Kira ücretleri korkunç seviyede. Ev sahibi olma hayali kalmayan çilekeş insanımız artık kiralık ev tutamayacak duruma getirildi” dedi.

haberimizvar.net- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), TÜFE’nin 12 aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranını Eylül ayı için yüzde 15.78 olarak açıkladı. TÜFE’de 2021 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1.12, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 11.65, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19.25 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 15.78 artış gerçekleşti. Kira ücretlerinin korkunç seviyede olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ev sahibi olma hayali kalmayan çilekeş insanımız artık kiralık ev tutamayacak duruma getirildi. Kira mı ödesin, elektrik-doğalgaz mı, çocuğunun okul masrafını mı?” diye sordu. 

 KİRACI SAYISI 7 YILDA YÜZDE 25 ARTTI

 Twitter hesabından açıklamalarda bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizde son 7 yılda kiracıların sayısı yüzde 25 civarında arttı. Kira ücretleri korkunç seviyede. Ev sahibi olma hayali kalmayan çilekeş insanımız artık kiralık ev tutamayacak duruma getirildi. Kira mı ödesin, elektrik-doğalgaz mı, çocuğunun okul masrafını mı? Kira meselesi ancak, iktidar değişimiyle birlikte ekonomik toparlanma üzerinden dengelenebileceği için, bu süreçte diğer hane masrafları ile ilgili çetin bir mücadele vermemiz gerekecek. Halkımız ve bizim için başka bir seçenek kalmamıştır”.

 O ŞİRKETLER HALKIN SIRTINDAN DÜŞSÜN

 “Saray, sanayi ve elektrik üretim amaçlı doğalgaz tarifesine yüzde 15 zam yaptı. Bu olduğunda bir sonraki adım, gerçekleşen zammın halka yansıtılmasıdır. Saray, gözüm üzerinde; hanelere ne elektrik ne de doğalgaz zammını aklından bile geçirme! Size süre tanıdık, ‘oturun elektrik şirketleriyle konuşun ve 84 milyonu ilgilendirecek bir kış destek paketi açıklayın’ dedik. Hazine'yi peşkeş çektiğiniz o şirketler biraz az kâr etsin, düşsün bu halkın sırtından artık!”  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.