Kirayı ödemedi diye evden atıldı

GÜNDEM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 04.01.2024 - 11:42, Güncelleme: 04.01.2024 - 11:42
 

Kirayı ödemedi diye evden atıldı

Ev-sahibi kiracı kavgasının son kurbanı da Antalyalı Zeynep Gökbubulut oldu. Ev sahibi tarafından bir yıl kirayı ödemediği gerekçesiyle evden çıkarılan ve eşyaları da haciz memurları tarafından apartmanın önüne indirilen Zeynep Gökbulut, "Kimsem yok, 3 gündür perişanım. Kime gideceğimi, ne yapacağımı bilmiyorum" diyor.

haberimizvar.net- Kepez İlçesi Ahatlı Mahallesi'nde oturan Zeynep Gökbulut, ev sahibi D.E.'nin 2 bin 500 lira olan kirayı 3 bin 125 liraya çıkardığını, son 1 senedir kirayı elden teslim ettiğini, ancak ev sahibi D.E.'nin kirayı ödemediği gerekçesiyle kendisini evden çıkardığını dile getirdi. Babasından kalan emekli aylığı ile geçimini sürdüren Gökbulut, 3 gündür eşyalarıyla kiracısı olduğu apartmanın önünde kalıyor. Gökbulut, "Ev sahibim 3 gün önce geldi, haciz memurlarıyla beni kapıya koydular. Ben 3 yıldır burada oturuyorum. 3 yıldır kirayı kirasını bilmiyordum. Daha önce elden verdim. Kontratım bitince bana iban vermedi. Senet usulü veriyordum. İban vermediği için ben de elden verdim. Ama beni kapıya koydu. Babamdan 6 bin 500 lira emekli maaşı alıyorum. Arada gidiyorum bulaşık işi yapıyorum. Saatlik 50 lira, günlük 250 lira alıyorum. Ondan da geçimimi sağlıyorum. Zaten benim kimsem yok. 3 gündür perişanım" dedi. Kime gideceğini ne yapacağını bilmediğini söyleyen Gökbulut, "Ortada kaldım. Yardımlara başvuruyorum, emekli aylığı alıyorum diye yardım vermiyorlar. Zaten astım hastasıyım. Belimde fıtık var. 3 gündür gittiğim evlerin kirası 12 bin lira ve üstü. Gücüm yetmiyor, veremem. Bu kirayı vermek için nelerle mücadele ettim. Eşyalarımı sattım, makinemi sattım. Doğru düzgün eşyam yok. Evimde oturayım dedim. Şu an cebimde ekmek param bile yok. Ev sahibine de bir şey demiyorum ama deseydi ki 'Sana 10 gün 20 gün süre veriyorum, evimi boşalt' deseydi en azından kendime kömürlük olsa da tutardım. Bu da vicdansızlık, günah bana da yazık" diye konuştu. Ev sahibi D.E. ise 1 yıldır kira ödenmediğini ileri sürdü.
Ev-sahibi kiracı kavgasının son kurbanı da Antalyalı Zeynep Gökbubulut oldu. Ev sahibi tarafından bir yıl kirayı ödemediği gerekçesiyle evden çıkarılan ve eşyaları da haciz memurları tarafından apartmanın önüne indirilen Zeynep Gökbulut, "Kimsem yok, 3 gündür perişanım. Kime gideceğimi, ne yapacağımı bilmiyorum" diyor.

haberimizvar.net- Kepez İlçesi Ahatlı Mahallesi'nde oturan Zeynep Gökbulut, ev sahibi D.E.'nin 2 bin 500 lira olan kirayı 3 bin 125 liraya çıkardığını, son 1 senedir kirayı elden teslim ettiğini, ancak ev sahibi D.E.'nin kirayı ödemediği gerekçesiyle kendisini evden çıkardığını dile getirdi. Babasından kalan emekli aylığı ile geçimini sürdüren Gökbulut, 3 gündür eşyalarıyla kiracısı olduğu apartmanın önünde kalıyor. Gökbulut, "Ev sahibim 3 gün önce geldi, haciz memurlarıyla beni kapıya koydular. Ben 3 yıldır burada oturuyorum. 3 yıldır kirayı kirasını bilmiyordum. Daha önce elden verdim. Kontratım bitince bana iban vermedi. Senet usulü veriyordum. İban vermediği için ben de elden verdim. Ama beni kapıya koydu. Babamdan 6 bin 500 lira emekli maaşı alıyorum. Arada gidiyorum bulaşık işi yapıyorum. Saatlik 50 lira, günlük 250 lira alıyorum. Ondan da geçimimi sağlıyorum. Zaten benim kimsem yok. 3 gündür perişanım" dedi.

Kime gideceğini ne yapacağını bilmediğini söyleyen Gökbulut, "Ortada kaldım. Yardımlara başvuruyorum, emekli aylığı alıyorum diye yardım vermiyorlar. Zaten astım hastasıyım. Belimde fıtık var. 3 gündür gittiğim evlerin kirası 12 bin lira ve üstü. Gücüm yetmiyor, veremem. Bu kirayı vermek için nelerle mücadele ettim. Eşyalarımı sattım, makinemi sattım. Doğru düzgün eşyam yok. Evimde oturayım dedim. Şu an cebimde ekmek param bile yok. Ev sahibine de bir şey demiyorum ama deseydi ki 'Sana 10 gün 20 gün süre veriyorum, evimi boşalt' deseydi en azından kendime kömürlük olsa da tutardım. Bu da vicdansızlık, günah bana da yazık" diye konuştu.

Ev sahibi D.E. ise 1 yıldır kira ödenmediğini ileri sürdü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.