'Kırcami'de muhtarlar da müdahil

YEREL 27.11.2019 - 17:55, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

'Kırcami'de muhtarlar da müdahil

Kırcami bölgesindeki 10 mahalle muhtarı, Kırcami Planlamasına dair kamu yararı kararının iptal talebini reddeden mahkeme kararını bozan Danıştay 10'uncu Dairesi'ndeki dava için müdahillik dilekçesi verdi.

haberimizvar.net-Danıştay 10'uncu Dairesi'nin, Kırcami Planlamasına dair kamu yararı kararının iptal talebini reddeden mahkeme kararını bozması üzerine Kırcami planlaması içinde olan 100 mahalle muhtarı, bu dava için müdahillik dilekçesi verdi. Kırcami bölgesi muhtarları, Muratpaşa Belediyesi'nin daha önce müdahil olduğu dava için müdahillik dilekçelerini Danıştay 10'uncu Daire Başkanlığı'na gönderilmek üzere Antalya 1'inci İdare Mahkemesi Başkanlığı'na verdi. 'Kamu yararı haklı bir karardır, hukuka uygundur, alınması zorunludur' diyen Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Topçular Mahalle Muhtarı Nazif Alp, Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Yeşilova Mahalle Muhtarı Ahmet Akcan, Çağlayan Mahalle Muhtarı İbrahim Efe, Doğuyaka Mahalle Muhtarı Kemalettin Uluçay, Fener Mahalle Muhtarı Mehmet Çakır, Güzeloluk Mahalle Muhtarı İzzet Ak, Kırcami Mahalle Muhtarı Mehmet Köksal, Mehmetçik Mahalle Muhtarı Adnan Çetin, Tarım Mahalle Muhtarı Murat Kurt ve Zümrütova Mahalle Muhtarı Muammer Öztürk dilekçelerini Antalya 1'inci İdare Mahkemesi Başkanlığı'na sundu. Muhtarlar dilekçelerinde şu noktalara dikkat çekti: “Bölgemizin imar sorunu çok uzun yıllardır çözüm beklemektedir. İmar uygulamalarından mahallelerimiz doğrudan etkilenmektedir. Planlama alanının çevresi tümü ile planlı yerleşim alanları ile çevrilidir. Kırcami bölgesinde imara ilişkin tüm işlemler bitmiştir. Tapularımız dağıtılmış, bazı alanlarda çap alınmaya başlanmıştır. Kamu yararı kararının iptal edilmesi halinin mahalle sakinleri başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın zararına olacağı mutlaktır. Ne orman ne de tarım arazisi sayılamayacak bölgemizde, yaşamın insani şartlara yükselmesi zaruridir."  
Kırcami bölgesindeki 10 mahalle muhtarı, Kırcami Planlamasına dair kamu yararı kararının iptal talebini reddeden mahkeme kararını bozan Danıştay 10'uncu Dairesi'ndeki dava için müdahillik dilekçesi verdi.

haberimizvar.net-Danıştay 10'uncu Dairesi'nin, Kırcami Planlamasına dair kamu yararı kararının iptal talebini reddeden mahkeme kararını bozması üzerine Kırcami planlaması içinde olan 100 mahalle muhtarı, bu dava için müdahillik dilekçesi verdi. Kırcami bölgesi muhtarları, Muratpaşa Belediyesi'nin daha önce müdahil olduğu dava için müdahillik dilekçelerini Danıştay 10'uncu Daire Başkanlığı'na gönderilmek üzere Antalya 1'inci İdare Mahkemesi Başkanlığı'na verdi.

'Kamu yararı haklı bir karardır, hukuka uygundur, alınması zorunludur' diyen Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Topçular Mahalle Muhtarı Nazif Alp, Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Yeşilova Mahalle Muhtarı Ahmet Akcan, Çağlayan Mahalle Muhtarı İbrahim Efe, Doğuyaka Mahalle Muhtarı Kemalettin Uluçay, Fener Mahalle Muhtarı Mehmet Çakır, Güzeloluk Mahalle Muhtarı İzzet Ak, Kırcami Mahalle Muhtarı Mehmet Köksal, Mehmetçik Mahalle Muhtarı Adnan Çetin, Tarım Mahalle Muhtarı Murat Kurt ve Zümrütova Mahalle Muhtarı Muammer Öztürk dilekçelerini Antalya 1'inci İdare Mahkemesi Başkanlığı'na sundu.

Muhtarlar dilekçelerinde şu noktalara dikkat çekti:

“Bölgemizin imar sorunu çok uzun yıllardır çözüm beklemektedir. İmar uygulamalarından mahallelerimiz doğrudan etkilenmektedir. Planlama alanının çevresi tümü ile planlı yerleşim alanları ile çevrilidir. Kırcami bölgesinde imara ilişkin tüm işlemler bitmiştir. Tapularımız dağıtılmış, bazı alanlarda çap alınmaya başlanmıştır. Kamu yararı kararının iptal edilmesi halinin mahalle sakinleri başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın zararına olacağı mutlaktır. Ne orman ne de tarım arazisi sayılamayacak bölgemizde, yaşamın insani şartlara yükselmesi zaruridir."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.