Kırcami’nin önü açıldı

GÜNDEM 13.02.2022 - 12:30, Güncelleme: 13.02.2022 - 12:30
 

Kırcami’nin önü açıldı

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, yaklaşık 35 yıllık kanayan bir yara halini alan Kırcami’nin imarı sorununun artık sona ermek üzere olduğunu belirterek, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan 1/100 Binlik Çevre Düzeni Planı, 16 Şubat Çarşamba günü Olağanüstü Meclise gelecek. Umuyorum oy birliğiyle kabul edilecek ve Kırcami’nin makus talihi son bulacak” dedi.

haberimizvar.net- İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, yaklaşık 35 yıllık kanayan bir yara olan Kırcami’nin imarı konusunda artık mutlu sona çok yaklaşıldığını söyledi. Başaran, Aspendos ve Permessos Bulvarı’nın etrafının yerleşim alanı olarak belirlenmesiyle başlayan süreçte Güzeloluk, Doğuyaka, Yeşilova, Kırcami, Mehmetçik, Tarım, Zümrütova, Topçular ile beraberinde Fener ve Çağlayan Mahallelerinin belli bölümlerini planlı bir şekilde imara açmak için ciddi bir mücadele verildiğini kaydetti. SÜREÇ HİÇ KOLAY OLMADI Mahkeme sürecine değinen Başkan Başaran, “Tabii ki bu hiç kolay olmadı. 2019 yılında Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal tarafından bahsi geçen bölgeye ilk kez bir inşaat ruhsatı verildi. Böylelikle Muratpaşa ölçeğinde ilk kez geçerli bir plana sahip olundu. Ama 2020 Kasım ayında 1. İdare Mahkemesi, Antalya’nın 1/100 Binlik Çevre Düzeni Planı bulunmamasını bahane ederek iptal etti. Bunu yaparken buraya özel iptal kararı alındı. Hatta bu arada, planlamanın birinci etabı Toprak Koruma Kurulu Kararı’dır, o da bu arada yürürlükteydi. Ancak yetkili Konya Bölge İdare Mahkemesi (İstinat), her ne kadar iptal gerekçesinde ‘Hukuki İsabet Görülmemiştir’ dese de, kendi içinde ‘İptal Kararı Hukuken Uygundur’ diyor. Bu şekilde verilen çelişkili kararla, 100 binlik planlardan dolayı Kırcami planı iptal edilmişti” dedi. BAKANLIK ONAY VERDİ Bütün bunların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in kararlı tutumu ve büyük gayreti sonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Antalya’nın 1/100 Binlik Çevre Düzeni Planı’nın onaylandığı haberini aldıklarını hatırlatan Başaran, “Yaklaşık 35 yıllık kanayan bir yara olan Kırcami’nin imarı konusunda artık mutlu sona çok yaklaşılmıştır. Konunun bu aşamaya gelmesi Antalya için son derece önemli bir olaydır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan resmi plan, Büyükşehir Belediyemize henüz ulaşmadı. 14 Şubat Pazartesi günü İmardan Sorumlu Daire Başkanımız Ankara’ya gidecek ve paftaları onaylatıp geri gelecek. Salı günüde  İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda gündeme alınacak. Böylelikle 1/25000 ve 1/5000’lik planlar, İmar Komisyonu’nda karara bağlanacak” diye konuştu. ANTALYAMIZ’A HAYIRLI OLSUN 16 Şubat Çarşamba günü Başkan Muhittin Böcek’in çağrısıyla Olağanüstü Meclis Toplantısı’nın gerçekleştirileceğini vurgulayan Başaran, sözlerini şöyle tamamladı: “Olağanüstü Meclis’te, Allah’ın izniyle Antalya’nın 1/100 Binlik Çevre Düzeni planı oy birliğiyle kabul edilecek ve Kırcami’nin makus talihi son bulacaktır. Kırcami’nin planlamasında katkı koyan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek ve Muratpaşa Belediye Başkanımız Ümit Uysal olmak üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanımız Barış Bulut, meclisteki tüm siyasi partilerin temsilcileri ve belediye bürokratlarına Kırcamililer adına teşekkürlerimi sunuyorum. Antalyamız’a hayırlı uğurlu olsun.”
İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, yaklaşık 35 yıllık kanayan bir yara halini alan Kırcami’nin imarı sorununun artık sona ermek üzere olduğunu belirterek, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan 1/100 Binlik Çevre Düzeni Planı, 16 Şubat Çarşamba günü Olağanüstü Meclise gelecek. Umuyorum oy birliğiyle kabul edilecek ve Kırcami’nin makus talihi son bulacak” dedi.

haberimizvar.net- İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, yaklaşık 35 yıllık kanayan bir yara olan Kırcami’nin imarı konusunda artık mutlu sona çok yaklaşıldığını söyledi. Başaran, Aspendos ve Permessos Bulvarı’nın etrafının yerleşim alanı olarak belirlenmesiyle başlayan süreçte Güzeloluk, Doğuyaka, Yeşilova, Kırcami, Mehmetçik, Tarım, Zümrütova, Topçular ile beraberinde Fener ve Çağlayan Mahallelerinin belli bölümlerini planlı bir şekilde imara açmak için ciddi bir mücadele verildiğini kaydetti.

SÜREÇ HİÇ KOLAY OLMADI
Mahkeme sürecine değinen Başkan Başaran, “Tabii ki bu hiç kolay olmadı. 2019 yılında Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal tarafından bahsi geçen bölgeye ilk kez bir inşaat ruhsatı verildi. Böylelikle Muratpaşa ölçeğinde ilk kez geçerli bir plana sahip olundu. Ama 2020 Kasım ayında 1. İdare Mahkemesi, Antalya’nın 1/100 Binlik Çevre Düzeni Planı bulunmamasını bahane ederek iptal etti. Bunu yaparken buraya özel iptal kararı alındı. Hatta bu arada, planlamanın birinci etabı Toprak Koruma Kurulu Kararı’dır, o da bu arada yürürlükteydi. Ancak yetkili Konya Bölge İdare Mahkemesi (İstinat), her ne kadar iptal gerekçesinde ‘Hukuki İsabet Görülmemiştir’ dese de, kendi içinde ‘İptal Kararı Hukuken Uygundur’ diyor. Bu şekilde verilen çelişkili kararla, 100 binlik planlardan dolayı Kırcami planı iptal edilmişti” dedi.

BAKANLIK ONAY VERDİ
Bütün bunların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in kararlı tutumu ve büyük gayreti sonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Antalya’nın 1/100 Binlik Çevre Düzeni Planı’nın onaylandığı haberini aldıklarını hatırlatan Başaran, “Yaklaşık 35 yıllık kanayan bir yara olan Kırcami’nin imarı konusunda artık mutlu sona çok yaklaşılmıştır. Konunun bu aşamaya gelmesi Antalya için son derece önemli bir olaydır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan resmi plan, Büyükşehir Belediyemize henüz ulaşmadı. 14 Şubat Pazartesi günü İmardan Sorumlu Daire Başkanımız Ankara’ya gidecek ve paftaları onaylatıp geri gelecek. Salı günüde 
İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda gündeme alınacak. Böylelikle 1/25000 ve 1/5000’lik planlar, İmar Komisyonu’nda karara bağlanacak” diye konuştu.

ANTALYAMIZ’A HAYIRLI OLSUN
16 Şubat Çarşamba günü Başkan Muhittin Böcek’in çağrısıyla Olağanüstü Meclis Toplantısı’nın gerçekleştirileceğini vurgulayan Başaran, sözlerini şöyle tamamladı: “Olağanüstü Meclis’te, Allah’ın izniyle Antalya’nın 1/100 Binlik Çevre Düzeni planı oy birliğiyle kabul edilecek ve Kırcami’nin makus talihi son bulacaktır. Kırcami’nin planlamasında katkı koyan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek ve Muratpaşa Belediye Başkanımız Ümit Uysal olmak üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanımız Barış Bulut, meclisteki tüm siyasi partilerin temsilcileri ve belediye bürokratlarına Kırcamililer adına teşekkürlerimi sunuyorum. Antalyamız’a hayırlı uğurlu olsun.”

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.