Kırkpınar güreşçileri için kanun teklifi sundu

SİYASET 07.07.2023 - 17:40, Güncelleme: 07.07.2023 - 17:40
 

Kırkpınar güreşçileri için kanun teklifi sundu

CHP Antalya Milletvekili Avukat Aliye Coşar, Devlet Sporcusu unvanı alan güreşçilerin özlük haklarını kazanabilmeleri için TBMM’ne kanun teklifi verdi.

haberimizvar.net- Kırkpınar’da ‘Altın Kemer’in ebedi sahipleri için Devlet Sporcusu unvanı verilmesine karşın özlük haklarından yararlanamaması TBMM gündemine taşındı. CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, TBMM’de yaptığı konuşmada şunları kaydetti; “Buradaki asıl konu Devlet Sporcusu unvanı alan güreşçilerimizin maaş alması değil özlük haklarından tam olarak yararlanabilmesidir. TBMM’nin 04.07.20219 tarihindeki Genel Kurulu’nda, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan olan güreşçilerimizin ‘Devlet Sporcusu’ unvanı alabilmeleri için tüm siyasi parti gruplarının ortak kararıyla 7182 Sayılı Kanun’a; “Tarihî Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde üst üste üç defa altın kemer kazanarak ‘Altın Kemer’in devamlı sahibi olanlara 7. madde uyarınca Devlet Sporcusu unvanı verilir. Bunlar hakkında Devlet sporcularına ilişkin olarak bu kanunda yer alan hükümler uygulanır” şeklinde yeni bir madde eklenerek Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde ‘Altın Kemer’e sahip olan güreşçilerimiz Devlet Sporcusu unvanı almaya hak kazanmışlar ancak kanun değişikliği sırasında Sporcu Şeref aylığı başlıklı bölümün 3. maddesinde gerekli düzenleme yapılmadığı için sporcularımız kendilerine verilen bu haktan bugüne kadar yararlanamamışlardır.
CHP Antalya Milletvekili Avukat Aliye Coşar, Devlet Sporcusu unvanı alan güreşçilerin özlük haklarını kazanabilmeleri için TBMM’ne kanun teklifi verdi.

haberimizvar.net- Kırkpınar’da ‘Altın Kemer’in ebedi sahipleri için Devlet Sporcusu unvanı verilmesine karşın özlük haklarından yararlanamaması TBMM gündemine taşındı.

CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, TBMM’de yaptığı konuşmada şunları kaydetti; “Buradaki asıl konu Devlet Sporcusu unvanı alan güreşçilerimizin maaş alması değil özlük haklarından tam olarak yararlanabilmesidir.

TBMM’nin 04.07.20219 tarihindeki Genel Kurulu’nda, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan olan güreşçilerimizin ‘Devlet Sporcusu’ unvanı alabilmeleri için tüm siyasi parti gruplarının ortak kararıyla 7182 Sayılı Kanun’a; “Tarihî Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde üst üste üç defa altın kemer kazanarak ‘Altın Kemer’in devamlı sahibi olanlara 7. madde uyarınca Devlet Sporcusu unvanı verilir. Bunlar hakkında Devlet sporcularına ilişkin olarak bu kanunda yer alan hükümler uygulanır” şeklinde yeni bir madde eklenerek Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde ‘Altın Kemer’e sahip olan güreşçilerimiz Devlet Sporcusu unvanı almaya hak kazanmışlar ancak kanun değişikliği sırasında Sporcu Şeref aylığı başlıklı bölümün 3. maddesinde gerekli düzenleme yapılmadığı için sporcularımız kendilerine verilen bu haktan bugüne kadar yararlanamamışlardır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.