Kirli ilişkiler ortaya çıkarılsın

GÜNDEM 27.05.2021 - 10:38, Güncelleme: 27.05.2021 - 10:38
 

Kirli ilişkiler ortaya çıkarılsın

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Sedat Peker videolarının ardından mafya-devlet-siyaset üçgenindeki tüm kirli ilişkilerin ortaya çıkarılması için çağrı yaptı

haberimizvar.net- Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Sedat Peker videolarının ardından mafya-devlet-siyaset üçgenindeki tüm kirli ilişkilerin ortaya çıkarılması için çağrı yaptı. “Ülkemizde mafya-devlet-siyaset ve sermaye ilişkilerinin iç içe geçtiği taştışmasızdır. Mafya, siyaset, devlet ve medya ilişkileri ortaya dökülmüştür Ancak mafya ve devlet iç içe olamaz ve kabul edilemez” diyen Balık, “AKP'nin uzun zamandır tarikatlar ve mafya koalisyonu ile kirli ve karanlık ilişkiler ağı içinde olduğu bilinmektedir. Demokratik kitle örgütlerinin yıllardır dile getirdiği bu kirli ilişkilerle, karanlıkla ve çürümüşlükle hesaplaşma ancak ve ancak demokratik toplumla sağlanacaktır. Siyasi iktidar tarafından bu yapıların ve kirli ilişkilerin bilinmemesi mümkün değildir. Siyaset kirlenmeseyedi işler bu duruma asla gelmezdi. İktidarın karanlık yüzünü geniş kitleler görmüştür. İktidar, sermaye ve suç çetelerinin ilişkilerinin perdelenmesine izin verilmemelidir. Ülkemizin aydınlığa kavuşturulması ve demokrasinin temiz siyasete ve temiz topluma kavuşması amacıyla adalet mekanizması derhal işletilmelidir” dedi.  Balık, konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemizde mevcut sistem artık tıkanmıştır, işlememektedir.  Bu kirli ilişkilerin değişmesi ve gerçek bir demokrasinin hakim kılınması için çağdaş ülkelerdeki gibi parlamenter sisteme dönülmelidir.Ülkemizde son günlerde kamuoyuna yansıyan vahim iddialar hakkında maalesef yetkililer toplumun beklediği cevapları ve adımları atmamıştır.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere, söz konusu adı geçen tüm isimler istifa etmeli ve yargı süreci acilen başlatılmalıdır.  Soruşturmaları yürütecek savcı ve hakimlere mesleki güvencelerinin yanında, görev yeri ve görev konuları için de ayrıca güvence garantisi sağlanmalıdır. Devlet içinde çetelerin oluşması ve bu çetelerin hesaplaşmaları kamuoyu önünde yapılmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ağırlığının, ciddiyetinin farkında olmayan bir iktidar ile bakanlarının söylemlerinde kullandığı dil ülkemize yakışmamaktadır ve ülkemizi her anlamda zor durumda bırakmaktadır.  Demokratik parlamenter sistemden yana olan yurttaşlar hem devleti hem de toplumu bu kirli ilişkiler ağıdan kurtaracaktır.”
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Sedat Peker videolarının ardından mafya-devlet-siyaset üçgenindeki tüm kirli ilişkilerin ortaya çıkarılması için çağrı yaptı

haberimizvar.net- Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Sedat Peker videolarının ardından mafya-devlet-siyaset üçgenindeki tüm kirli ilişkilerin ortaya çıkarılması için çağrı yaptı. “Ülkemizde mafya-devlet-siyaset ve sermaye ilişkilerinin iç içe geçtiği taştışmasızdır. Mafya, siyaset, devlet ve medya ilişkileri ortaya dökülmüştür Ancak mafya ve devlet iç içe olamaz ve kabul edilemez” diyen Balık, “AKP'nin uzun zamandır tarikatlar ve mafya koalisyonu ile kirli ve karanlık ilişkiler ağı içinde olduğu bilinmektedir. Demokratik kitle örgütlerinin yıllardır dile getirdiği bu kirli ilişkilerle, karanlıkla ve çürümüşlükle hesaplaşma ancak ve ancak demokratik toplumla sağlanacaktır. Siyasi iktidar tarafından bu yapıların ve kirli ilişkilerin bilinmemesi mümkün değildir. Siyaset kirlenmeseyedi işler bu duruma asla gelmezdi. İktidarın karanlık yüzünü geniş kitleler görmüştür. İktidar, sermaye ve suç çetelerinin ilişkilerinin perdelenmesine izin verilmemelidir. Ülkemizin aydınlığa kavuşturulması ve demokrasinin temiz siyasete ve temiz topluma kavuşması amacıyla adalet mekanizması derhal işletilmelidir” dedi. 

Balık, konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemizde mevcut sistem artık tıkanmıştır, işlememektedir.  Bu kirli ilişkilerin değişmesi ve gerçek bir demokrasinin hakim kılınması için çağdaş ülkelerdeki gibi parlamenter sisteme dönülmelidir.Ülkemizde son günlerde kamuoyuna yansıyan vahim iddialar hakkında maalesef yetkililer toplumun beklediği cevapları ve adımları atmamıştır.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere, söz konusu adı geçen tüm isimler istifa etmeli ve yargı süreci acilen başlatılmalıdır.  Soruşturmaları yürütecek savcı ve hakimlere mesleki güvencelerinin yanında, görev yeri ve görev konuları için de ayrıca güvence garantisi sağlanmalıdır. Devlet içinde çetelerin oluşması ve bu çetelerin hesaplaşmaları kamuoyu önünde yapılmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ağırlığının, ciddiyetinin farkında olmayan bir iktidar ile bakanlarının söylemlerinde kullandığı dil ülkemize yakışmamaktadır ve ülkemizi her anlamda zor durumda bırakmaktadır.  Demokratik parlamenter sistemden yana olan yurttaşlar hem devleti hem de toplumu bu kirli ilişkiler ağıdan kurtaracaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.