Kirliliği CİMER’e şikâyet etti

YEREL 16.05.2021 - 15:38, Güncelleme: 16.05.2021 - 15:38
 

Kirliliği CİMER’e şikâyet etti

Doğa sporcusu Metin Atasayar, Konyaaltı ilçesindeki kızıl çam ormanlığındaki çevre kirliliğini CİMER’e şikayet etti

haberimizvar.net- Doğa sporcusu Metin Atasayar, Konyaaltı Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Hayat Park’ı da içine alan kızılçam ormanlığında yaşanan çevre kirliliğini CİMER’e şikâyet etti. Orman Bölge Müdürlüğü’nü, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ve Konyaaltı Belediyesi’ni etiketleyen Atasayar CİMER’e gönderdiği dilekçesinde şunları dile getirdi:  “13 Mayıs 2021 Günü yürüyüş amaçlı girdiğimiz Konyaaltı Belediyesi sınırlarındaki Hayat Park’ın da içinde bulunduğu 19.Cadde batısındaki geniş kızıl çam ormanındaki gözlemlerimizdir:  Ormanın bakımsızlığı dolayısıyla ağaçların dalları birbirine girmiş, kozalak, dal ve yaprak döküntüleri kuru ölü örtü oluşturmuş haldedir. Bu durum Antalya’nın sıcak yaz günleri göz önünde bulundurulduğunda adeta bir yangın bombası niteliğindedir. Ayrıca ekte sunduğum fotoğraflardan da görüldüğü gibi duyarsız insanlar tarafından adeta çöplük haline getirilmiş haldedir. Alan, yakın çevresi yerleşim alanlarıyla kaplı olduğu göz önünde bulundurulduğunda büyük can ve mal kayıplarına yol açabilecek yangın riski taşımaktadır. Antalya’nın oksijen deposu niteliğindeki bu ormanlık alanın acilen ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından rehabilite edilmesi gereği düşüncesindeyiz.   Yukarıda bahsi geçen olumsuzlukların giderilmesi halinde; bu ormanın bölge halkının yararlanacağı bir gezi parkı haline dönüştürülmesi için Beydağları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü olarak her türlü katkıda bulunmayı bir görev saymaktayız.”
Doğa sporcusu Metin Atasayar, Konyaaltı ilçesindeki kızıl çam ormanlığındaki çevre kirliliğini CİMER’e şikayet etti

haberimizvar.net- Doğa sporcusu Metin Atasayar, Konyaaltı Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Hayat Park’ı da içine alan kızılçam ormanlığında yaşanan çevre kirliliğini CİMER’e şikâyet etti. Orman Bölge Müdürlüğü’nü, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ve Konyaaltı Belediyesi’ni etiketleyen Atasayar CİMER’e gönderdiği dilekçesinde şunları dile getirdi: 

“13 Mayıs 2021 Günü yürüyüş amaçlı girdiğimiz Konyaaltı Belediyesi sınırlarındaki Hayat Park’ın da içinde bulunduğu 19.Cadde batısındaki geniş kızıl çam ormanındaki gözlemlerimizdir:

 Ormanın bakımsızlığı dolayısıyla ağaçların dalları birbirine girmiş, kozalak, dal ve yaprak döküntüleri kuru ölü örtü oluşturmuş haldedir. Bu durum Antalya’nın sıcak yaz günleri göz önünde bulundurulduğunda adeta bir yangın bombası niteliğindedir.

Ayrıca ekte sunduğum fotoğraflardan da görüldüğü gibi duyarsız insanlar tarafından adeta çöplük haline getirilmiş haldedir.

Alan, yakın çevresi yerleşim alanlarıyla kaplı olduğu göz önünde bulundurulduğunda büyük can ve mal kayıplarına yol açabilecek yangın riski taşımaktadır.

Antalya’nın oksijen deposu niteliğindeki bu ormanlık alanın acilen ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından rehabilite edilmesi gereği düşüncesindeyiz. 

 Yukarıda bahsi geçen olumsuzlukların giderilmesi halinde; bu ormanın bölge halkının yararlanacağı bir gezi parkı haline dönüştürülmesi için Beydağları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü olarak her türlü katkıda bulunmayı bir görev saymaktayız.”



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.