Kısa çalışma ödeneği mart sonuna kadar uzatıldı

EKONOMİ 19.02.2021 - 09:57, Güncelleme: 19.02.2021 - 09:57
 

Kısa çalışma ödeneği mart sonuna kadar uzatıldı

Kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteğinin uzatılmasına dair karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

haberimizvar.net-  Korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle uygulanan kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 31 Mart 2021'e kadar uzatıldı.  4447 sayılı "İşsizlik Sigortası Kanunu"nun geçici 23'üncü maddesinde belirtilen esaslar çerçevesinde, Covid-19 nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamında zorlayıcı sebep gerekçesiyle 16 Nisan 2020 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan kısa çalışma ödeneği en son 28 Şubat 2021'e kadar uzatılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çarşamba günü yaptığı konuşmada, kısa çalışma ödeneklerinin son kez uzatıldığını belirtmiş ve, "Toplamı 311 milyar lirayı bulan destek ve teşviklerle bu sıkıntıları bir nebze hafifletmenin gayreti içerisindeyiz. Sosyal destek kısa çalışma ödeneği, nakdi destek, işsizlik ödeneği başlıkları altında milletimize aktardığımız kaynak 53 milyar lirayı buldu. Kısa çalışma ödeneğinin süresini son defa olarak mart ayı sonuna, asgari ücretteki artış miktarı kadar yükselttiğimiz nakdi ücret desteğinin süresini de 17 Mart'a uzattık” ifadelerini kullanmıştı. 
Kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteğinin uzatılmasına dair karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

haberimizvar.net-  Korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle uygulanan kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 31 Mart 2021'e kadar uzatıldı. 

4447 sayılı "İşsizlik Sigortası Kanunu"nun geçici 23'üncü maddesinde belirtilen esaslar çerçevesinde, Covid-19 nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamında zorlayıcı sebep gerekçesiyle 16 Nisan 2020 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan kısa çalışma ödeneği en son 28 Şubat 2021'e kadar uzatılmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çarşamba günü yaptığı konuşmada, kısa çalışma ödeneklerinin son kez uzatıldığını belirtmiş ve, "Toplamı 311 milyar lirayı bulan destek ve teşviklerle bu sıkıntıları bir nebze hafifletmenin gayreti içerisindeyiz. Sosyal destek kısa çalışma ödeneği, nakdi destek, işsizlik ödeneği başlıkları altında milletimize aktardığımız kaynak 53 milyar lirayı buldu. Kısa çalışma ödeneğinin süresini son defa olarak mart ayı sonuna, asgari ücretteki artış miktarı kadar yükselttiğimiz nakdi ücret desteğinin süresini de 17 Mart'a uzattık” ifadelerini kullanmıştı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.