Kitapların İzinde Yolculuk

KÜLTÜR 30.05.2021 - 11:35, Güncelleme: 30.05.2021 - 11:40
 

Kitapların İzinde Yolculuk

Türkiye, Romanya ve İspanya ortaklı ‘Kitapların İzinde Yolculuk/Journey In The Trail Of Books eTwinning’ projesi sanal sergi final ürünü ile proje kapanışını gerçekleştirdi.

haberimizvar.net-  3 farklı ülkede okul öncesi öğrencileri ve öğretmenlerini bir araya getiren proje birçok etkinliğe imza attı. Tüm Avrupa okullarının dahil olduğu uluslararası bir girişim olan eTwinning çatısı altında düzenlenen projede, çocukların nitelikli kitaplarla buluşmasını sağlamak, çocukların dil gelişimlerine katkıda bulunmak, çocuklara okuduğu, dinlediği kitaplarla yeni deneyimler kazandırmak, çocuk kitaplarından yola çıkarak çocukların sınıf içi etkinliklerini çeşitlendirmek ve zenginleştirmek, çocukları okudukları kitabın yazarlarıyla buluşturmak amaçlandı. Her ay konuk yazarlar sınıfta çocuklarla ve öğretmenlerle buluştu. Proje kapsamında çocuklar her hafta kendilerine okunan kitaplarla ilgili çeşitli çalışmalar gerçekleştirdi. Bu çalışmalar müzik, sanat, matematik, drama vb. disiplinler arası çalışmalardı. Şubat 2021'de başlayan proje 5 Haziran'da sona erecek. 3 farklı ülkeden katılımın olduğu projeye şu kurum ve kişiler ortak oldu:  Miray Ömeroğlu- Ayşe Ekmen Özalp- Şeyma (Binbaş Şehit Cennet Yiğit Anaokulu), Sevinç Öztürk, Tuba Özkır Özbal Gülsüm (Ahmet Şimşek Anaokulu Antalya),  Özlem Sağdıç, Mehtap Akagündüz (Hesna Özgöbek Anaokulu- Uşak),  Ağlamaz (Mehmet Akif Anaokulu-Malatya),  Yaşar (Akatlar Anaokulu- İstanbul),  Serpil Evler (Gümüşdere Anaokulu – Ankara), Merıtxell Castellvell ( Marıa Anna Mogas- Granollers, İspanya), Marinela-Valerica Nita, Adriana Lavinia Necula Gradinita cu Program Prelungit „Inocenta”, Gaesti, Găești- Romanya.
Türkiye, Romanya ve İspanya ortaklı ‘Kitapların İzinde Yolculuk/Journey In The Trail Of Books eTwinning’ projesi sanal sergi final ürünü ile proje kapanışını gerçekleştirdi.

haberimizvar.net-  3 farklı ülkede okul öncesi öğrencileri ve öğretmenlerini bir araya getiren proje birçok etkinliğe imza attı. Tüm Avrupa okullarının dahil olduğu uluslararası bir girişim olan eTwinning çatısı altında düzenlenen projede, çocukların nitelikli kitaplarla buluşmasını sağlamak, çocukların dil gelişimlerine katkıda bulunmak, çocuklara okuduğu, dinlediği kitaplarla yeni deneyimler kazandırmak, çocuk kitaplarından yola çıkarak çocukların sınıf içi etkinliklerini çeşitlendirmek ve zenginleştirmek, çocukları okudukları kitabın yazarlarıyla buluşturmak amaçlandı. Her ay konuk yazarlar sınıfta çocuklarla ve öğretmenlerle buluştu. Proje kapsamında çocuklar her hafta kendilerine okunan kitaplarla ilgili çeşitli çalışmalar gerçekleştirdi. Bu çalışmalar müzik, sanat, matematik, drama vb. disiplinler arası çalışmalardı. Şubat 2021'de başlayan proje 5 Haziran'da sona erecek.

3 farklı ülkeden katılımın olduğu projeye şu kurum ve kişiler ortak oldu:  Miray Ömeroğlu- Ayşe Ekmen Özalp- Şeyma (Binbaş Şehit Cennet Yiğit Anaokulu), Sevinç Öztürk, Tuba Özkır Özbal Gülsüm (Ahmet Şimşek Anaokulu Antalya),  Özlem Sağdıç, Mehtap Akagündüz (Hesna Özgöbek Anaokulu- Uşak),  Ağlamaz (Mehmet Akif Anaokulu-Malatya),  Yaşar (Akatlar Anaokulu- İstanbul),  Serpil Evler (Gümüşdere Anaokulu – Ankara), Merıtxell Castellvell ( Marıa Anna Mogas- Granollers, İspanya), Marinela-Valerica Nita, Adriana Lavinia Necula Gradinita cu Program Prelungit „Inocenta”, Gaesti, Găești- Romanya.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.