Kıtlık duası

GÜNDEM 04.09.2022 - 11:50, Güncelleme: 04.09.2022 - 11:50
 

Kıtlık duası

Bereket yağıyor maşallah.

Bu bereket bana fazla mı geldi ne? Bir hazımsızlık var üstümde sanki. Her gün her yerde neredeyse sıklıkla telaffuz ettiğimiz laftır; “Bereketi bol olsun.” Ya da “Bereketi ile gelsin.” lafı. Temkinli mi kullansak bu deyişleri? Baksanıza zamlar dur durak bilmeden bereketi ile yağıyor.. Yasaklar bereketi ile peşi sıra devam ediyor.. Her gün yeni yeni ortaya çıkan vukuatlar, şaşırıp baktığımız durumlar, açıklamalar bereketi ile devam ediyor. Bitti mi peki? Yoo, nerdeee? Yetmez, yetmiyor tabi, biz bereket diledikçe bereketi ile devam ediyor herşey. “Bir yetmez, bir tane daha vukuat. Yok yok olmadı, yetmez bunu da ilave et. Devam et kardeş, bereketi bol olsun “tarzında gidiyor hayat.. Ekonomi kısmında zamlardaki bereket, nedense maaşlara/gelirlerimize yansımamakta direniyor. Ne yapmalı? Eee durduğunuz kabahat, hadi borçlara bereket o zaman .. Büyümedeki bereket, biz sıradan vatandaşa yansımıyor. Biz bereket olsun dedikçe, hedef şaşıyor, gelir habire zengine gidiyor.. Özgürlük diyoruz, maşallah bereketi ile yasaklar yağıyor. Festivallere yasak bereketi ile geliyor. Her şey ahlaka uygun maşallah, ahlak kadın konusu mahpusunda. Herkes pür-i pak, dürüst, namuslu namuslu yaşıyor gidiyor aslında. Lakin şu festivaller yok mu festivaller, hele ki müzik, alkol falan filan. İşte bunlar hep gençleri, insanları yoldan çıkarıyor(!). Hırsızlık cinayet, dolandırıcılık, taciz, tecavüz istismar mı dediniz? Amaan siz de bir şeyden anlamıyorsunuz. Bir kereden bir şey olmaz, bilmez misiniz. Oysa öyle festival mestival, bir de insanlar falan toplanacak, hele ki gençlik.. Ne korkunç. Şarkı söyleyecekler, eğlenecekler falan toplananlar, ne ahlaksızca. Toplum böyle böyle bozuluyor işte, anlamadan yorum yapma (!). Gözaltı bereketi, ifade için çağırma bereketi kalır mı hiç arkada? Kalmaz tabi. Orda burda gösteri, söylem falan da neymiş, topla topla bereketi ile, topla insanları.. Velhasıl, yok kardeşim yok. Açıkçası böyle bereket olacaksa, bırakın bereketsiz yaşayalım. Hatta bir adım öteye gidip, bereketi önlemek için kıtlık duasına çıkalım. Açalım ellerimizi semaya hep birlikte başlayalım duaya; “Zamlar, yasaklar, baskılar, dolandırıcılık, şiddet, taciz, tecavüz, ayrımcılık kıt olsun.” Haydi  durmayın öyle, “Amin ”diyelim hep birlikte  mümkünse... Belli mi olur, işe yarar belki de?    
Bereket yağıyor maşallah.

Bu bereket bana fazla mı geldi ne?

Bir hazımsızlık var üstümde sanki.

Her gün her yerde neredeyse sıklıkla telaffuz ettiğimiz laftır;

“Bereketi bol olsun.”

Ya da “Bereketi ile gelsin.” lafı.

Temkinli mi kullansak bu deyişleri?

Baksanıza zamlar dur durak bilmeden bereketi ile yağıyor..

Yasaklar bereketi ile peşi sıra devam ediyor..

Her gün yeni yeni ortaya çıkan vukuatlar, şaşırıp baktığımız durumlar, açıklamalar bereketi ile devam ediyor.

Bitti mi peki? Yoo, nerdeee?

Yetmez, yetmiyor tabi, biz bereket diledikçe bereketi ile devam ediyor herşey.

“Bir yetmez, bir tane daha vukuat. Yok yok olmadı, yetmez bunu da ilave et. Devam et kardeş, bereketi bol olsun “tarzında gidiyor hayat..

Ekonomi kısmında zamlardaki bereket, nedense maaşlara/gelirlerimize yansımamakta direniyor. Ne yapmalı? Eee durduğunuz kabahat, hadi borçlara bereket o zaman ..

Büyümedeki bereket, biz sıradan vatandaşa yansımıyor. Biz bereket olsun dedikçe, hedef şaşıyor, gelir habire zengine gidiyor..

Özgürlük diyoruz, maşallah bereketi ile yasaklar yağıyor.

Festivallere yasak bereketi ile geliyor.

Her şey ahlaka uygun maşallah, ahlak kadın konusu mahpusunda. Herkes pür-i pak, dürüst, namuslu namuslu yaşıyor gidiyor aslında.

Lakin şu festivaller yok mu festivaller, hele ki müzik, alkol falan filan. İşte bunlar hep gençleri, insanları yoldan çıkarıyor(!).

Hırsızlık cinayet, dolandırıcılık, taciz, tecavüz istismar mı dediniz?

Amaan siz de bir şeyden anlamıyorsunuz. Bir kereden bir şey olmaz, bilmez misiniz.

Oysa öyle festival mestival, bir de insanlar falan toplanacak, hele ki gençlik..

Ne korkunç. Şarkı söyleyecekler, eğlenecekler falan toplananlar, ne ahlaksızca. Toplum böyle böyle bozuluyor işte, anlamadan yorum yapma (!).

Gözaltı bereketi, ifade için çağırma bereketi kalır mı hiç arkada?

Kalmaz tabi. Orda burda gösteri, söylem falan da neymiş, topla topla bereketi ile, topla insanları..

Velhasıl, yok kardeşim yok.

Açıkçası böyle bereket olacaksa, bırakın bereketsiz yaşayalım.

Hatta bir adım öteye gidip, bereketi önlemek için kıtlık duasına çıkalım.

Açalım ellerimizi semaya hep birlikte başlayalım duaya;

“Zamlar, yasaklar, baskılar, dolandırıcılık, şiddet, taciz, tecavüz, ayrımcılık kıt olsun.” Haydi  durmayın öyle, “Amin ”diyelim hep birlikte  mümkünse...

Belli mi olur, işe yarar belki de?

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.